PLZ - MHK 2:1sn

PLZ - MHK 2:1sn - Škodovka bere proti hradeckému Mountfieldu dva body!

Plzeň - Po sedmi dnech se v Home Monitoring Aréně konal další extraligový zápas, na západ České republiky přicestoval tým Mountfield HK, aktuální lídr tabulky. Nesmírně vyrovnaný duel došel za stavu 1:1 do prodloužení. Ani to nerozhodlo, v nájezdech vystřelil svému týmu bonusový druhý bod plzeňský Vojtěch Němec.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

2:1sn
0:1, 0:0, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 4. V. Němec, rozhodující nájezd V. Němec – 10. R. Pavlík (Zámorský). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Vyšší tresty: Allen a J. Kindl (PLZ) oba 10 min OT + DKU

Rozhodčí: Kika, Šír - Komárek, Pešek

vyloučení
7:7
Využití
1:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
41:28
Zblokované střely
14:7
Hity
14:10
Vhazování
37:39
Diváci
4 769

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Vráblík, Jones, Pulpán – Stach, Nedorost, Gulaš (C) – Straka, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Kantner, Kodýtek

Mountfield HK

Maxwell (J. Pavelka) – Rosandić, Zámorský, Graňák (A), Cibulskis, Linhart, Piché, Nedomlel – Rákos (A), Koukal (C), Paulovič – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Miškář, Bičevskis, M. Chalupa – Bezúch, Kukumberg, Vopelka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 65 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 0 32
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 4
Nick Jones 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 0 0 0 16
Denis Kindl 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Václav Nedorost 0 0 0 0 2
Vojtěch Němec 2 0 2 -1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Úvodní třetina duelu mezi Plzní a Mountfieldem nenabídla tolik hokejové krásy, jednalo se spíše o urputnou bitvu na každém centimetru ledové plochy. Už v úvodní minutě šel hostující celek do tří, když svůj tým nejprve oslabil Vopelka, po něm dostal menší trest i gólman Brandon Maxwell. Ten však svému týmu všechno v oslabení vrátil, lapil rány Gulaše, Stacha, Kracíka a dalších, navíc žádný kotouč nevyrazil pro případnou dorážku, všechny pokusy odrazil do bezpečí nebo je skryl ve své výstroji. Domácí tedy dvojnásobnou početní výhodu, která přišla velice brzy, nevyužili. Poté se do hry dostal i Mountfield, který několikrát zaměstnal brankáře Dominika Frodla, jenž byl ale opět svému týmu oporou.

Na ránu Radovana Pavlíka však dosáhnout zřejmě nemohl. Hostující tým během dalšího oslabení vypíchl Plzeňským puk při nepřesné rozehrávce, Pavlík se prohnal až do útočného pásma, kde si podržel kotouč, navedl si ho na levou stranu, odkud se naprosto přesně trefil do vzdálenějšího horního rohu domácí klece. Za indiány záhy zahrozil Stach, ale jeho pokus při přečíslení vyrazil Maxwell ramenem nad branku. I Východočeši si poté zahráli přesilovku, během ní si ale hlavně přihrávali, nebezpečnější střelu si připsal pouze Petr Zámorský, leč druhý gól hostí nepřidal. Po úvodní třetině domácí Plzeň prohrávala 0:1.

Hned zkraje prostřední třetiny mohl srovnat stav zápasu domácí útočník Petr Straka, který se po přihrávce od Kratěny objevil volný před Maxwellem, ale rychlou střelou trefil pouze levou tyčku. Domácí byli na úplném začátku druhé části aktivnějším týmem, ale zbrzdilo je vyloučení. V něm se nikým nekrytý objevil kousek před kruhy Dominik Graňák, jenž mohutně napřáhl, ale ledově klidný Frodl jeho bombu udržel v náručí. I na druhé straně bylo v přesilovce hodně živo, po pasu Stacha střílel z první Milan Gulaš, ale jeho skvělou ránu perfektně odrazil betonem hostující gólman.

Týmy se střídaly ve velkých šancích celkem spravedlivě. Situaci dva na jednoho si vzal do své správy Lukáš Cingel, který pálil ke vzdálenější tyči, Dominik Frodl puk vyrazil mimo. Poté na několik sekund domácí uzamkli svého soupeře v útočném pásmu, stříleli beci – Peter Čerešňák a Jakub Kindl – nicméně ani jeden z nich nedokázal srovnat. V závěru prostřední části šli domácí do čtyř kvůli špatnému střídání, během další početní výhody dvakrát nepříjemně střílel aktivní Cingel, ale druhý gól Mountfieldu nepřidal. Denis Kindl se poté vrátil z trestné lavice a po pěkné individuální akci branku hostí těsně minul. Po něm se ještě před brankoviště vecpal kapitán Gulaš, ale mezírku mezi betony nenašel. Po čtyřiceti minutách byl stav stále 1:0 pro Východočechy.

Lukáš Cingel neměl dost ani ve třetí třetině, v níž si jako první připsal zajímavou šanci, ale v dobré pozici napálil pouze Frodlův beton. V následné početní výhodě Plzně už udeřilo. Domácí hned po buly nahodili kotouč do brankoviště hostí, Chalupa se ho snažil odpálit, ale trefil jen šikovně postaveného Vojtěcha Němce, od něj se touš odrazil do sítě. Šťastná to vyrovnávací branka pro Plzeň. Matěj Chalupa mohl svému týmu záhy vrátit vedení, když se dostal do samostatného úniku, ale trefil opět jen beton Dominika Frodla. Zvrátit stav utkání mohl poté nesmírně aktivní Jakub Kindl, ale po pěkné akce trefil jen lapačku Maxwella.

V poslední minutě základní hrací doby měl obrovskou šanci hostující Miškář, také proti němu fantasticky zasáhl Frodl. Duel tady nakonec došel za stavu 1:1 až do prodloužení. V něm po minutě a čtyřiceti sekundách inkasoval menší trest Jakub Kindl, navrch dostal desítku, takže po kolegovi Allenovi musel také putovat předčasně do kabiny. Mountfield si v nabídnuté přesilovce nevytvořil ani jednu větší šanci, naopak po skončení oslabení dopředu vyrazili Gulaš s Jonesem, ale ti nedokázali procpat touš za Maxwella. O vítězi nakonec musely rozhodnou až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl Vojtěch Němec, jenž tak vystřelil Plzni druhý bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): “Začali jsme špatně. Měli jsme sice přesilové hry, ale první třetina byla bezkrevná, bez nasazení. Pak se náš výkon zlepšil, šance střídala šanci a to na obou stranách. Dali jsme za víkend dva góly, v tomto směru jsou získané dva body zlaté.”

Petr Svoboda (Mountfield HK): “Měli jsme špatný vstup do utkání, šli jsme dokonce do tří. Ubráněné oslabení nás ale nakoplo a pak jsme se zlepšili. Ve druhé a třetí třetině se střídaly šance na obou stranách, škoda nevyužité početní výhody v prodloužení. Dneska nás podržel Maxwell při velkých šancích a je to důvod, proč si odtud odvážíme alespoň bod.”