PLZ - KOM 2:4

PLZ - KOM 2:4 - Škodovka po velkém boji prohrála s brněnskou Kometou

Plzeň - Po devíti dlouhých dnech se šlo na západě České republiky znovu na extraligový hokej, indiáni v Home Monitoring Aréně přivítali tým HC Kometa Brno. První třetina byla hodně divoká, padlo v ní celkem pět gólů. Dále byl k vidění nesmírně urputný boj, který skončil lépe pro hostující tým.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

2:4
2:3, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 14. Čerešňák (V. Němec, Kodýtek), 20. Stach (Straka, Nedorost) – 12. L. Čermák (Vejmelka), 13. Zaťovič (TS), 20. Kašpar (O. Němec), 60. Kašpar. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Rozhodčí: Hodek, Klouček – Lhotský, Kika

vyloučení
6:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:20
Zblokované střely
22:9
Hity
10:9
Vhazování
32:27
Diváci
5 015

HC Škoda Plzeň

Miltchakov (21. Frodl) – J. Kindl (A), Jones, Allen, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Eberle, Kracík, Gulaš (C) – Stach, Nedorost, Straka – Indrák (A), Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kodýtek, V. Němec

HC Kometa Brno

Vejmelka (Langhamer) – Mikuš, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Kučeřík – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák (C), L. Horký – Plášek ml., Hruška, Mallet – Dočekal, R. Zohorna, Köhler

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 39 8 0 8 100,00 0
Dmitri Miltchakov 20 11 3 8 72,73 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 1 0 1 0 0
Jan Eberle 0 0 0 -2 0
Milan Gulaš 0 0 0 -2 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 2
Nick Jones 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 0 0 0 0
Denis Kindl 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 2
Václav Nedorost 0 1 1 0 0
Vojtěch Němec 0 1 1 -1 2
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
David Stach 1 0 1 1 2
Petr Straka 0 1 1 0 2
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Indiáni do utkání proti Kometě vstoupili s hodně obměněnými útoky, kde prakticky nezůstal kámen na kameni. A v první třetině bylo opravdu bez nadsázky na co koukat! Západočeši se dostali do první obrovské šance, když po nepřesné brněnské rozehrávce získal mezi kruhy puk David Stach, ten však svou rychlou střelou napálil pouze pravou tyčku branky Karla Vejmelky. Při hostujícím týmu stálo štěstí i o chvíli později, když na tyči skončila i rána Jakuba Kindla od modré čáry. Plzeňští se nemohli zbavit střelecké smůly a sami inkasovali v oslabení. Leoš Čermák vystřelil přes obránce, Miltchakov jeho pokus vyrazil před sebe, odkud puk hostující kapitán dorazil do sítě. O pár sekund později sudí nařídili trestné střílení pro Brno. To povedenou střelou pod břevno proměnil Martin Zaťovič a Kometa vedla 2:0.

Jenže uběhlo dalších 45 sekund a už bylo sníženo. Němec s Kodýtkem udrželi puk v rohu útočného pásma, poslali ho na modrou čáru, kde byl připravený Peter Čerešňák, jenž vypálil z voleje a svou bombou překonal Vejmelku poprvé. Zaťovič mohl v osmnácté minutě zvýšit na 3:1, ale nedokázal přehodit beton domácího gólmana. Domácí hokejisté si šli za vyrovnáním a dočkali se v poslední minutě první části. Nedorost vydoloval za bránou puk, Straka ho poslal před ní, kde byl připravený David Stach, který procpal kotouč do sítě. Jenže to nebylo všechno. Lukáš Kašpar se totiž 28 sekund před první sirénou prohnal po levé straně do útočného pásma a milimetrově přesnou ranou do vzdálenějšího rohu vrátil hostujícímu týmu vedení.

Jak byla první třetina na góly neuvěřitelně bohatá, ta druhá už nabídla jinačí hokej. Oba celky si více a více hlídaly předbrankové prostory, aby nedocházelo k závarům a dorážkám. V plzeňském brankovišti už navíc nestál Dmitri Miltchakov, ale Dominik Frodl, jenž svého kolegu po první třetině nahradil. Jako první se do šance dostal domácí kapitán Milan Gulaš, který se po přiťuknutí od Kracíka bleskově prohnal kolem Vejmelky a dlouhou kličkou do forhendu ho chtěl překonat. Beton hostujícího gólmana však nepřehodil.

Kracík s Gulašem se poté hnali do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný vystřelil, záměr nejspíš byl, aby Karel Vejmelka touš vyrazil před dojíždějícím Gulašem, to se však nestalo. Poté až do konce třetiny vládli oba gólmani, Frodl si musel poradit s bleskovou ranou Hrušky hned po vhazování, puk reflexivně vyrazil betonem. Na druhé straně nedovolil Stachovi, Gulašovi ani obránci Kindlovi skórovat hostující gólman. Vzrušení přinesla i potyčka mezi Miroslavem Preisingerem a Alexandrem Malletem, po které putovali oba hráči na trestnou lavici. Během druhé dvacetiminutovky tak ani jeden gól nepadl.

Ve stejném duchu se nesla i třetina třetí. Milan Gulaš si opět jako první připsal první velkou šanci, když našlápl na levé straně, dostal se až před Vejmelku, ale byl u něj příliš blízko, takže puk do sítě neprocpal. Na druhé straně po podobné akci zakončoval střelou zápěstím Lukáš Kašpar, Dominik Frodl zastavil puk betonem. A poté znovu cinkalo na druhé straně, hostující tým potřetí v duelu zachránila pravá tyčka, v tomto případě po střele Jana Eberleho. S blížícím se koncem měla více ze hry Plzeň, leč Brno prokazovalo svou zkušenost při bránění těsných výsledků. Přesně dvě minuty před koncem utkání zamířil Frodl na střídačku, indiáni to zkusili v šesti. Pár sekund před koncem se vyhození šťastně odrazilo od čárového rozhodčího k Brněnským, Lukáš Kašpar již poté neměl stanovit skóre na konečných 4:2

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): “Bohužel jsme prohrávali 0:2, ale šli jsme si za naším cílem nadále. Srovnali jsme, jenže přišla další chyba. Musím hráče pokárat i za čtyři útočné fauly. Náš útok byl takový bezzubý, puky se k nám nodrážejí. Kometa je zkušený mančaft, pohlídali si to. Musíme pracovat dál a já věřím, že se to otočí. Extraliga je vyrovnaná, buďme pokorní.”

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): “Divoká první třetina, zvonily za námi tyčky a nakonec důležitý gól Lukáše Kašpara do šatny. Pak jsme ustáli řadu oslabení, kde kluky musím pochválit. Po celý zápas byla vidět velká týmovost a jsme rádi, že si vezeme tři body.”