OF2: SDO: PLZ - ZLN 8:2

OF2: Starší dorostenci nedopustili drama, Zlín tentokrát rozstříleli a jsou blízko čtvrtfinále!

Zatímco včera se o první vítězství v osmifinálové sérii staršího dorostu bojovalo do poslední chvíle a indiáni obrátili z 0:2 a 2:4 na konečných 8:5, dnes bylo rozhodnuto už po první třetině. Západočeši dominovali, v úvodní dvacetiminutovce nasázeli čtyři branky, celkově zvítězili vysoko 8:2 a jsou jedno vítězství od postupu do čtvrtfinále. Do toho mohou proniknout už v úterý ve 17:00, případně ve středu v 15:00, kdy se bude hrát ve Zlíně.

HC Plzeň 1929 - PSG Berani Zlín

8:2
4:0, 2:1, 2:1

Branky a nahrávky: 9. Matiášek (Kolda), 14. Mužík (Matiášek, Kolda), 17. Hajšman (Hasman, Procházka), 19. Procházka (Hasman, Hajžman), 26. Přikryl (Lang), 32. Lang (Matiášek), 47. Procházka (Hasman, Šilhán), 57. Přikryl (Lang) – 34. Jaroněk (Dobiáš, Suhrada), 47. Suhrada (Pröschl, Dobiáš). Průběh utkání: 6:0, 6:2, 8:2.

Vyšší tresty: Hajšman (PLZ) - TS (hákování), Hamrlík (ZLN) - TS hákování), Lokajíček (PLZ) - 5+DK (faul kolenem)

Rozhodčí: Mertl – Vavruška, Jindra

vyloučení
10:9
Využití
4:2
V Oslabení
1:0
střely na branku
39:38 (14:13, 15:11, 10:14)
Diváci
85

HC Plzeň 1929

Altrichter (Pilc) – Kaňák, Novák, Kovařík, Lokajíček (A), Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Kolda (C), Matiášek, Princl, Rohla, Hajšman (A), Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík

PSG Berani Zlín

Kořének (32. Kubík) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Talafa, Janošek (C), Pavlas – Sebera, Podešva, Dvořáček, Pröschl (A), Weintritt, Světlík, Lekeš, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus (A), Kristek, Kozubík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Kamil Hajšman 1 0 1 1 0
Matěj Hajžman 0 1 1 0 0
Josef Hasman 0 3 3 1 2
Nicholas Kaňák 0 0 0 1 0
Matěj Kolda 0 2 2 2 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Martin Lang 1 2 3 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 25
Jan Matiášek 1 2 3 2 2
Radek Mužík 1 0 1 2 2
Jakub Novák 0 0 0 2 2
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 2 1 3 1 0
Filip Přikryl 2 0 2 1 4
Adam Rohla 0 0 0 0 2
Ondřej Staněk 0 0 0 0 4
Richard Šeba 0 0 0 0 2
Adam Šilhán 0 1 1 2 0
Albert Šiller 0 0 0 1 0

komentář

Do zápasu vstoupili Západočeši drtivým způsobem. Už ve třetí minutě se zjevil v tutové šanci Kolda, ale sám před gólmanem minul bránu. Ovšem chuť si Matěj Kolda spravil už v deváté minutě, kdy krásným dlouhým pasem našel Jana Matiáška, jenž zakončil svůj samostatný únik střelou do šibenice, Kořének byl bez šance. Indiáni poté udeřili znovu a opět to bylo z rychlé protiakce. Matiášek dostal přes obránce kotouč na volného Radka Mužíka a ten ho dokázal nadvakrát propasírovat přes Kořénka do sítě.

