PLZ – PCE 11:1

PLZ – PCE 11:1 - Plzeň přivítala nový rok 2019 pořádnou kanonádou!

Plzeň – První zápas roku 2019 čekal na indiány před vlastními fanoušky, když přivítali Pardubice. A začali pěkně zostra, již v šesté minutě vedli 2:0.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

11:1
2:0, 4:0, 5:1

Branky a nahrávky: 2. Jan Kovář (Gulaš, L. Kaňák), 6. Jan Kovář (Gulaš, Pulpán), 28. Allen (Gulaš, Kovář), 30. D. Kindl (Preisinger, Vráblík), 39. D. Kindl (Čerešňák, V. Němec), 40. Eberle (Straka, Pulpán), 41. Gulaš (Pulpán, Indrák), 52. Čerešňák (Kracík, V. Němec), 55. Kantner (D. Kindl), 58. Kratěna (Čerešňák, D. Kindl), 58. Preisinger (Kantner, D. Kindl) – 43. Mandát (Budík, Perret). Průběh utkání: 7:0, 7:1, 11:1.

Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Brejcha, Zíka

vyloučení
3:6
Využití
4:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
43:23
Zblokované střely
13:7
Hity
10:8
Vhazování
31:25
Diváci
6482

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Indrák (A), Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Preisinger, D. Kindl.

HC Dynamo Pardubice

Kacetl (30. Hamerlík) – Mikuš, Holland, Děrvuk, Trončinský, Budík, Eklund, Hrabal – Skokan, Ihnačák, Hovorka – Voženílek, Marosz (A), L. Horký – Dušek, Bubela, P. Sýkora (C) – Perret, Poulíček, Mandát.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 23 1 22 95,65 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 1 0 1 -1 2
Peter Čerešňák 1 2 3 7 0
Jan Eberle 1 0 1 1 0
Milan Gulaš 1 3 4 2 0
Miroslav Indrák 0 1 1 2 0
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 0 0
Matyáš Kantner 1 1 2 4 2
Denis Kindl 2 3 5 3 0
Petr Kodýtek 0 0 0 2 0
Jan Kovář 2 1 3 2 2
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 -1 0
Vojtěch Němec 0 2 2 0 0
Miroslav Preisinger 1 1 2 2 0
Lukáš Pulpán 0 3 3 4 0
Petr Straka 0 1 1 1 0
Roman Vráblík 0 1 1 3 0

komentář

Modrobílí vlétli do nového kalendářního roku jako velká voda. Po osmi vteřinách hry vybojovali početní výhodu, po minutě již vedli. Velký tlak proměnil po střílené přihrávce Gulaše z levé strany na brankovišti tečí Jan Kovář. Stejný hráč se před Kacetlem zjevil i po chvilce, lapačka byla tentokrát lepší střelce. Plzeňská třiačtyřicítka byla ovšem k nezastavení. Znovu jej do dobré pozice vyslal parťák Gulaš od vlastní střídačky a síť rozvlnila hbitá střela zápěstím pod břevno. Pak o sobě dalo vědět také Dynamo. Trončinský zachytil domácí rozehrávku, popojel směr brána a Frodl musel tasit parádní zákrok ramenem. A činil se i po chvilce, když v přečíslení předložil Horký na Voženílka. Před první sirénou dostal namazáno na pravý kruh zase Kodýtek, rána z první ale na Kacetla neplatila.

Prostřední část načal kdo jiný než Kovář po přihrávce koho jiného než Gulaše, Kacetl se ovšem na zakončení z osy hřiště stihl přemístit. Jedovatě poté z první z levého kruhu pálil Eberle, těsně minul vzdálenější růžek. Následně se Pardubicím stala osudná přesilová hra Západočechů. Nejprve ještě Němec neuspěl z první z mezikruží, poté ale již vše, co mu stálo v cestě, od modré propálil Conor Allen. Po necelých dvou minutách již došlo ke střídání v brance Dynama. Denis Kindl obdržel touš na brankoviště a vyhnal Kacetla na střídačku. Novic Hamerlík hned čelil úniku Gulaše, jehož zakončení bekhendem v tísni skončilo na betonu. Tvrdě pálil z přečíslení také Kracík, i nyní se novic mezi třemi tyčemi vyznamenal. Podobně si vedl Frodl, když jedovatě přes obránce pálil z pravého kruhu Poulíček, po chvilce z mezikruží také Skokan. Udeřilo ovšem na druhé straně a znovu v přesilové hře. Znovu Denis Kindl vypálil z první tvrdě z levého kruhu a trefil přesně do protipohybu ke vzdálenější tyči. Těsně před druhou přestávkou navíc Straka dojel dlouhé nahození, hned servíroval před branku a zde zakončil k tyči Jan Eberle.

Patnáct vteřin třetí části stačilo Plzni na sedmý gól. Milan Gulaš mezi kruhy našel černý nesmysl a zamířil přesné do pravé šibenice. Po chvilce se radovali i hosté. Rozhodčí po konzultaci s videm dokonce musel vrátit čas o dvě minuty zpět, protože až brankový sudí posvětil trefu Jana Mandáta. Další střelecký zápis měl na holi Němec, jehož zpoza brány u pravé tyče našel Kracík, Hamerlík si prostor u brankové konstrukce pohlídal. Vyhlášený asistent ze stejné pozice po chvilce oslovil Petera Čerešňáka, jenž zamířil chirurgicky přesně do pravé šibenice. Devátou trefu trefil pro domácí z ostrého úhlu Matyáš Kantner a fanoušci si rychle vzpomněli na nastřílenou desítku z loňského roku. Tu rychle naplnil v další početní výhodě z pravého kruhu z první Ondřej Kratěna. Jenže modrobílí svůj výkon ještě vylepšili! Přečíslení čtyř na jednoho totiž zakončil Miroslav Preisinger a indiáni tak rok 2019 načali výhrou 11:1!

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): “Mně se zápas hodnotí dobře. Úvod utkání byl rozhodující. My jsme ho po dlouhé době zvládli, šli jsme do dvougólového vedení. Přestože pak Pardubice vyrovnaly hru, myslím, že vše rozhodl třetí, čtvrtý gól. Pak už bylo vše rozhodnuté.”

Ladislav Lubina (HC Dynamo Pardubice): “My jsme do Plzně jeli s tím, že víme, co nás čeká. Bohužel jsme katastrofálně začali, úplně jinak, než jsme chtěli. Přáli jsme si přežít úvodní nápor zápasu, ale v první minutě uděláme faul a hned inkasujeme. Tak, jak jsme začali, tak jsme pokračovali a pak se nám hra sesypala jak domeček z karet.”