JUN: LIT - PLZ 3:1

Vyrovnanou partii junioři těsně prohráli

Plzeň - Již sedmý extraligový duel čekal na juniory, kteří se vydali do Litvínova. V prvním vzájemném měření sil modrobílí zvítězili 2:1.

HC Litvínov - HC Škoda Plzeň

3:1
0:1, 1:0, 2:0 - N 1:0

Branky a nahrávky: 32. Bartoš (Baláž), 52. Berka, 60. Svoboda (Jindra), 63. Bartoš (Havlík) – 1. Eret (Šiller, Matiášek). Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Rozhodčí: Petružálek – Goltsch, Kokrment

vyloučení
10:6
Využití
0:1
střely na branku
25:38

HC Litvínov

Pejsar (Zajíček) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Havlík (A) – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (A), Svoboda.

HC Škoda Plzeň

Beran (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček, (A), Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Ženíšek, Kvasnička, Reitspies, Rohla, Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman (C).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Beran 62 24 3 21 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Petr Eret 1 0 1 -1 0
Josef Hasman 0 0 0 -3 2
Michal Houdek 0 0 0 -1 2
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -3 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 2
Jan Matiášek 0 1 1 -1 4
Jakub Procházka 0 0 0 -1 2
Vít Reitspies 0 0 0 -2 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 -2 0
Adam Šilhán 0 0 0 -1 0
Albert Šiller 0 1 1 -1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

První třetina se odehrávala plně v režii hostující Škodovky. Už po dvaceti vteřinách byl vyloučen domácí Kovačič za sekání a hosté nabídnutou příležitost hned využili. Matiášek se Šillerem nabili plzeňskému kanonýrovi Petru Eretovi, který dělovkou do levého horního rohu Pejsarovy brány otevřel v první minutě skóre. Vstřelená branka opařila litvínovské hráče, ti na začátku zápasu tahali za kratší konec. Další velká šance hostů přišla v 8. minutě, když Procházka trefil z dobré pozice tyčku! Plzeň se snažila přidat druhou branku, ale všechny její šance ztroskotaly na skvělém Pejsarovi. Litvínovský brankář v další přesilové hře po faulu Bárteka nedovolil skórovat Malátovi, puk mu v rozhodující chvíli vypíchl a stav se tak neměnil. Černožlutí si v první třetině nevypracovali mnoho příležitostí, dostali se pouze k několika střelám, bohužel všechny s klidem pokryl brankář hostí Beran. Největší šance domácích přišla až několik vteřin před koncem první třetiny. Krásnou individuální akci předvedl Marek Berka, svoji kličkou však na plzeňského Berana nevyzrál a do šaten se tak šlo za stavu 0:1.

Vstup do druhé třetiny opět patřil hostům z Plzně. Pejsar se musel v hned v první minutě činit při střele Ereta, poté si poradil i se šancí Slaniny. Při Litvínovu stáli všichni svatí, když o chvílí později po střele Adamce znovu zvonila tyč! Domácí se musel bránit po faulu Havlíka, paradoxně se jim zrovna v oslabení málem podařilo vyrovnat. Přemysl Svoboda ve skvělé příležitosti před Beranem selhal a tak si Litvínov musel na vyrovnání ještě počkat. Dobrá příležitost k vyrovnání přišla, když si šel hostující Malát odpykat trest za podrážení. Chemici přesilovku sice nevyužili, chvíli po ní už ale bylo vyrovnáno. Ondřej Baláž pěknou přihrávkou do jízdy vybídl ke skórování kapitána Dana Bartoše a ten trefil přesně skulinku mezi Beranovými betony! Litvínovské vstřelená branka nabudila a hnali se za dalším gólem. Jindru ve velké šanci vychytal Beran a vzápětí tu byla další přesilovka. Ta se Litvínovu nevyvedla a navíc se musel bránit v oslabení po faulu Fišera, takže mohl znovu zahrozit Petr Eret, jehož snažení zmařil Pejsarův beton. Krátce po jeho šanci mohl přidat druhý gól Litvínova Ondřej Baláž, sám před Beranem ale selhal, stav utkání tak zůstal stejný.

Litvínov se ve třetí třetině hnal za druhou brankou, útočné snažení však na začátku zhatila dvě oslabení. První přišlo, když Pejsar vyhodil puk mimo hrací plochu a druhé po faulu Havlíka. Černožlutí obě oslabení zvládli, ale hned potom potvrdili svoji nedisciplinovanost, protože na trestnou lavici zamířil Dufek. Ve třetím oslabení domácím už potřetí v zápase pomohla branková konstrukce, Matiášek v obrovské šanci znovu mířil pouze do tyče. Vyloučení na obou stranách znamenalo hru 4 na 4. V té musely hosty opravdu mrzet nevyužité přesilovky, protože Litvínov se dostal poprvé v zápase do vedení. Marek Berka svou první střelou sice netrefil branku, puk se však odrazil od mantinelu zpět k němu a litvínovský střelec už se napodruhé nemýlil! Hosté si cestu za vyrovnáním zkomplikovali hned po obdržené brance dalším vyloučením. V následné přesilovce trefil Litvínov tyčku a měl několik dalších dobrých příležitostí. Na druhé straně litvínovskou obranu trápil především Petr Eret, plzeňský útočník několika střelami prověřil Pejsara. Ani v přesilové hře se však Plzni nepodařilo vstřelit vyrovnávající branku a na druhé straně tak mohl potvrdit vítězství domácích gólem do prázdné branky Přemysl Svoboda - 3:1.

V klání o bod navíc byli opět nebezpečnější hosté. Při Litvínovu nadále stála štěstěna, Eret pálil pouze do horní tyčky domácí branky. Na druhé straně tak mohl vyslat Marek Havlík do brejku koho jiného než domácího kapitána Dana Bartoše, který svůj samostatný nájezd s přehledem proměnil a trefil se podruhé v zápase mezi Beranovy betony! Všechny body tak dnes zůstaly v severočeském městě, Litvínov se navíc dostal do čela tabulky Extraligy juniorů.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (HC Litvínov): "Mně se to utkání hodnotí dobře, protože máme všechny 4 body. Na druhou stranu jsme dneska předváděli věci, kterých nejsme schopní se v domácích utkáních vyvarovat. Bylo tam spoustu hrubých chyb, spoustu odevzdaných puků, špatných faulů a střídání. Stálo nás to hodně sil, ale ty 4 body jsou výborné. Když dodržujeme co si řekneme a bojujeme, tak s nimi můžeme hrát."

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "V první třetině jsme se dostali do vedení, měli jsme spoustu šancí. Ve druhé části jsme trochu přestali hrát, soupeř se dostal do zápasu. Přesto jsme měli spoustu přesilovek a bohužel jsme ztroskotali na naší neproduktivitě. Litvínov to pak po našich třech přesilovkách potrestal brankou, ale celkově bych řekl, že ten zápas jsme si dnes prohráli sami."