PLZ - ZLN 9:2

PLZ - ZLN 9:2 - Devět kousků v síti Beranů aneb Show kapitána Milana Gulaše!

Plzeň - Indiáni na domácím ledě v Home Monitoring Aréně přivítali tým PSG Berani Zlín. Hosté se pyšnili dobrou formou, v posledních zápasech dokázali uspět proti výše postaveným týmům v tabulce. Západočeši však o své výhře rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli 5:1. Celkově pak zvítězili 9:2 a získali další důležité tři body do sbírky! Milan Gulaš si připsal celkem šest bodů (5+1), díky tomuto výkonu se vyšvihl do čela individuálních statistik TELH, aktuálně je nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem celé soutěže.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

9:2
1:0, 5:1, 3:1

Branky a nahrávky: 8. Straka (Preisinger, Vráblík), 24. Gulaš (Jan Kovář, Pour), 30. Kracík (Gulaš, Pulpán), 31. D. Kindl (V. Němec, Kodýtek), 32. V. Němec (D. Kindl, Jones), 39. Gulaš (Jan Kovář), 41. Gulaš (Jan Kovář, Pulpán), 43. Gulaš (Jan Kovář), 46. Gulaš (Kracík, Pulpán) – 36. Herman (Okál, Honejsek), 49. Kubiš (Nosek). Průběh utkání: 5:0, 5:1, 9:1, 9:2.

Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Ganger, Lhotský

vyloučení
5:6
Využití
3:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
40:34
Zblokované střely
11:3
Hity
9:12
Vhazování
38:30
Diváci
4 674

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, Jones, Moravčík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A) – Preisinger

PSG Berani Zlín

Kašík (Štůrala) – Freibergs, Nosek (A), Gazda, Řezníček, Valenta, Ferenc, Hamrlík – Kubiš (C), Fořt (A), Šlahař – Herman, Honejsek, Okál – Václavek, P. Sedláček, E. Kulda – L. Krejčík, Popelka, Fajkus

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 0 0
Jan Eberle 0 0 0 0 2
Milan Gulaš 5 1 6 2 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 2
Nick Jones 0 1 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 2
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Denis Kindl 1 1 2 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 -1 0
Jan Kovář 0 4 4 2 0
Jaroslav Kracík 1 1 2 1 2
Michal Moravčík 0 1 1 -1 2
Václav Nedorost 0 0 0 0 0
Vojtěch Němec 1 1 2 1 0
Jakub Pour 0 1 1 2 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 1 0
Lukáš Pulpán 0 3 3 3 0
Petr Straka 1 0 1 -1 0
Roman Vráblík 0 1 1 3 0

komentář

Berani se v Plzni museli obejít bez nejproduktivnějšího hráče Jiřího Ondráčka a kapitána Tomáše Žižky, další šanci tak dostal mladý bek Matyáš Hamrlík a útočníci Lukáš Krejčík a Sebastian Fajkus. Indiáni už nemohou v letošní sezóně počítat s obráncem Davidem Kvasničkou. Jeho spoluhráči se hned v úvodu dostali pod menší tlak, Zlín si po faulu Kaňáka zahrál přesilovou hru. Tu však Berani nedokázali využít, Frodl si se všemi pokusy poradil. Ani modrobílí si s početní výhodou neporadili dobře, ale záhy už se do vedení dostali. Běžela osmá minuta, když si Preisinger našel puk v rohu hřiště, poslal ho před bránu, odkud z voleje pálil Petr Straka. Kašík jeho první pokus zbrzdil, kotouč se zastavil v brankovišti, pohotový domácí forvard ho doklepl do sítě.

