JUN: CHM - PLZ 4:1

Junioři se z Chomutova vracejí s prázdnou

Plzeň - Mladí indiáni o tomto hracím víkendu nezvládli ani druhý zápas, když po Slavii nestačili ani na Chomutov.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

4:1
2:0, 1:1, 1:0 - N 1:0

Branky a nahrávky: 6. Zeman (Gut, Ouřada), 8. Pech (Zeman), 26. Chlán (Koblížek), 51. Koblížek, 63. Chlán (Gut, Ouřada) – 26. Kremláček (Princl). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

Rozhodčí: Grech – Kokrment, Juránek

vyloučení
8:7
Využití
1:0
V Oslabení
2:0
střely na branku
39:34
Diváci
140

Piráti Chomutov

Pavlát – Váchal, Seemann, D. Zeman, Mikulec, Beneš, Kleiner, Štochl – Bajer, Vrhel, Chlán, Prokop, Mežnar, Koláček, Lobodowski, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

HC Škoda Plzeň

Kolář – Houdek, Kovářík, Lokajíček, Krelmáček, Šiller, Malák – Reitspies, Ženíšek, Kvasinčka, Rohla, Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman, Princl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 63 39 5 34 87,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 0 0 -3 2
Josef Hasman 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 -3 4
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 1 0 1 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -2 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Jan Matiášek 0 0 0 -1 2
Marek Princl 0 1 1 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 -1 0
Vít Reitspies 0 0 0 -2 2
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 1 0
Albert Šiller 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 1 4

komentář

Sto čtyřicet diváků v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ vidělo první závažnější šanci až v šesté minutě. Piráti unikali dva na jednoho, celou akci zakončoval Michal Gut. Na jeho ránu dokázal zareagovat gólman Západočechů, ale dojíždějící Denis Zeman neměl problém doklepnout přihrávku - 1:0. Za necelé dvě minuty později už domácí vedli o dvě branky. Střelu Denise Zemana sklepl k zemi Patrik Pech, na což už Kristián Kolář nestihl zareagovat - 2:0.

V patnácté minutě Michal Gut vyslal v přesilové hře prudkou ránu, kterou opět tečoval Patrik Pech. Tentokrát kotouč zamířil těsně mimo tři tyče. O minutu a půl později sudí za faul na unikajícího Erica Mežnara nařídil trestné střílení. Slovinský útočník chtěl překonat gólmana bekhendovým blafákem, ale ten zastavil puk betonem. Poprvé měli Piráti na mále v oslabení v pětadvacáté minutě, kdy se Dominik Pavlát musel rychle přesunout v brance proti dorážce Víta Reitspiese.

Následně domácí ujeli do úniku. Po přihrávce od Tomáše Koblížka pelášil na gólmana Petr Chlán. Ten se trefil pod lapačku, a zapsal tak gól v oslabení - 3:0. Hosté čekali na odpověď osmnáct sekund. Nic složitého nevymýšleli. Od modré čáry napálil černou gumu Vladimír Kremláček, která se díky dobře clonícím útočníkům zastavila až o síť v brance Dominika Pavláta - 3:1.

Ve dvacáté osmé minutě hosté opět zahrozili. Od mantinelu si najel mezi kruhy Petr Eret, který prudkou ránou rozezvonil břevno. O půl minuty později ujížděli Petr Eret s Janem Matiáškem dva na jednoho. Druhý jmenovaný ovšem promáchl přihrávku na střelu. Po krásné kličce proti bránícímu hráči se uvolnil Michal Gut mezi kruhy. Proti jeho nebezpečnému zakončení zakročil Kristián Kolář.

Třetí třetina byla dlouho plná nepřesností. Vše se změnilo až v padesáté první minutě, kdy domácí opět unikli v oslabení. Nahrávku hostů opět vystihl Tomáš Koblížek, který se tentokrát hnal sám na Koláře. Na první střelu gólman ještě zareagoval. Na baseballovou dorážku už byl ovšem krátký - 4:1. Probíhala padesátá sedmá minuta, kdy unikl do brejku Petr Eret. Gól však slavit nemohl. Jeho zakončení skončilo jen na tyči branky Pirátů. Domácí, tak brali tři body po základní hrací době. V nadstavbě měli domácí početní výhodu. A na její využití dlouho nečekali. Bonusový bod po přihrávce od Michala Guta a Kryštofa Ouřady vystřelil Pirátům Petr Chlán.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Piráti Chomutov): „Myslím, že jsme zápas zvládli velice slušně. Akorát ve druhé třetině jsme trochu polevili. Hráči hráli to, co jsme chtěli hrát. Za stavu 3:0 se to trochu zadrhlo, ale ve třetí třetině se to zase srovnalo. Hráči teď odvádí, co po nich chceme, celý tým a je to vidět.“

František Černý (HC Škoda Plzeň): „Sehráli jsme špatné utkání. Nehráli jsme do těla. Chomutov nás v tomhle předčil. V bruslení a v proměňování šancí. Myslím si, že byli lepší a zaslouženě vyhráli.“