PLZ - KAR 5:2

PLZ - KAR 5:2 - V zajímavém klání skolila Plzeň kazašskou Karagandu

Plzeň – Fanoušci indiánů se podruhé v této sezóně dočkali domácího duelu. Modrobílí v přípravném utkání vyzvali v netradičním duelu kazašskou Karagandu.

HC Škoda Plzeň - HK Saryarka Karaganda

5:2
1:1, 3:1, 1:0

Branky a nahrávky: 14. Nedorost (Gulaš), 29. Stach (Vráblík, Kratěna), 29. Němec (Gulaš), 30. Gulaš (Frodl), 54. Kracík (Gulaš) – 20. Tvrdoň, 27. Tvrdoň (Rajsov). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 5:2.

Rozhodčí: Svoboda, Sýkora – Pešek, Malý

vyloučení
9:8
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
Diváci
1567

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Kvasnička, Vráblík, J. Kindl (A), Kaňák, Pulpán, Holý – Gulaš (C), Němec, Nedorost – Kratěna, Stach, Indrák (A) – Kantner, Kracík, Eberle – D. Kindl, Preisinger, Pour

HK Saryarka Karaganda

Vay (30. Bojarkin) – Djukov, Ložkin, Antonovskij (A), Šikun, Ivanov, Bulatov, Volobujev, Ibrajbekov – Michajlov, Tvrdoň, Sokolov, Rjašentsev, Rajsov, Beljajev (C), Zjazov, Valickij, Želnerovskij, Sarvarov, Boriševič, Lomako (A).

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Jako první o sobě dali vědět hosté, kapitán Baljajev si vybruslil zpoza branky před ní a vypálil z otočky, Frodl byl připraven. Činil se i Vay lapačkou na druhé straně, když Kracík oslovil příhrou od tyče k tyči Kantera. Poté se v početní výhodě na pravém kruhu zjevil Antonovskij, do akce povolal domácí gólman své rameno. Následně se již skóre měnilo. V ponechané výhodě sám faulovaný Gulaš ještě připravil palebnou pozici pro Václava Nedorosta, jehož pokus pár kroků za modrou vypadl Vayovi z výstroje k levé tyči. Vzápětí mohl náskok svých barev navýšit Kratěna, jenž se dostal za obranu soupeře, ale tísněný vystřelil pouze do středu branky. Lépe mířil Němec z mezikruží, kterého oslovil od zadního mantinelu opět Gulaš, střela však byla přespříliš přesná, rozezvučela pravou tyč. Dvanáct vteřin před úvodní sirénou přišla pro plzeňské fanoušky ledová sprcha. Dominik Frodl vyjel pro kotouč téměř až mezi kruhy, jenže dříve u něj byl Michal Tvrdoň, jenž lehkým dloubnutím do puku ukončil úvodní část.

Tu následující zahájil domácí muž s maskou bravurním zákrokem proti Michajlovi, který osamocen na brankovišti zkusil zakončit po dlouhé kličce od tyče k tyči. Za domácí měl rozdílovou branku na holi Kantner, jenž vypálil z první z mezikruží, Vay se skvěle přesunul. V přesilovkové situaci zase z jízdy vypálil pár kroků za modrou Pulpán, dělovka ale mířila příliš nad. Lépe si vedla Karaganda. V úniku dva na jednoho předložil bravurně Rajsov Michalu Tvrdoňovi, jenž zavěsil o břevno a dokonal tak obrat v utkání. Jenže kazašské mužstvo se neradovalo dlouho. Po chvilce poslal na brankoviště touš Vráblík, ten uzmul do své moci David Stach a po rychlé kličce rozvlnil síť. Neuběhlo ani třicet vteřin, Gulaš vrátil po neproměněné předchozí šanci puk rychle zpátky do ohně, kde již číhal Vojtěch Němec a z první div neprotrhl síť. Do poloviny zápasu navíc indiáni svému soupeři odskočili. Frodl vyslal do jízdy Milana Gulaše, který nic nevymýšlel a tvrdou ranou z pravé strany vyhnal Vaye z branky. Tři trefy indiánů dělilo 77 vteřin, tedy číslo Milana Gulaše, který byl hned u dvou, celkem dnes již u tří. Plzeň měla na holi i fanoušky vytouženého bůra, Pulpána ovšem v situaci dva na jednoho bravurně hřbetem lapačky vychytal Bojarkin. Nový muž v brankovišti Karagandy si po chvilce poradil i s únikem Kantnera po pravé straně. Dotřetice vyzrál i na obránce Vráblíka, který se hezky prokličkoval až mezi kruhy ze své parkety na modré. Bravurní zákrok lapačkou poté předvedl i Frodl, jenž v oslabení tygřím skokem likvidoval ránu z první Tvrdoně.

Poslední dvacetiminutovka začala rozvažně z obou stran. Diváky probral z letargie až Lomako únikem domácí obraně, svižným zakončením si ale na beton plzeňského brankáře nepřišel. Plzeň zahrozila Denisem Kindlem, jenž bekhendem zblízka rozvlnil síť pouze z boku. Nevedlo se ani bratrovi Kubovi, který z mezikruží minul zařízení. Diváky zvedl ze sedaček až Jaroslav Kracík, jenž dělovou ranou o brankovou konstrukci nedal Bojarkinovi šanci. Pár kroků za modrou tvrdě vypálil i Kantner, tentokrát byl muž s maskou Karagandy připraven. Utkání tak indiáni, i díky vyloučení na hostující straně, dovedli v poklidu do zdárného konce a zapisují si v přípravě třetí vítězství.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Měli jsme špatný vstup do utkání. Myslím si, že je to i tréninky, které nyní máme. Vidím na hráčích, že trochu chybí ta jiskra, bylo to poznat na herním projevu. Ale i přes horší začátek jsme se s tím nakonec vyrovnali slušně. Soupeř sice hraje druhou ruskou ligu, ale Rusové mají spoustu kvalitních hráčů, na které se třeba kvůli cizincům v KHL nedostane. Bruslařsky i takticky se jedná o velmi kvalitní tým. My museli i občas zvýšit hlas, protože sice je soutěžní utkání ještě daleko, ale pak nejde najednou přepnout do stoprocentního módu."