ČF3: PLZ - KOM 5:1

ČF3: Mladší dorostenci v rozhodujícím zápase smetli Brno a jdou do semifinále!

Klíčový třetí zápas série proti Kometě Brno ovládl mladší dorost indiánů už v první třetině, kdy si čtyřmi přesnými zásahy vypracoval rozhodující náskok, který už do konce zápasu nepustil.

HC Plzeň 1929 - HC Kometa Brno

5:1
4:0, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 3. Soukup (Adamec), 7. Adamec (Soukup), 17. Ženíšek (Adamec, Soukup), 20. Adamec (Hamšík, Soukup), 57. Malát (Ženíšek) – 41. Rašovský (Holemý). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Vyšší tresty: Navíc Vyroubal a Malý (oba KOM) 10 minut za nesportovní chování.

Rozhodčí: Hornáček – Jílek, Šperl

vyloučení
9:9
Využití
2:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
41:14

HC Plzeň 1929

Čech (Prchlík) – Páník, Hamšík, Jiříček, Kremláček, De Sousa, Vajner, Malák – Kaiser, Slanina, Soukup, Hollar, Altrichter, Marcel, Adamec, Václavík, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Kvasnička.

HC Kometa Brno

Vystavěl (Bizoň) – Holcman, Mikulec, Holemý, Běhůnek, Sedláček, Fajmon, Furch, Němec – Žák, Brabenec, Kalčík, Holotík, Meluzín, Sedláček, Kos, Malý, Rašovský, Harmim, Vyroubal, Masař.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Karel Čech 60 14 1 13 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 2 2 4 2 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 0 1 1 0 0
Tomáš Hollar 0 0 0 1 0
David Jiříček 0 1 1 3 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 3 4
Daniel Kuchárik 0 0 0 -1 4
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 1 0 1 0 2
Marcel Marcel 0 0 0 0 2
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 2
Adam Páník 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 0 0 0 -1 0
Dominik Soukup 1 2 3 2 0
Tomáš Václavík 0 0 0 0 2
Adam Ženíšek 1 1 2 1 0

komentář

Rozhodující zápas série se od úvodních minut vyvíjel lépe pro mladé Plzeňany. Po dvou minutách hry ujel po pravé strany Dominik Soukup, jehož první střelu Vystavěl ještě vyrazil, ale proti dorážce od stejné hráče byl už krátký. Brno se jen těžce dostávalo k ohrožení Čechovy branky a navrch znovu inkasovalo. Gólman Komety byl asi o něco více zalezlý ve své svatyni, než bylo třeba, a Václav Adamec ho nachytal nenápadným bekhendovým pokusem z blízkosti.

Moravané posléze dostali výhodu dlouhé přesilové hry, v níž si ovšem kromě nastřeleného břevna další příležitosti nevypracovali. Domácí naopak hráli, co potřebovali, a do konce třetiny ještě dvakrát skórovali. V početní výhodě dostal nabito na pravý kruh Adam Ženíšek, jenž propálil přesouvajícího se Vystavěla.

Hosty třetí trefa otřásla a závěr patřil indiánům. Hrubou chybu v brněnské defenzívě Soukup nepotrestal, jelikož trefil břevno. Hezkou kombinaci v samotném konci první části ale už pečetil brankou Václav Adamec.

Po změně stran Západočeši drželi svůj pohodlný náskok a dobrou obranou svého soupeře prakticky nepouštěli do šancí. Sami navíc mohli ještě zvýšit svůj náskok, ale se dvěma samostatnými úniky si poradil gólman Vystavěl. Při Kremláčkově brejku měl sice trochu štěstí, ale přesto dokázal zastavit kotouč před brankovou čárou.

Na začátku třetí periody ale svitla v táboře Brňanů naděje. Důrazný Václav Raďovský dostal puk do branky a snížil na rozdíl tří tref. Domácí nicméně následně postupně vzali zpátky dění na ledě pod svojí kontrolu a Kometu k Čechovi příliš nepouštěli. Nechybělo navíc mnoho, aby indiáni přidali další branky. Proti byl ovšem dobře chytající vystavěl, nebo jeho branková konstrukce.

Moravané zkusili ještě pět minut před koncem zápasu hru na riziko bez gólmana, ale sami při power play inkasovali. Sebastián Malát všem ujel a trefil pohodlně prázdnou branku. Poměrně vyhecované utkání proto nakonec skončilo vysokým vítězstvím Plzně, která se může těšit na semifinále, Kometa má naopak po porážce pro letošní sezonu dohráno.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Plzeň 1929): První třetina rozhodla, nastoupili jsme výborně do zápasu. Bohužel kluci si z nezkušenosti z play off mysleli, že je hotovo, ale hotovo nebylo. Soupeř byl zakousnutý dál a my naopak přestali plnit věci, které jsme si řekli. Ve druhý třetině jsme nechali soupeře nadechnout, naštěstí jsme nedostali gól, který by nás mohl nalomit. Probrala nás paradoxně až branka na začátku třetí části, po níž jsme zase začali hrát svojí hru.

Petr Haken (HC Kometa Brno): Vždy, když jsme drželi s Plzní krok, jsme vydrželi přečkat prvních deset minut. Nyní jsme ale nebruslili a nechali jsme si dát poměrně hloupé góly, ukázala se síla Plzně. Jsem rád, že jsme od druhé třetiny hru srovnali a ukázali jsme, že jsme zdatným soupeř. věřím, že jsme Plzeň potrápili a chci jí pogratulovat k postupu a popřát jí hodně štěstí do dalších bojů.