SF2: PLZ - CHM 4:1

SF2: Mladší dorost si poradil s Chomutovem a postupuje na finálový turnaj!

Plzeňští mladíci museli brzy dohánět jednogólovou ztrátu, ale ukázali svoji sílu, zápas otočili a dovedli ho do vítězného konce. Mladší dorostenci indiánů se proto mohou těšit na závěrečný turnaj ve své kategorii, na němž se bude bojovat o medaile|!

HC Plzeň 1929 - Piráti Chomutov

4:1
1:1, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 10. Malát (Hamšík, Ženíšek), 27. Páník, 53. Ženíšek (Kvasnička, Pánek), 58. Malák (Slanina) – 5. Koláček (TS). Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Vyšší tresty: Navíc Koláček (CHM) 10 minut za nesportovní chování.

Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Oudes

vyloučení
8:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
36:21

HC Plzeň 1929

Čech (Prchlík) – Páník, Hamšík, Pánek, Jiříček, Kremláček, De Sousa, Vajner, Malák – Kaiser, Slanina, Soukup, Hollar, Altrichter, Marcel, Adamec, Václavík, Malát, Ženíšek, Kuchárik, Kvasnička

Piráti Chomutov

Šatný (Stuchlík) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Urych, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, O. Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Karel Čech 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Jakub Altrichter 0 0 0 0 0
Maxmilián De Sousa 0 0 0 0 0
Jakub Hamšík 0 1 1 0 2
Tomáš Hollar 0 0 0 2 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 2
Daniel Kuchárik 0 0 0 0 4
Vlastimil Kvasnička 0 1 1 1 0
Daniel Malák 1 0 1 0 0
Sebastián Malát 1 0 1 0 2
Marcel Marcel 0 0 0 0 0
Tomáš Pánek 0 1 1 1 0
Adam Páník 1 0 1 3 0
Jan Slanina 0 2 2 2 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 2
Tomáš Václavík 0 0 0 2 2
Adam Ženíšek 1 1 2 1 2

komentář

Úvodní tlak indiánů hostující tým přečkal bez poskvrny a následně ze své první velké šance udeřil. Josef Koláček byl faulován při samostatném úniku a nařízené trestné střílení bez obtíží proměnil, když po několika naznačeních vypálil přesně k tyči. Plzeňané si ale poté pomohli přesilovou hrou. Sebastián Malát ujel po levé straně a prudkým pokusem překonal Šatného.

Rozhodčí Mertl celkově tresty nešetřil a v plném počtu se proto moc často nehrálo. V závěru první periody mohl udeřit plzeňský Ženíšek, jehož pokus z mezikruží skvěle vytěsnil hostující brankář. Po změně stran se Západočeši vrhli na Chomutov, ale proti další trefě stál výborně chytají gólman a nepřesnost v koncovce.

Plzeňané přesto otočili průběh duelu. Adam Páník při signalizované výhodě z pravého kruhu prostřelil tvrdou ránou brankáře. Chomutov se do útoku příliš často nedostával. Přesto si ve druhé třetině vypracoval jednu stoprocentní šanci. V přesilovce si domácí čtveřice špatně rozebrala prostor a Gut zůstal rázem zcela sám v mezikruží, odkud orazítkoval tyčku domácí svatyně.

Třetí část nabídla hodně zajímavých momentů na obou stranách. Především plzeňský Malát hned dvakrát ztroskotal při úniku na brankářovi soupeře. O mnoho lépe si dlouho nevedli ani jeho spoluhráči. Gólman Čech naopak měl nečekané problémy s lehkou střelou a nechybělo mnoho, aby puk skončil za brankovou čárou. Klid na domácí hokejky dala až trefa Adama Ženíška, jenž z levé strany poslal puk nad rameno gólmana Šatného.

V závěru zápasu ještě zkusil Chomutov hru bez gólmana, ovšem prázdnou svatyni trefil z poloviny hřiště Daniel Malák. Na finálový turnaj se proto podívají hokejisté Plzně, Chomutovským naopak po tomto duelu skončila sezona.

Ohlasy trenérů

Jan Snopek (HC Škoda Plzeň): Vyrovnané a těžké utkání. Bylo to jiné než v Chomutově, nyní jsme museli hrát furt naplno. Piráti rozhodně nejeli k nám dát svojí kůži lacino. Čekali jsme urputný boj a jsme rádi, že jsme to zvládli. Za stavu 2:1, kdy soupeř nastřelil tyčku, to vypadalo všelijak, ale našli jsme sílu a měli jsme velké odhodlání postoupit.

Bedřich Pastyřík (Piráti Chomutov): Daleko jsme přesáhli cíl, kterým byl postup do play off. Přešli jsme přes Spartu a myslím si, že i Plzeň jsme potrápili. Dneska jsme narazili poměrně na nejistého soupeře, který byl k poražení. Bohužel jsme nenavázali na výkony, které jsme proti Plzni odehráli, zápas nám nesedl. Domácí zaslouženě vyhráli a my jim přejeme hodně úspěchů na republikovém mistrovství.