JUN: PCE - PLZ 1:2sn

Junioři zvládli důležitou bitvu v Pardubicích!

Plzeň - Mladí indiáni zvládli třetí venkovní duel v řadě, když šachovou partii na východě Čech ovládli v nájezdech.

HC Dynamo Pardubice - HC Plzeň 1929

1:2sn
0:0, 1:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 27. Mert (Machala, Pochobradský) – 58. Rubner (Vavřička), rozh. náj. Chalupa. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Vyšší tresty: Machala (PCE) os. 10 min.

Rozhodčí: Úlehla – Pechánek, Roischel

vyloučení
4:4
Využití
0:1
střely na branku
44:34
Diváci
74

HC Dynamo Pardubice

Klouček (Kulich) – Bučko, Javůrek, Mertl, Oliva, Pražák, Žouželka, Zukal – Dušek, Hoskovec, Kubišta, Kusý, Machač, Machala, Matýs, Petrus, Pochobradský, Syrovec, Veverka, Zídek.

HC Plzeň 1929

Kolář (Červenka) – Houdek, Kaňák, Kvasnička, Šilhán, Staněk, Štěpánek – Chalupa, Eret, Kovařík, Matiášek, Pour, Přikryl, Reitspies, Roubal, Rubner, Váňa, Vavřička, Vracovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 44 1 43 97,73 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Matěj Chalupa 1 0 1 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Vít Reitspies 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 0 1 1 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 4
Jan Štěpánek 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 1 1 1 0
Tomáš Vracovský 0 1 1 1 0

komentář

Zápas začal pěkně od podlahy a již ve druhé minutě za Kolářem zvonila branková konstrukce po zakončení Duška. Na druhé straně odpověděl Matiášek z levého kruhu, muž s maskou Pardubic povolal do zbraně vyrážečku. Poté se k zakončení na brankovišti dostal Hoskovec, mířil však přímo do hrudi gólmana indiánů. Stejný hráč po chvilce prokličkoval celé hřiště, Kolář mu však jistou trefu sebral hřbetem lapačky. Oběma celkům následně nepříliš dobře vyšly přesilové hry, do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Prostřední část odšpuntoval tečovanou ranou od modré Kvasnička, černý nesmysl nakonec prolétl těsně mimo pravé tyče. Poté se před plzeňským fantomem zjevil osamocený Zídek, neuspěl. Podobně se vedlo i Duškovi v přečíslení dva na jednoho, kterého ke skórování vybídl Hoskovec. Nakonec první střelecký zápis přinesla přesilová hra Dynama. Ihned po buly napřáhl na modré Jakub Mert a propálil vše, co mu stálo v cestě. Navýšit náskok svých barev mohl z mezikruží Kusý, mířil ale příliš přesně – do pravé tyče. Naopak srovnat se soupeřem krok se snažil Eret, který se řítil na Kloučka sám ze strany, zakončení mezi betony i následná dorážka síť nerozvlnily. Před druhou sirénou ještě zkoušel Zídek doručit na místo určení předcházející pokus Kusého, stav se již nezměnil.

Poslední dvacetiminutovka jako první přinesla další orazítkování svatyně Západočechů. To když Mert z první z kruhu div nerozpůlil břevno. Podobně nešťastně si vedl i Kusý, jenž z mezikruží rozezvučel pravou tyč. Jedovatě vypálil i Dušek přes obránce, Kolář jeho projektil vyškrábl koncem betonu. Když mu pak tváří v tvář nedokázal procpat touš za záda ani Zídek, přišel pro Pardubice trest. Vavřička našel zpoza branky na pravém kruhu volného Marka Rubnera, který z první poslal zápas do prodloužení. V něm již branka ze hry nepadla a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V prvních pěti sériích uspěli pouze Dušek a Vavřička, poté až v deváté velké drama rozsekl Matěj Chalupa.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): “Jsme velmi rádi, že jsme vyloženě uloupili dva body. Domácí totiž byli první dvě třetiny jasně lepším týmem, nám ovšem skvěle zachytal gólman Kolář. Měl i potřebné štěstí, několikrát Pardubice nastřelily tyč. My jsme se soupeři vyrovnali trochu až v závěrečné dvacetiminutovce a jsou z toho nakonec dva body. Ty jsme tedy opravdu uloupili.”