PLZ - OLO 1:2sn

PLZ - OLO 1:2sn - Škodovka bere po urputném boji proti Olomouci jeden bod

Plzeň - Po dvou výhrách v základní hrací době se Západočeši znovu představili před vlastními fanoušky, do Home Monitoring Arény přicestoval tým HC Olomouc. Z nesmírně urputné bitvy nakonec vyšli lépe hostující hokejisté, kteří si z utkání odnášejí dva body. Nájezdy rozhodl Jan Knotek.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

1:2sn
1:1, 0:0, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 14. Indrák (J. Kindl, Kratěna) – 12. Mráz (Laš), rozh. náj. J. Knotek. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda – Jindra, Zíka

vyloučení
3:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:28
Zblokované střely
17:22
Hity
10:12
Vhazování
25:21
Diváci
5 017

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Allen – Indrák (A), V. Němec, Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kratěna, Kantner – Stach, Kracík, Pour

HC Olomouc

Lukáš (Konrád) – Staněk, J. Galvas, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Dujsík – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), V. Tomeček – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Mráz

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 65 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 -1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 1 0 1 -1 0
Nick Jones 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 1 1 0 0
Denis Kindl 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 2
David Kvasnička 0 0 0 0 2
Vojtěch Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

První třetina duelu mezi Plzní a Olomoucí byla na góly a velké šance víceméně vyrovnaná. Na začátku utkání byli aktivnější hosté z Hané, kteří se snáze dostávali do útočného pásma, kde často dělali indiánům potíže. Naopak domácí se nemohli pořádně probojovat přes střední pásmo, měli i problémy s rozehrávkou. První obrovskou příležitost si připsal olomoucký zadák Jakub Galvas, který se vydal až před brankoviště Škody, kde si našel odražený puk, jenž nakonec napálil do tyče. Poté už šla Mora skutečně do vedení. Západočeši předvedli hodně nepřesnou rozehrávku, Olomouc se zdarma dostala ke kotouči a několikrát vypálila. Gólman modrobílých Dominik Frodl se v bráně neuvěřitelně oháněl a všechny pokusy lapil, na poslední střelu, kterou do poloprázdné branky poslal Bruno Mráz, už však dosáhnout nemohl.

Vedení vydrželo kohoutům jen dvě a půl minuty. Indiánská druhá útočná formace se v útočném teritoriu vytasila s dobrým pohybem, Kodýtek byl nakonec faulován. V přesilové hře měl nejprve obrovskou možnost Ondřej Kratěna, který se zjevil sám před brankářem Janem Lukášem, ale hostující strážce brány zastavil puk vyrážečkou. Inkasoval až z pokračující akce. Kratěna si opět našel puk, milimetrově ho poslal na modrou čáru, kde byl připravený Jakub Kindl. Ten ihned nahodil kotouč na bránu Olomouce, před ní stál zaparkovaný Miroslav Indrák, který puk jemně tečoval mezi Lukášovy betony. Po dvaceti minutách byl stav utkání 1:1.

Prostřední třetina nenabídla prakticky žádnou hokejovou parádu, jen pár šancí na obou stranách. Hrál se doslova urputný hokej. Indiáni šli na začátku druhé části poprvé do čtyř, ale paradoxně v oslabení si přichystali zajímavou příležitost. Petr Straka dostal mezi kruhy přesný pas od Eberleho, dvakrát střílel nad betonem gólmana Lukáše, ten si však dokázal poradit v obou případech. Na druhé straně se v probíhající přesilovce zjevil před brankovištěm Plzně Lukáš Nahodil, Frodl proti němu včas vyjel a zastavil puk ramenem. Následně plzeňský brankář lapil do rukavice i střelu Strapáče.

Zbytek druhé třetiny už provázely hlavně nepřesnosti. Zbyněk Irgl v přečíslení dva na jednoho nedokázal přesně přihrát na najíždějícího spoluhráče, na druhé straně sehráli domácí podobnou situaci mnohem lépe, když Milan Gulaš přesně načasoval pas na Vojtěcha Němce, jeho teč si nakonec cestu mezi betonu gólmana soupeře nenašla. A když se v závěru při hře 4 na 4 neujala ani střela Miroslava Indráka, šlo se do kabin znovu za stavu 1:1.

Zkraje třetí třetiny si domácí zahráli druhou přesilovou hru v utkání, i když během ní měli talk v útočném pásmu, kde se jim celkem dařilo kombinovat, druhý gól v utkání nepřidali. Na druhé straně přišla obrovská mela okolo brány Plzně, leč ani tři dorážející hráči Mora nedokázali procpat puk do sítě, Strapáč střílel moc vysoko. Západočeši poté měli lepší pohyb, byli aktivnějším celkem, leč do šancí je kohouti moc nepouštěli. Naopak aktivní Petr Strapáč se zničehonic dostal za obranu domácích, v samostatném úniku však mířil nad břevno Frodlovy branky. V poslední části před závěrečnou sirénou se nerozhodlo, duel tedy dospěl až do prodloužení.

V prodloužení měli nejprve zajímavé příležitosti Jakub Kindl a Milan Gulaš, záhy však domácí kapitán fauloval unikajícího soupeře, takže si Olomouc mohla zahrát v početní výhodě. Indiáni dokázali oslabení ubránit s přehledem, někteří hráči podali během nevýhody opravdu obětavý výkon. Mora si v útočném pásmu vytvořila slušný tlak, ale všechny střely Olomouce srazila domácí obrana, případně je lapil Dominik Frodl, mnoho ran šlo i mimo branku. Za stavu 1:1 přišly na řadu samostatné nájezdy. Ty rozhodl hostující Jan Knotek, jenž tak svému týmu vystřelil bonusový druhý bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Nenacházíme se v dobré fázi sezóny a výkony nejsou optimální. Hráčům nelze upřít snahu, ale dostali jsme se do situace, kdy to prostě není ono. Olomouc měla mírně navrch, nestačili jsme v soubojích. Tam zaostáváme celkově a hokej nás stojí hodně sil na bruslení.

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Vyrovnané utkání herně i výsledkově. Obě mužstva měla dobrý pohyb. Podali jsme zodpovědný výkon, ale škoda, že jsme ve třetí třetině neproměnili dvě tutovky. Druhý bonusový bod v nájezdech je pro nás výborný. Musím ocenit oba brankáře, chytali skvěle.