PLZ – SPA 2:3pp

PLZ – SPA 2:3pp - Indiáni po skvělém výkonu berou pouze bod

Plzeň – Západočeši se podruhé v nové sezóně představili na domácím ledě, po těžkém duelu s Libercem je dnes čekalo snad ještě obtížnější střetnutí s pražskou Spartou.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

2:3p
1:0, 0:1, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 18. Eberle (Straka), 46. Allen (D. Kindl, Kaňák) – 27. Kudrna (Klimek), 44. Jarůšek (P. Vrána, Kalina), 64. Košťálek (Blain). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Lhotský, Klouček

vyloučení
6:6
Využití
0:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
46:30
Zblokované střely
27:8
Hity
10:11
Vhazování
44:40
Diváci
6336

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

HC Sparta Praha

Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, Gregorc, Košťálek, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák – Beran, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Buchtele, Pech (A), Forman – Smejkal, Klimek, Kudrna.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 64 30 3 27 90,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 1 0 1 1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Jan Eberle 1 0 1 1 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 4
Miroslav Indrák 0 0 0 0 4
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Jakub Kindl 0 0 0 1 0
Denis Kindl 0 1 1 1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 2 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Václav Nedorost 0 0 0 -1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 1 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Zápas odšpuntoval dělovou ranou z první z mezikruží Kodýtek, těsně však minul. Po chvilce to zkusil jedovatě z pravé strany Straka, Machovský srazil na zadní mantinel. Pár kroků za modrou se do touše opřel také Kaňák, hostující gólman musel s levým betonem rychle na led. Pak o sobě dali vědět Pražané, když se Forman proháčkoval mezi kruhy a fantasticky musel zakročit v pádu Frodl lapačkou. Podobně nedosáhl Machovský na ránu Stacha z pravého kruhu, síť však byla rozvlněna pouze z boku. Domácího muže s maskou, který v první části neměl příliš práce, pořádně protáhl dělovkou od modré Blain, pravý beton mladého gólmana ale vše pohlídal. To na druhé straně explzeňský strážce svatyně zaváhal. Vyrazil nahození na zadní mantinel, který kolem něj vrátil zpoza klece před ní Straka a Jan Eberle zamířil pod břevno. Fotbalovým výsledkem i úvodní část skončila.

V úvodu prostředního dějství po chybě v domácí rozehrávce zůstal osamocený na brankovišti Sill, kličkou do blafáku však zakončil jen do lapačky Frodla. Na druhé straně zase Machovský čelil Gulašovi a Nedorostovi ve své těsné blízkosti. Po sérii šancí na obou stranách uspěli Pražané. Andrej Kudrna pláchl domácí obraně a zakončil svižnou střelou k levé tyči. Vrátit vedení svým barvám mohl brzy Kracík. Vykličkoval od pravé strany na střed, avšak mířil příliš vysoko. Ze stejného místa pálil v početní výhodě z první Němec, pouze však do středu branky. V témže oslabení navíc domácím ujel Smejkal, zvolil pokus mezi betony, tam místo nebylo. Festival šancí pokračoval. Stach oslovil pár kroků za modrou Němce, dělovku z první Machovský vytěsnil napůl betonem a napůl vyrážečkou, Strakovu jedovku z pravého kruhu zase řešil ramenem. To Sparta se naopak soustředila spíše na rozdmýchávání potyček před oběma brankami po odpískání. Plzeň naopak dvakrát orazítkovala tyč, když Kantner zakončil do pravé v přečíslení dva na jednoho s Gulašem, Kratěna zase do levé z pravého kruhu. Sparta byla pod těžkým tlakem, dvakrát se vymanila pouze za cenu icingu a lodivod Krupp musel sáhnout k oddechovému času. Dlouhé minuty pod plzeňským zámkem jeho tým nakonec ustál a o všem měla rozhodnout závěrečná část.

To zkusil Říčka z levé strany z první, Frodl se stihl přemístit. Za Západočechy odpověděl tvrdou ranou od mantinelu Kratěna, přestřelil. Z kruhu zase vypálil Denis Kindl, Machovský zakročil betonem. Ujala se až rána Vrány z pravé strany, kterou na ose hřiště tečoval Richard Jarůšek. Ovšem pasivně hrající Sparta vedení dlouho neudržela. Po dlouhém zámku indiáni udeřili Conorem Allenem, jenž uspěl ranou pár kroků za modrou mezi betony. Byla to jeho třetí v rychlém sledu. Pražané po inkasované brance ožili a ihned po buly pořádně vystrašil Frodla Říčka. Na druhé straně se zase natlačil až před Machovského Kantner, ten odolal, stejně jako proti dorážce Gulaše. Činil se i proti Indrákovi, který se na něj řítil sám a zkusil střelu na vyrážečku. Poměr střel se tou dobou zakulatil na čtyřicet ku dvaceti. Hosté na závěr utkání zcela rezignovali, pouze se bránili jak při oslabení. Duel tak zamířil do nadstavby.

Prodloužení načal osamocený Nedorost u pravé tyče, Machovský sklapl betony včas. Na druhé straně se až před Frodla dostali Pech s Formanem, druhém jmenovanému ale touš na brankovišti sjel z čepele. Lépe si vedl Kudrna, jenž pálil osamocený na levé straně, dorážel ještě Sill, skóre zůstalo nezměněno. Poté musel za záchranou brzdu zatáhnout Gulaš a 98 vteřin před nájezdy měli hosté výhodu přesilové hry. Tu poměrně brzy zakonči dělovkou ke vzdálenější tyči Jan Košťálek.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Byli jsme lepším týmem , to si troufám říct, bohužel ale bereme nakonec jen bod. Předvedli jsme dopředu i dozadu aktivní hru, zlepšujeme se. Udělali jsme pár chyb, soupeř je hned potrestal. Rychle jsme vyrovnali, čehož si velmi cením, ale poté jsme po velkém tlaku nedokázali dát další gól, hodně toho zblokovali a gólman pochytal. Chtěl bych hráčům poděkovat, že nic nevzdali a zápas odmakali, bojovali až do konce. V prodloužení sehrála Sparta přesilovku dobře, to se špatně brání. Chybělo nám i trochu štěstí, které se k nám mohlo obrátit. Máme jen bod, ale jdeme dál.

Uwe Krupp (HC Sparta Praha): Byl to hodně těžký zápas. Věděli jsme podle prvního utkání proti Liberci, že Plzeň má velikou rychlost, skvělý tlak na obranu a forčekink. Připravovali jsme se na to, chtěli jsme hodně blokovat střely, aby měl Machovský čistý výhled. Domácí dnes byli dominantním týmem, neměli jsme v utkání nějaké momentum. Dominance ale zápas někdy nevyhrává. Naši hráči hodně bojovali, nakonec se k nám přiklonilo štěstí v prodloužení. Byl to skvělý zápas.