OF1: PLZ – ZLN 8:5

OF1: To je play-off, baby! Starší dorost slaví vítězství, i když prohrával o tří góly

Plzeň – Starší dorostenci po A-týmu načali vyřazovací boje. V osmifinále na svém ledě přivítali z třetí pozice po základní části čtrnáctý Zlín a děly se věci.

HC Plzeň 1929 - PSG Berani Zlín

8:5
2:3, 1:1, 5:1

Branky a nahrávky: 18. Přikryl (Lang, Matiášek), 20. Lang (Přikryl, Hajžman), 37. Lang (Hajšman, Novák), 47. Hajšman (Přikryl, Lokajíček), 52. Hasman, 57. Mužík (Lokajíček), 58. Lang (Přikryl), 60. Hasman (Přikryl) – 3. Kristek (Kozubík, Podešva), 4. Sebera (TS), 14. Podešva (Kozubík, Talafa), 23. Luža (Janošek), 58. Sebera (Fajkus). Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 6:4, 6:5, 8:5.

Rozhodčí: Souček – Štofa, Oudes

vyloučení
1:1
Využití
0:0
střely na branku
34:32
Diváci
80

HC Plzeň 1929

Altrichter (Pilc) – Kaňák, Novák, Kovařík, Lokajíček (A), Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda (C), Matiášek, Krýner, Princl, Rohla, Hajšman (A), Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík.

PSG Berani Zlín

Kubík (Kořének) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Jaroněk, Talafa, Janošek (C), Pavlas – Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl (A), Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus (A), Kristek, Kozubík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 32 5 27 84,38 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 1 1 2 2 2
Matěj Hajžman 0 1 1 -1 0
Josef Hasman 2 0 2 0 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 2 0
Matěj Kolda 0 0 0 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Martin Lang 3 1 4 3 0
Martin Lokajíček 0 2 2 3 0
Jan Matiášek 0 1 1 2 0
Radek Mužík 1 0 1 1 0
Jakub Novák 0 1 1 0 0
Marek Princl 0 0 0 1 0
Jakub Procházka 0 0 0 -2 0
Filip Přikryl 1 4 5 6 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
Ondřej Staněk 0 0 0 -1 0
Richard Šeba 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 3 0
Albert Šiller 0 0 0 0 0

komentář

Na ledě to však vypadalo zcela opačně. Již ve třetí minutě otevřel skóre utkání po rychlém protiútoku Tomáš Kristek. Za zhruba půlminutku se navíc za obranu domácích dostal Matěj Sebera a po faulu proměnil nařízené trestné střílení svižnou střelou mezi betony Altrichtera. Ten je vzápětí sklapl včas proti Lekešovi na brankovišti. Z mezikruží to zkoušel zase po ledě přes obránce opět Sebera, plzeňský gólman vykopl touš do rohu. Poté ale ze stejné pozice vypálil Jiří Podešva a modrobílí byli zralí na ručník. Prokázali však pravá indiánská srdce, vrhli se do útoku a brzy jim byla odměnou branka naděje, když prakticky totožným způsobem rozvlnil síť Filip Přikryl. Těsně před přestávkou navíc hosté propadli po buly v útočné třetině, všem na ledě pláchl Martin Lang a zakončil precizně provedeným bekhendovým blafákem.

Prostřední dějství načal z mezikruží Dobiáš, Altrichter vyrazil ramenem. Poté vzal na sebe přečíslení dva na jednoho Dominik Luža a trefil z levé strany přesně ke vzdálenější tyči. Následně zakončoval Sedláček po příhře v situaci dva na jednoho do poloodkryté klece, Altrichter však dokázal zasáhnout špičkou betonu. Na druhé straně zakončoval u levé tyče Lang, Kubík se přemístil včas. Činil se i muž s maskou Západočechů, který vytěsnil bekhendové zakončení Pröschla ze samostatného úniku. A tak platilo otřepané nedáš – dostaneš. Mnoho prostoru dostal v palebné pozici Martin Lang a drama bylo opět na světě.

Poslední dvacetiminutovku načal Kolda na brankovišti, jeho teč Langovy pobídky od modré ale skončila mimo. Pak již srovnání nastalo, když Kamil Hajšman využil pobídky Přikryla. Poté indiáni dokonce dokonali obrat, když si nevýraznou střelu Josefa Hasmana srazili do sítě sami Zlínští. Šanci na srovnání dostali hosté v přesilové hře, naložili s ní však prachbídně. A tak přišel další trest. Radek Mužík tečoval mezi kruhy ránu Lokajíčka od modré, Kubík byl bezmocný. Hosté se ovšem nevzdávali. Z pravé strany našel na brankovišti volného Matěje Seberu Fajkus a rána z první značila drama. Jenže ihned po rozehrání se trhl po levé straně Martin Lang a zakončil přesně do vzdálenějšího růžku. Výhru navíc trefením prázdné klece soupeře stvrdil Josef Hasman a indiáni tak i přes třígólové manko vedou v sérii 1:0.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): “Byl to těžký zápas. Prohrávali jsme 0:3 a vážíme si toho, že jsme to dokázali otočit. Síla v mužstvu je a my hráčům můžeme poděkovat, jak to ubojovali. Uvidíme, jak série bude pokračovat dál.”

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): “Je to škoda. Do zápasu jsme vstoupili výborně, vedli jsme 3:0, jenže jsme ještě udělali v první části dvě chybičky. Pak měl soupeř i štěstí, že se nám to dvakrát odrazilo od brusle, to byly další dva góly… Ještě jsme to zkusili v power-play, ale bohužel.”