Útočníci z druhé formace Škody se pak znovu blýskli v oslabení. Straka přihrál do oblasti mezi kruhy, kde byl chvíli nekrytý Jan Eberle, který nakonec napálil jen Kašíkův beton. Hostující brankář vzpáěti vychytal i dorážku Conora Allena. V téže přesilovce jedovatě v útočném pásmu kombinovali i Berani, ale Honejsek s Kubišem se do šance nedokázali probojovat, respektive Zlínským chyběla přesnější a rychlejší střelba. Na druhé straně opět hrozili domácí. A znovu v tom měl prsty Eberle, který přihrál napříč pásmem na beka Allena, ten přiťukl puk na střed hřiště, odkud z první střílel Kodýtek. Ani on však podruhé Kašíka nepropálil, proto se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Prostřední třetina vyšla Plzni naprosto skvěle. Na druhý gól sice museli čekat, protože pokus Nedodorosta za čáru neprošel, jak potvrdil videorozhodčí. Západočeši navýšili své vedení po perfektně sehrané akci, kterou obstaral celý první útok. Jakub Pour zavezl puk do pásma, před ho k pravému mantinelu na Jana Kováře, který ihned přihrál na levý kruh, odkud neomylně z voleje sřílel kapitán Milan Gulaš. Berani se záhy během jednoho střídáná vyfaulovali na Vráblíkovi, Šlahař ho sekl, Kubiš pozdně dohrál, takže na indiány čekala dvou minutová přesilovka pět na tři. Tu po obrovském obléhání hostující klece využil Jaroslav Kracík, který do sítě se štěstím usměrnil pas od Gulaše. Poté pokračovala klasická početní výhoda, kterou využil přesnou dorážkou Denis Kindl, který se nejlépe zorientoval ve skurmáži před bránou hostí.

Libor Kašík inkasoval ještě jednou a putoval na střídačku, do brankoviště se postavil jeho kolega Tomáš Štůrala. Stalo se tak po gólu Vojtěcha Němce. Plzeňský forvard se dostal do samostatného úniku, ač byl faulován, zbavil se svého pronásledovatele. Pak předvedl krásný svižný blafák do bekhendu a zvýšil vedení Plzně na 5:0. Hostující Berani se poté také přihlásili o slovo, akci tři na dva sehráli naprosto ukázkově. Okál s Honejskem prohodili puk na Jakuba Hermana, jenž se ocitl sám před Frodlem, prosadil se po rychlé bekhendové kličce, poslal kotouč pod víko. Jenže poslední slovo ve druhé části měli modrobílí. Jan Kovář vybojoval puk za bránou, poslal ho před ní, odkud z voleje pálil znovu Milan Gulaš, který zvýšil na 6:1. To vše se navíc událo v oslabení.

Kapitán Plzně Milan Gulaš dokonal hattrick již po 25 sekundách třetí části. Kovář našel svého parťáka před brankou, Gulaš se trefil neomylně pod břevno. Byl to jeho druhý letošní hattrick proti Zlínu. A Milan Gulaš neměl dost! Přišel čtvrtý přesný pas Jana Kováře, střela z voleje a čtvrtý zásah domácího kapitána, zvyšoval už na 8:1 pro Plzeň. Poté přišla další trestuhodná nedisciplinovanost hostí, kteří šli znovu do oslabení ve třech. A trest skutečně přišel. Kdo se trefil? Opět Milan Gulaš! Ten střílel z voleje po přihrávce Kracíka a přidal svou pátou trefu v utkání, neuvěřitelný počin. Gulaš se díky tomuto výkonu vyšvihl do čela individuálních statistik TELH, aktuálně je nejproduktivnějším hráčem i střelcem celé soutěže.

Druhý gól v utkání si pak připsali i hosté, znovu se jednalo o pohlednou branku. Pavel Kubiš měl v útočném pásmu dostatek prostoru, na levém kruhu si srovnal kotouč, poté ho poslal perfektní střelou do vzdálenějšího rohu banky. Hostující kapitán snížil na 2:9. Skóre už se nezměnilo, indiáni si tak připsali další drtivou výhru v probíhající sezóně.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "My jsme věděli s jakým stylem přijede soupeř ze Zlína, mají za sebou skvělé výsledky, dobré zápasy. Věděli jsme, že nás budou forčekovat, že budou napadat, že to nebude jak utkání s Pardubicemi nebo Chomutovem. Musím uznat, že první třetinu jsme s tím měli velké problémy. Výsledek utkání zlomil třetí, čtvrtý gól v přesilové hře. Hráči celý zápas odehráli s chutí a samozřejmě se ukázala kvalita našich hráčů."

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): "Výsledek jasně vypovídá o tom, kdo dominoval, kdo byl silnější. První třetinu jsme zvládli ještě celkem dobře. Zápas se zlomil ve druhé třetině v našich oslabeních, kdy nám to tam začalo padat. Domácí hráči byli vynikající. Pro nás ty důležité zápasy teprve přijdou a tam pro nás bude důležitý výsledek."