PLZ – MBL 2:3pp

To byla bitva! Indiáni berou proti Bruslařům nakonec bod

Plzeň – Západočeši se vrátili ze své mise v rámci Ligy mistrů ve Švédsku, kde bojovali v semifinále, a hned je čekal těžký soupeř v rámci tuzemské soutěže – Mladá Boleslav.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

2:3p
0:1, 2:0, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 22. Eberle (Kodýtek), 35. Allen (Jan Kovář, Indrák) – 20. Žejdl (Vondrka), 45. Pláněk, 64. Šťastný. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Rozhodčí: Obadal, Pešina – Kajínek, Zavřel

vyloučení
4:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
28:39
Zblokované střely
13:9
Hity
15:11
Vhazování
39:27
Diváci
5757

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Kvasnička – Indrák (A), Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kracík, Pour – Kantner, Preisinger, V. Němec.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (Kantor) – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Flynn, P. Musil, Látal – Grim, T. Knotek, P. Kousal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 64 39 3 36 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 1 0 1 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 0
Jan Eberle 1 0 1 1 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 -1 0
Nick Jones 0 0 0 2 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 2
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Denis Kindl 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
Jan Kovář 0 1 1 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Po rozvážném začátku utkání se jako první ve velké šanci zjevil po příhře z kruhu na kruh Gulaš, z první ale poloodkrytou klec soupeře minul. Za hosty odpověděl Kousal, jenž vlétl do pásma a pořádně protáhl Frodla ranou přes obránce. Poté na druhé straně našel Kovář zpoza brány na levém kruhu opět Gulaše, ten si ještě popojel na osu hřiště, Krošelj střelu na bližší tyč vyrazil. Nevedlo se ani Vráblíkovi, který krásně prošel v situaci jeden na jednoho. Podobně se až na brankoviště prokličkoval Němec, ani on skórem nepohnul. Činil se také Frodl, který doslova sebral gól z hole Šťastného, jenž z první zakončoval prakticky z brankoviště. Hosté se přesto dočkali tři vteřiny před úvodní sirénou. Sudí přehlédli ofsajd, hra tak pokračovala ve prospěch Vondrky, jehož pokus dorážel Lukáš Žejdl, který neměl problém zblízka trefit poloodkrytou klec.

Indiáni odpověděli rychle po přestávce. Zmatky na brankovišti Bruslařů ještě nevyřešil Kodýtek, ale Jan Eberle již ano. Za hosty toužil po ztraceném vedení Šťastný, z osy hřiště ale bekhendem minul zařízení. Následně na pravé straně nastartoval své motory Straka, protlačil se až před Krošelje, zblízka však na něj nevyzrál. Podobně si zuby vylámal i parťák Eberle, jenž se prokličkoval mezi kruhy. Poté se v dobré šanci u pravé tyče zjevil po příhře z levého kruhu znovu Straka, skóre se nezměnilo. Totožná situace ale již podruhé brankou skončila. Kovář oslovil Conora Allena a ten z první dokonal obrat v utkání. Brzy mohl vyrovnat Němeček, který zakončoval přečíslení tři na dva, z levého kruhu jej ale bravurně levou rukou vychytal Frodl. Bruslaři následně nevyužili tři rychlé tresty domácích hráčů, nepomohla ani dlouhá hra ve třech Plzně. V největší šanci Vondrokovo ránu z levého kruhu zastavila tyč, dorážku Skalického zase bravurní rozštěp domácího muže s maskou.

Poslední dvacetiminutovku načal ranou z levého kruhu Vondrka, na Frodla si nepřišel. Mohutně na druhé straně napřáhl i Kindl, minul však zařízení. Poté se Šťastný zjevil před domácím strážcem svatyně, ten mu puk vypíchl. Jenže pak si i on vybral slabší chvilku, když si neuhlídal prostor u bližší tyče proti zakončení Martina Pláňka zpoza branky. Vedení toužil zpět uzmout ranou z první Kodýtek, nevyzrál však na Krošelje. Neujala se ani dělovka Čerešňáka od modré, po gólu volalo i zakončení Eberleho po příhře z kruhu na kruh, které zamířilo jen do boční sítě poodkryté klece Bruslařů. Drtivý tlak Plzně v závěru utkání paradoxně otupila vybojovaná přesilová hra, šedesát minut hry tedy duel nerozhodlo.

To až prodloužení, kdy Frodl špatně vyjel až na pravý kruh pro puk. Dříve u něj byl David Šťastný, objel domácího gólmana a zavezl černý nesmysl do opuštěné klece.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Do utkání jsme nevstoupili dobře, nezúročili jsme dobrý výkon z utkání proti Frölundě. Dostat gól pár sekund před koncem první třetiny, to se nesmí stát, v šatně jsme si něco řekli. Pak se kluci zlepšili, makali, dostali jsme se do vedení. Ale ve třetí třetině to tak zase nebylo. Apeluji na některé hráče – hokej se hraje celých šedesát minut, každý musí po celou dobu makat a bojovat.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme rychlý přístup. Nepouštěli jsme Plzeňské do šancí. Dostali jsme se do vedení, ale ve druhé třetině jsme přestali bruslit, domácí nás přehrávali, ve středním pásmu jsme ztráceli puky. Se štěstím jsme nakonec vyrovnali, šťastnější tým i vyhrál.