JUN: PLZ - CHM 4:2

Indiánské šípy skolily Piráty, juniorka bere tři body!

Vedoucí Plzeň přivítala na svém ledě třetí Chomutov a duel byl herně velmi vyrovnaný. Mírně navrch však přeci jen měli indiáni, kteří potěšili západočeské fanoušky a zvítězili 4:2.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

4:2
2:1, 1:0, 0:1 - N 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 9. Procházka (Princl, Rohla), 20. Procházka (Hasman), 33. Reitspies (Eret, Malát), 60. Matiášek (Eret, Šiller) – 16. Koblížek (Váchal, Chlán), 55. Vrhel (Koblížek, Chlán), rozh. náj. Vrhel. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Rozhodčí: Jaroš – Frodl, Komárek

vyloučení
3:5
Využití
1:0
střely na branku
41:41
Diváci
73

HC Škoda Plzeň

Kolář (Čech) – Houdek, Pánek, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Kvasnička, Reitspies, Rohla, Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman, Princl

Piráti Chomutov

Běhula (21. Pavlát) – Váchal, Seemann, Zeman, Beneš, Jarý, Vaněk, Štochl – Bajer, Vrhel, Chlán, Benda, Jaroš, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Gut

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 41 2 39 95,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Petr Eret 0 2 2 1 2
Josef Hasman 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 1 1 0 0
Jan Matiášek 1 0 1 1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 1 1 -1 0
Jakub Procházka 2 0 2 1 2
Vít Reitspies 1 0 1 0 0
Adam Rohla 0 1 1 -1 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0
Albert Šiller 0 1 1 0 0

komentář

V první třetině byla Plzeň mírně aktivnější. Měla k dispozici brzkou přesilovou hru, v té sice Petr Eret velkou šanci při střele z pravé strany nevyužil, ovšem už devět sekund po návratu vyloučeného Zemana na led se indiáni radovali poprvé. Marek Princl zavezl kotouč do útočného pásma až za branku, zpětným pasem našel Jakuba Procházku a ten střelou z první sám před gólmanem nedal Běhulovi šanci. Piráti mohli ihned kontrovat podobnou akcí, Josef Koláček však nebyl tak úspěšný a branku minul.

Právě Koláček měl další šanci, když z pravé strany vypálil jen do betonu Koláře, na druhé straně při následném kontru dopadl stejně i Adamec. Ten měl ještě lepší pozici, když si nabruslil mezi kruhy, ale ani on neuspěl. Hosté těžili ze zvýšené aktivity a dorovnali skóre. Plzeňský odchovanec v dresu Chomutova Jakub Váchal vypálil od modré čáry a Tomáš Koblížek šikovně tečoval kotouč mimo dosah Kolářovy lapačky pod horní tyč.

Hned vzápětí mohli Piráti přidat další gól, avšak Koláček šanci nevyužil, když na brankovišti důrazně dorážel, ale Kolář kotouč udržel. Škodovka byla psychicky oslabena vyrovnáním, nedostávala se prakticky vůbec do útočného pásma, ovšem v závěru periody šokovala hosty náhodným gólem. Byl u toho znovu Jakub Procházka, který parádní střelou těsně za modrou čárou vymetl levou šibenici.

Ve druhé části byli Piráti mírně aktivnější, ale Koláře nedokázali překonat ani jednou. Vrhel po přihrávce Jarého zpoza branky netrefil cíl, na druhé straně z brejku mohl přidat třetí gól Adamec, ale z otočky bekhendem taktéž nezamířil přesně. Chomutov měl optickou převahu, ale žádnou větší šanci si z ní nevytvořil. Naopak mohl inkasovat. Přečíslení první formace Západočechů zakončil střelec dvou gólů Procházka, tentokrát však Pavláta, který vystřídal v brance Běhulu, střelou mezi betony nepřekonal. Dominik Pavlát se předvedl i hned vzápětí, Šilhánovo nahození šikovně tečoval Princl, ale hostující gólman předvedl skvělý reflex.

O chvíli později už však Piráti inkasovali potřetí. Při početní výhodě Eret střílenou přihrávkou vybídl k teči Víta Reitspiese, jenž nasměroval puk nad vyrážečku bezmocného Pavláta. Chomutov mohl brzy snížit, když domácí defenzivě unikl Seemann, avšak střelou zápěstím si na Koláře nepřišel. V závěru měli převahu indiáni, šance už ale nepřišla a do šaten se šlo za stavu 3:1 pro Škodu.

Piráti nechtěli odjet ze západu Čech z prázdnou a bojovali o snížení. Při přečíslení pálil z pravé strany Jarý, Kolář si ovšem dokázal se střelou mezi betony poradit. O chvíli později vybojoval další dobrý brejk Petr Chlán, rovněž zakončoval sám, ale ani nadvakrát plzeňského gólmana nepřekonal. Dobrou šanci si vypracoval také Petr Eret, ale Pavlát ho vychytal po pěkné individuální akci.

Chomutov nakonec utkání zdramatizoval. Koblížek se obtočil kolem branky, posunul kotouč na volného Stanislava Vrhela a ten už měl jednoduchou pozici, zblízka propasíroval puk do sítě. Hned vzápětí vystihl rozehrávku indiánů Mežnar, ovšem střelou z levého kruhu Koláře nepřekvapil. Závěr duelu už Západočeši zvládli a pečetili tři body, do prázdné branky se trefil v poslední minutě Jan Matiášek. Následoval ještě souboj o čtvrtý bod, ten v nájezdech získali hosté zásluhou Stnislava Vrhela.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Utkání bylo velmi vyrovnané. Sice jsme se dostali do vedení, ale poté hráli příliš pasivně a soupeř srovnal. Vedení o dvě branky bylo klíčové, ačkoliv jsme opět Chomutov nechali snížit zbytečnými chybami. Konec už jsme si pohlídali. Nájezdy o bonusový bod už pak byla loterie. Máme z toho takové smíšené pocity. Nevím, jestli je tenhle systém rozumný.

David Kočí (Piráti Chomutov): Promarnili jsme první třetinu, do které jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Od druhé třetiny to bylo mnohem lepší, ale zápasy jsou velmi vyrovnané a rozhodují maličkosti. Stahovat dvoubrankové manko je ohromně těžké. Radost udělaly alespoň nájezdy, ale samozřejmě se soustředíme více na souboj o tři body, které jsme nezískaly.