PLZ – MBL 5:1

PLZ – MBL 5:1 - Skvělá třetí část rozsekla vyrovnanou bitvu!

Plzeň – Indiáni se počtvrté v nové sezóně představili před svými fanoušky a měli jediný cíl, po dvou porážkách je potěšit vítězstvím.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

5:1
2:1, 0:0, 3:0

Branky a nahrávky: 6. D. Kindl (Kratěna, Pulpán), 20. Stach (Pulpán), 47. J. Kindl (Straka, Eberle), 48. Jones (Nedorost, Gulaš), 59. Gulaš (J. Kindl, Frodl) – 12. Orsava (Žejdl, Pacovský). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Rozhodčí: Hodek, Hradil – Pešek, Špringl

vyloučení
6:7
Využití
3:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
23:27
Zblokované střely
13:14
Hity
8:7
Vhazování
38:29
Diváci
4444

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Vráblík, Jones, Pulpán – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Kantor) – Pláněk, Bernad, Hanzlík (C), J. Říha, T. Voráček, Kurka, Dlapa – Šťastný, Žejdl (A), Orsava – Martin Procházka, Klepiš, Vondrka – Pacovský (A), P. Musil, Skalický – Pabiška, T. Knotek, P. Kousal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 27 1 26 96,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Jan Eberle 0 1 1 1 2
Milan Gulaš 1 1 2 1 0
Nick Jones 1 0 1 1 4
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 1 0
Jakub Kindl 1 1 2 1 2
Denis Kindl 1 1 2 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Václav Nedorost 0 1 1 1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 2 2 0 2
David Stach 1 0 1 0 0
Petr Straka 0 1 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 1 0

komentář

Západočeši do utkání vlétli jako velká voda a již brzy po úvodním buly se mezi kruhy zjevil osamocený Straka, Krošelj zakročil betonem. Slovinský gólman po chvilce neviděl pokus Denise Kindla od modré, ten naštěstí pro něj zamířil těsně mimo. Stejný hráč ale za nedlouho poté udeřil. V přesilové hře si našel kotouč u levé tyče po nepřesně ráně Kratěny a pohodlně jej doklepl do sítě. Navýšit po velkém závaru mohli Gulaš i Nedorost, již ležícího muže s maskou Bruslařů překonat nedokázali. Poté si v početní výhodě zahráli také hosté a i oni jí zužitkovali. Jakub Orsava měl na levém kruhu dostatek času zamířit a vypálil přesně. Další oslabení indiáni ustáli a naopak sami i druhé Středočechů potrestali. Těsně před první sirénou David Stach vypálil z pravého kruhu a i přes klubko hráčů před sebou dokázal najít skulinku v cestě do sítě.

Prostřední část odšpuntoval ranou z první z vrcholu levého kruhu Gulaš, Krošelj odolal. Poté v oslabení vyslal Eberle do trháku Nedorosta, ten pokusem mezi betony neuspěl. Gulaš zase na brankovišti našel Kracíka, který bekhendem minul zařízení. V podobné pozici se po chvilce zjevil i Kantner, ani nadvakrát zápas nezlomil. Domácí mohl potrestat Orsava, který se prohnal mezi beky do zakončení, mezi betony Frodla prostor nenašel. Tváří v tvář plzeňskému gólmanovi se zjevil na levé straně i Procházka, pokus ke vzdálenější tyči na něj rovněž neplatil. Velká bitva tak mohla pokračovat.

Poslední dvacetiminutovku načal Pacovský z levého kruhu přes obránce, Frodl vytasil bleskurychlou lapačku. To indiáni odpověděli gólově. Jakub Kindl napřáhl na modré a touš zastavila až síť. O snížení se pokusil Šťastný z levého kruhu, muž s maskou indiánů byl znovu připraven. Na druhé straně naopak opět udeřilo. Nicholas Jones dostal pobídku od Nedorosta mezi kruhy a vymetl pavučiny v pravém horním růžku. Pátý gól Plzně měl na holi Gulaš, Krošelj jeho ránu v přečíslení před dorážejícím Nedorostem udržel. Indiáni závěr utkání zvládli velmi dobře takticky, navíc vše jim hosté sami usnadnili vyloučením. To vybojoval a také sám z pravého kruhu potrestal Milan Gulaš. Modrobílí si tak se svými fanoušky mohli opět po dvou utkáních užít vítězné oslavy.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Nečekal nás lehký úkol, nebylo to jednoduché, jsem rád, že jsme duel zvládli. Byly pasáže, kdy Boleslav měla navrch, v přesilovkách jsme si ale pomohli, to bylo rozhodující. Boleslav byla ve druhé třetině sedm minut jasně lepší, se štěstím jsme to odehráli. Bylo důležité, že hráči odehráli situace, jak mají. Po druhé třetině jsme si řekli, co chceme hrát, pak nám to tam napadala. Chci poděkovat hráčům, že to tak zvládli, získali jsme před našimi fanoušky důležité tři body.

Vladimír Kýhos (BK Mladá Boleslav): Viděli jsme dobrý hokej, který byl hodně útočný. Na gólech se to neprojevilo, ale šancí bylo na obou stranách dost. Ve druhé třetině jsme přežili některá oslabení, poté jsme měli několik minut velký tlak. Naši střelci se neprosadili, domácí gólman chytal skvěle. Ve třetí třetině to bylo vyrovnané, Plzni to tam ke konci napadalo. Výsledek je pro nás krutý, soupeři gratuluji, hrál velice dobře.