JUN: KLA - PLZ 0:3

Tři ze tří! Junioři zůstávají stoprocentní!

Plzeň - Mladé pušky ze západu Čech uspěly i ve svém třetím soutěžním utkání, když po Karlových Varech a Litvínovu skolily i Litvínov.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

0:3
0:0, 0:0, 0:3 - N 0:1

Branky a nahrávky: 50. Matiášek (Houdek, Malák), 56. Eret (Roubal), 57. Malát (Šiller, Kolář), 63. Eret (Roubal, Šiller). Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Rozhodčí: Čáp – Coubal, Doležal

vyloučení
5:7
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
38:43
Diváci
130

Rytíři Kladno

Jiroušek (Novotný) – Kvapil, Staněk, Volráb, Šmatlák (A), Flachs, Zich (A) – Šimek, Hašek, Bernat, M. Bláha, O. Bláha, Husarik (C), Rendla, Jelínek, Filip, Štrombach, Čermák, Sachr.

HC Škoda Plzeň

Kolář (Čech) – Houdek, Novák, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Kvasnička, Rohla, Slanina, Matiášek, Adamec, Roubal (A), Malát, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 63 38 0 38 100,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Petr Eret 2 0 2 3 2
Josef Hasman 0 0 0 0 2
Michal Houdek 0 1 1 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 0
Daniel Malák 0 1 1 1 4
Sebastián Malát 1 0 1 1 0
Jan Matiášek 1 0 1 2 0
Jakub Novák 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 0 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 2 2 3 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 2
Albert Šiller 0 2 2 3 2

komentář

Zápas odšpuntoval Roubal táhlou ranou z osy hřiště, Jiroušek byl pozorný. Za domácí odpověděl Kvapil, jenž si sjel od modré až na pravý kruh, Kolář si jeho snažení pohlídal. Poté se Kladno trhlo do přečíslení dva na jednoho, Filipovu přihrávku však vystihl Lokajíček. Další podobnou situaci vzal na sebe Bernat, muž s maskou indiánů sklapl betony včas. Plzeň mohla udeřit vzápětí, kdy se hezkou stahovačkou dostal až před bránu Princl, dorážel ještě Hasman, skóre zůstalo neměnné. Když v závěru na hostujícího brankáře nevyzráli ani Ondřej a Martin Bláhové, rozešly se oba celky do kabin za bezbrankového stavu.

To mohl brzy změnit po změně stran Procházka z mezikruží, mířil však jen do středu branky. Stahovačkou se do podobné pozice prokličkoval na druhé straně Hašek, tváří v tvář Kolářovi ale síť nerozvlnil. V polovině utkání vybídl ke skórování Eret zpoza branky před ní Matiáška, jehož ránu z první Jiroušek bravurně vytěsnil. Další akci dva na jednoho táhl Hasman, jenž i vypálil z levého kruhu, brankáři ale dnes hráli prim. Přestože ve druhé části oba týmy dostaly možnost řady početních výhod, vše měla rozhodnout až závěrečná perioda.

Tu indiáni načali přečíslením tři na jednoho, pas Hasmana na Princla však mířil do již příliš ostrého úhlu. Prvně jmenovaný se po chvilce uvolnil od levého mantinelu na střed a jeho rána olízla vzdálenější tyč. Největší šanci ale dostal k otevření střeleckého zápisu Matiášek z trestného střílení, ovšem prakticky již překonaný Jiroušek bravurně i v leže ještě dokázal zasáhnout. V padesáté minutě se už fanoušci branky dočkali, i když ne od domácího týmu. Houdek našel dlouhou přihrávkou na útočnou modrou Jana Matiáška, který uspěl ranou z pravé strany. Po pár minutách hry navíc Petr Eret dostal puk mezi kruhy a trefil dokonale pravou spojnici. Definitivní pojistku pro své barvy přidal za jednapadesát vteřin Adam Šiller, jenž se zbavil svého strážce, popojel směr brána a zakončil. Západočeši tak za tři branky v poslední periodě berou stejný počet bodů.

Od nové sezóny se však hraje ještě o ten čtvrtý. I ten si domů přibalili hosté. Zhruba přesně v polovině nadstavby Petr Eret doslova a do písmene ujel obraně Kladna a zakončil svižnou ranou na levou tyč.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Škoda Plzeň):„Bylo to velice kvalitní utkání. Byli jsme agresivnější, dobře jsme napadali a domácí prakticky k ničemu nepustili. Výborně nám navíc zachytal brankář a hráli jsme dobře z obrany. K tomu jsme proměnili šance, které jsme si vytvořili. Dle mého názoru jsme tedy získali body zcela zaslouženě.“