JUN: PLZ - KVA 2:3p

Junioři berou ze zápasu s Karlovými Vary jeden bod

Plzeň - Druhé západočeské derby hostila Home Monitoring Aréna, Plzeň už vedla nad svým rivalem 2:0, ale nakonec musela skousnout porážku 2:3 po prodloužení.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

2:3p
1:0, 1:1, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 18. Eret (Lokajíček), 23. Procházka (Slanina, Adamec) – 25. Křehlík (Prošek, Jiskra), 56. Kořán (Holub), 62. Klejna Průběh utkání: 0:0, 2:0, 2:3

Rozhodčí: Jakub Valenta – Michal Rubáš, Martin Tvrdík

vyloučení
3:3
Využití
2:0
střely na branku
24:36
Diváci
60

HC Škoda Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Kovařík, Malák – Ženíšek, Kvasnička, Reitspies, Rohla, Slanina, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl (A)

HC Energie Karlovy Vary

Bednář (Kašpar) – Klejna, Přibyl, Stejskal, Kořán, Benda, Tureček (A), Novák (A) – Záruba, Šťastný, Maydl, Novotný, Prošek, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub (C), Korčmaroš, Černý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 62 36 3 33 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 -1 0
Petr Eret 1 0 1 -1 0
Josef Hasman 0 0 0 -1 2
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 1 1 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 2
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 -1 0
Jakub Procházka 1 0 1 -1 2
Vít Reitspies 0 0 0 -1 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 0 1 1 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 -1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Plzeňští začali utkání velice aktivně, hned v první minutě se dostal do šance Daniel Malák, ale jeho střela byla sražena do rohu. O minutu později to zkoušel Václav Adamec, když se k němu dvakrát po buly dostal kotouč, ale obě střely si hostující brankář Bednář dokázal pohlídat. Tlak indiánů neutichal, ale přeci jen ho trochu zbrzdilo vyloučení Josefa Hasmana. Hostům se přesilová hra moc nepovedla, za zmínku stojí jen pokus Michala Maydla, který se pokoušel tečovat před brankou. V polovině první třetiny měl na hokejce vedoucí branku Vít Reitpies, ale těsně před střelou mu puk ustřelil jeden z hostujících obránců. V 15. minutě se pomalu začínal zastřelovat Martin Lokajíček, ale jeho tvrdá pumelice se do branky o kousek nevešla. Chvilku na to byl vyloučený hostující Šťastný za podrážení a domácí si s takovými případy vědí rady. Černý nesmysl se dostal na modrou čáru, kde byl opět připravený se svojí střelou Martin Lokajíček, jeho rána se odrazila od zadního mantinelu přímo na hokejku Petra Ereta, pro kterého už to byla snadná situace. V závěrečných vteřinách mohla Škoda své vedení zdvojnásobit. Petr Eret ujížděl společně s Josefem Hasmanem na jediného obránce, ale druhý jmenovaný těsně minul Bednářovu bránu.

Hosté do druhé třetiny vlétli jako raketa. Střelou z pravého kruhu to zkusil Radek Prošek, ale Kristián Kolář zůstával nepřekonán. Na své si nepřišel ani o chvíli později Daniil Petrov, který na domácího brankáře ujížděl sám z levé strany. Tlak hostů ale ustál díky špatnému vystřídání a domácí měli k dispozici druhou přesilovou hru. Domácí touto nabídkou nepohrdli a po střele Jana Slaniny si hosté vůbec nevšímali Jakuba Procházky, který dorážkou vymetl horní roh Bednářovi brány. Hosté se nechtěli vzdát a o dvě minuty později dokázali snížit. Radek Prošek našel před brankou volného Tomáše Křehlíka, který nadvakrát dokázal dostat pul mezi Kolářovi betony. Vstřelená branka dodala hostům odvahu a ti se začali více tlačit do koncovky. Ve 28 minutě mohli domácí opět odskočit na rozdíl dvou branek, když se Adam Rohla dostal do samostatného úniku, ale střelou na lapačku neuspěl. Energie mohla dokonce vyrovnat v polovině třetiny, ale Radek Prošek nedokázal prostřelit povyjetého domácího brankáře. O minutu později neuspěl Jan Slanina bekhendovým blafákem a rozdíl skóre po dvou třetinách byl jen o jednu branku.

I do posledního dějství vstoupili lépe hostující hráči. Daniil Petrov střelou jen těsně minul branku. Ve 44. minutě už u domácích stáli všichni svatí, když po střele Jana Korčmaroše domácí zachránila pravá tyč. Domácí Škoda mohla opět odskočit na rozdíl dvou branek, ale ujíždějící Adam Rohla trefil pouze připravenou lapačku. V polovině třetí třetiny mohlo být vyrovnáno a opět u toho byl Tomáš Křehlík, který jen lehce tečoval letící puk mimo branku. V 53. minutě objel branku Vít Reitspies, puk předal na pravý kruh, kde číhal nehlídaný Petr Eret a ten utajenou střelou minul levou tyč. V 56. minutě už přišlo to o co si domácí delší čas koledovali. David Holub dokázal obejít dva bránící plzeňské hráče, následně puk předal volnému Petrovi Kořánovi, který střelou mezi betony vyrovnal na 2:2. O další dvě minuty už mohl být obrat dokonán. Michal Houdek jako poslední hráč přišel o kotouč, čehož využili dva hráči hostů, ale ani situaci dva na nikoho někdy neskončí brankou. Přesto to nakonec mohli být indiáni, kdo se mohl radovat. Šestnáct vteřin před závěrečným hvizdem Petr Eret prudkou ranou z pravého kruhu jen těsně minul branku.

Následovalo prodloužení, které po dvou minutách ukončil hostující František Klejna, ten v obranném pásmu vypíchl puk Malátovi a samostatný únik zakončil bekhendovou kličkou přesně pod horní tyčku.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): “Zápas jsme si prohráli sami, začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, pak zbytečný jejich první gól. Před třetí třetinou jsme upozorňovali kluky, aby hráli chytře, pohlídali si ten výsledek, hráli aktivně, ale bylo to přesně naopak. Soupeř nás dostal pod tlak a víceméně jsme si o tu branku koledovali, která potom taky přišla na 2:2. A prodloužení, to už je samozřejmě vabank, ale opět takovou naivní chybou jednoho hráče jsme přišli o další bod, takže je to velká škoda”

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): “První třetinu jsme neodehráli podle našich představ, byli jsme příliš pasivní s nedostatečným pohybem a soupeř jasně dominoval. Od druhé části jsme změnili několik věci co se týče konceptu naší hry, nastala změna forčeku, ale hlavně nastala změna intenzivního způsobu hry našich hráčů a myslím, že zbývající dvě třetiny jsme byli aktivnějším mužstvem a bodů z Plzně si velmi ceníme.“