Přátelsky: CZ U18 - JUN 4:2

Junioři se popasovali s reprezentační osmnáctkou!

Plzeň - Zajímavý duel mají za sebou junioři indiánů, kteří se v Rokycanech popasovali s reprezentačním výběrem do osmnácti let.

Česká republika U18 - HC Plzeň 1929

4:2
0:0, 2:2, 2:0

Branky a nahrávky: 27. Pytlík (Procházka), 30. Lauko (Kvasnica, Pytlík), 54. Brož, 60. Lauko – 22. Chalupa (Kodýtek, Vracovský), 38. Chalupa (Rubner, Houdek). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Česká republika U18

Dvořák (Kolář) – Doktor, Adámek, Klejna (C), Štibingr, Seemann, Procházka, Aubrecht, Haš – Matiášek, Kvasnica (A), Žemba, Lauko (A), Řehák, Brož, Půček, Sklenář, Pytlík, Arnošt, Čajka, Šik

HC Plzeň 1929

Beran (32. Červenka) – Houdek, Kačena (A), Staněk, Váchal, Kaňák, Sysel (A), Chalupa, Reitspies, Červenka, Hanzlík, Kodýtek, Vavřička, Kovařík, Vracovský, Roubal (C), Rubner, Štěpánek, Čechura, Kokoška, Markov, Váňa

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Západočeské Rokycany byly svědky první dubnový pátek zajímavé podívané. Proti sobě nastoupil letos bronzový celek juniorské extraligy z Plzně a reprezentační osmnáctka, která je ve druhé fázi přípravy na mistrovství světa. V jejím mužstvu byli navíc nejen indiáni Matiášek a Kolář, ale i hlavní trenér David Bruk. Lépe začali modrobílí, když se před brankou národního mužstva zjevil Chalupa, Dvořák zakročil betonem. Na druhé straně dostal příliš prostoru Potůček, Beran povolal do zbraně vyrážečku. Poté se proti „svým“ prosadil na pravém kruhu Matiášek, když se nejprve zbavil svého strážce, dobře vypálil, muž s maskou indiánů zakročil betonem. Ten následně nedosáhl na zakončení Seemanna po příhře Kvasnici v přečíslení dva na jednoho, zachránila ho však pravá tyč. Vzápětí se na levém kruhu z první opřel do černého nesmyslu Rubner, Dvořák se stihl přemístit. Podobně si na druhé straně vedl i Beran proti Pytlíkovi, jenž se před ním z ničeho nic osamocený zjevil. Poté srovnal na tyče Chalupa, jenž jí trefil z pravé strany. Otevřít skóre mohl také Brož, který pláchl plzeňské obraně, svižnou střelou ale zcela minul zařízení. Když pak těsně před přestávkou Beran fantastickým zákrokem lapačkou zakročil proti osamocenému Laukovi z mezikruží, odcházelo se do kabin za nerozhodnutého stavu.

Ten hned v úvodu prostřední periody změnil Matěj Chalupa, který z pravé strany rozvlnil síť. Modrobílí byli při chuti, reprezentační gólman musel řešit betonem ránu Kačeny od modré, poté vyrážečkou Roubalovo zakončení z mezikruží. Odolal i proti autorovi dosud jediného gólu, který se před něj prokličkoval přes dva protihráče. A tak platilo otřepané: „nedáš – dostaneš.“ Jaromír Pytlík byl osloven na levém kruhu a parádní ranou nad vyrážečku Berana srovnal s Plzní krok. Národní mužstvo ožilo a hned se trhlo do přečíslení dva na jednoho. To vzal na sebe z pravého kruhu Potůček, Beran dokázal skvěle zakročit. I tak ale osmnáctka dokonala obrat v utkání. Totožnou situaci zakončil po bravurní příhře Kvasnici Jakub Lauko. V polovině utkání indiáni vystřídali gólmana, když Berana nahradil Červenka. Toho přivítal Kvasnica, z pravého kruhu totiž orazítkoval břevno. Za modrobílé odpověděl Kokoška dělovkou pod břevno, Dvořák předvedl bleskurychlý semafor. Do kabin se přesto i podruhé šlo za nerozhodnutého stavu. Ten zajistil opět Matěj Chalupa, který k pravé tyči dostal pocukrovaný bochánek od Rubnera.

Poslední dvacetiminutovka začala divoce. Nejprve indiáni nevyžili přečíslení tři na jednoho, na druhé straně se zase rozezvučela branková konstrukce. Poté se před Červenkou zjevil Kvasnica, avšak minul zařízení. Následně z levého kruhu vypálil Doktor, muž s maskou Západočechů zakročil lapačkou. Národní mužstvo poté nevyužilo početná výhodu, ale brzy po návratu Houdka na led již udeřilo. Jaroslav Brož si nachystal puk na pravém kruhu a zakončil přesně pod víko. Definitivní pojistku mohl přidat Žemba, mezi betony Červenky místečko nenašel. To se tak povedlo až Jakubu Laukovi, který dovezl kotouč při power-play Plzně až do prázdné.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929 i CZE U18): “Zápas byl pro plzeňskou juniorku rozlučkovým po poměrně úspěšné sezóně. Národnímu mužstvu zase pomohl, protože potřebovala nominační duel. Čtrnáct dní se připravuje na MS a po utkání se vyřazovalo, protože kádr je ještě široký.“