Plzeň nepolevovala a dokázala zužitkovat nabídnutou přesilovku. Střelu Hasmana neudržel Kořének ve výstroji a číhající Kamil Hajšman už měl jednoduchou pozici. Hned vzápětí se ševci znovu nechali vyloučit, ale největší šanci si vypracovali paradoxně v oslabení. Jaroněk se dostal do zakončení zblízka, Altrichter jen vyrazil, ale s následným velikým závarem před bránou mu pomohli obránci. Hned z následné akce skórovali počtvrté modrobílí, klasické nedáš – dostaneš. Jakub Procházka si našel volné místo před bránou, inkasoval pas od Hasmana a zakončil přesně, po první části už tak bylo téměř rozhodnuto.

Domácí nastoupili aktivně i do prostřední periody a hned se radovali z branky, té však dosáhl Marek Princl zásahem vysokou holí. Ovšem indiáni se za okamžik mohli radovat oprávněně. Pátý gól padl opět z přečíslení, když se Filip Přikryl odpoutal od obránce, obdržel pas od Langa a zakončil pod horní tyč zlínské branky. To však nebylo z plzeňské strany vše. V početní výhodě nevěděl co s kotoučem Martin Lang, a tak z pravého kruhu vypálil a kotouč doplachtil do sítě nad vyrážečkou Kořénka, který po šestém gólu opustil brankoviště.

I ševci měli možnost přesilovky, rovněž ji dokázali využít a dočkali se čestné branky. Jiří Suhrada nejprve několikrát branku netrefil, ale do kotouče se dokázal opřít také Jan Jaroněk a jeho pumelice zapadla přesně do horního růžku Altrichterovy branky. Zlín se poté až příliš zaměřil na ofenzivu a nechal několikrát zadní vrátka otevřená. Jakub Procházka však ve velké šanci minul a Hasman byl při brejku atakován, místo trestného střílení však přišly pro Hamrlíka jen dvě minuty. A během tohoto trestu se děly věci! Luža dokázal vypíchnout kotouč kličkujícímu Langovi a vyslal dopředu Suhradu, ten však zakončil únik střelou do masky plzeňského gólmana. Ještě větší šanci měl unikající Robert Sedláček, ten byl totiž faulován Hajšmanem a jel trestné střílení, ovšem vysoko přestřelil. Hned o sedmnáct sekund později jel trestné střílení i domácí Marek Princl, kterého zahákoval z trestné lavice vracející se Hamrlík, ale ani plzeňský útočník neuspěl, jeho parádičku, střelu mezi nohama, vychytal Kubík, a tak Západočeši vedli před poslední třetinou 6:1.

Třetí dvacetiminutovka už byla jen formalitou, přesto se však diváci dočkali tří branek. Zlín měl možnost snížit při dlouhé početní výhodě, když Lokajíček sestřelil kolenem Sedláčka a utkání pro něj skončilo. Ševci se gólu dočkali po necelé minutě, dělovka Jiřího Suhrady zapadla k levé tyči nad beton Altrichtera. Avšak Plzeň hned odpověděla. Jakub procházka obdržel pas za obranu, dlouhým blafákem si položil Kubíka a zasunul puk za jeho levý beton.

Berani měli k dispozici další přesilovky, ale místo další branky mohli inkasovat, když ujel Josef Hasman, avšak v tísni a faulován nedokázal přesně zakončit. Západočeši ale skórovali hned v nabídnuté početní výhodě, když Lang vysunul za obránce Filipa Přikryla, ten výborně vymíchal Kubíka a pak už to měl jednoduché, upravil tak stav utkání na konečných 8:2.

Ohlasy trenérů

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): „Celý zápas se odvíjel od první třetiny, kdy jsme získali náskok. Utkání dostalo jiný náboj, už jsme nebyli tak soustředění a duel se spíš dohrával. Hráče musím pochválit zejména za úvod a vypracované vedení.“

Zdeněk Sedlák (Aukro Berani Zlín): „Začali jsme špatně, prohráli první třetinu 0:4 a Plzeň už to v klidu dohrála. Je to škoda. Oproti včerejšku jsme nehráli dobře. Ale i kdybychom dnes prohráli 0:1 nebo 2:8, pořád je to v sérii 2:0 pro Plzeň a nic nevzdáváme. Doufám, že se sem ještě vrátíme.“