JUN: PLZ - KLA 4:2

Junioři porazili v dramatickém utkání Kladno!

Plzeň - Mladé pušky přijely prověřit Rytíři z Kladna, které domácí Škodovka letos už dokázala dvakrát porazit a do třetice všeho dobrého se to podařilo i dnes. Velice vyrovnané utkání překlopily na svou stranu v poslední třetině, když vítěznou branku vstřelil Michal Houdek.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

4:2
0:1, 2:1, 2:0 - N 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 22. Procházka (Princl, Houdek), 33. Matiášek (Roubal, Eret), 45. Houdek (Malát, Matiášek), 54. Adamec (Procházka, Princl) – 18. Čermák (Zich, Šimek), 38. Husarik (Bernat, Šimek), rozh. náj. Husarik Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1, 2:2, 4:2

Rozhodčí: Daniel Jechoutek – Zbyněk Karda, Daniel Horažďovský

vyloučení
5:6
Využití
1:1
střely na branku
34:39
Diváci
66

HC Škoda Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Malák – Ženíšek, Kvasnička, Rohla, Slanina, Matiášek, Adamec, Roubal (A), Malát, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl

Rytíři Kladno

Jiroušek (Novotný) – Kvapil, Staněk, Volráb, Šmatlák (A), Flachs, Míka, Veber, Zich (A) – Šimek, Hašek, Bernat, Bláha, Husarik (C), Rendla, Filip, Štrombach, Čermák

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 39 2 37 94,87 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 2 0
Petr Eret 0 1 1 1 2
Josef Hasman 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 1 1 2 2 0
Filip Kovářík 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 0
Daniel Malák 0 0 0 2 0
Sebastián Malát 0 1 1 -1 2
Jan Matiášek 1 1 2 1 0
Marek Princl 0 2 2 2 0
Jakub Procházka 1 1 2 2 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 1 1 1 2
Jan Slanina 0 0 0 -1 0
Adam Šilhán 0 0 0 -1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 2

komentář

První třetina utkání moc hokejové krásy nenabídla, jelikož k vidění bylo více osobních soubojů než střel na bránu. Aktéři dnešního utkání se rozjížděli pomalu a o první střelu směrem na brankáře se pokoušel z otočky Adam Rohla, ale jeho střele chyběli gólové parametry. Ve čtvrté minutě dostali hosté možnost první přesilové hry, v té byl velmi aktivní Matyáš Filip, ale ani jeden z jeho pokusů v černém neskončil. O dvě minuty později nejprve Pavel Husarik nebezpečně tečoval letící puk nad branku a následně Filip Matyáš orazítkoval tyč Kolářovi brány. Plzeň se stále nemohla dostat do utkání a moc jí k tomu nepomohla ani přesilová hra. V té Škodovka ani jednou nedokázala vystřelit. Jedinou možnost Plzně v první periodě měl ihned po buly Petr Eret, ale betony Jirouška sklaply včas. Poté se začali opět ozývat hosté. Nejprve obránce Flachs obral ve středu hřiště domácího Adama Šilhána a z následného úniku z levého kruhu orazítkoval podruhé v zápase brankovou konstrukci. Na trápení indiánů už se nemohl koukat Vladimír Kremláček a tak plnou silou napálil puk od modré čáry směrem k bráně, tu ovšem o dobrý metr netrefil. A tak tři minuty před odchodem do šaten poprvé v zápase udeřili hosté. Střelu Zicha od modré čáry tečoval před brankou Matěj Čermák a domácí strážce svatyně byl zcela bez šance. V závěrečných vteřinách prvního dějství mohli ještě jednou udeřit Rytíři, nicméně Pavel Husarik v situaci dvou na jednoho nedokázal přihrát na najíždějícího spoluhráče.

Domácí indiáni do druhého dějství vstoupili s velkou vervou a už v první minutě třikrát nebezpečně zaměstnali brankáře Jirouška. Ten čisté konto udržel pouze do druhé minuty druhého dějství. To se po přihrávce Marka Princla prosadil střelou z velkého úhlu Jakub Procházka. Branka byla sice z kategorie šťastnějších, ale platí jako každá jiná. Hosté mohli odpovědět o minutu později, kdy Kolářovi vypadl puk z jeho výstroje, ale Matyáš Filip nedokázal včas obkroužit prázdnou branku. Hezkou akci střídala ještě hezčí a na domácí straně střílel přes obránce Josef Roubal, ale puk si našel v lapačce hostující muž s maskou. Škodovka poté nabídla hostům početní výhodu díky špatnému střídání. Rytíři pálili o sto šest, nejvíce nebezpečné byli pokusy Matěje Čermáka, ten ovšem svou druhou branku v zápase nepřidal. Těsně za polovinou utkání hledal Jan Slanina na druhé vlně najíždějícího Sebastiána Maláta, ale toho v nejméně vhodnou dobu zradilo zpracování kotouče. Plzeňské hráče to ovšem nemuselo tolik mrzet, jelikož minutu na to předvedli akci, která by zcela jistě měla být nominována na zlatou helmu. Nenápadné vyhození Daniela Maláka si v útočném pásmu našel Petr Eret, ten kotouč předal přes celou šíři pásma Josefu Roubalovi, který nebyl sobec a ještě vrátil puk před zcela prázdnou klec Janu Matiáškovi - 2:1. Ve 37. minutě byla podruhé v zápase penalizována domácí střídačka za příliš mnoho hráčů na ledě a hosté početní výhodu využili za devatenáct vteřin. Střelu Tomáše Bernata Kolář jen vyrazil před sebe, kde byl nejrychleji u dorážky Pavel Husarik. V poslední minutě mohl poslat hosty zpátky do vedení z úniku Matyáš Filip, ale díky domácímu brankáři bylo skóre po druhé třetině vyrovnané.

Závěrečná třetina začala od obou mužstev velice opatrně a na hráčích bylo vidět, že za každou cenu nechtějí udělat zbytečnou chybu. Ve 44. minutě přišlo velice přísné vyloučení hostujícího Filipa Šimka a Škodovka nabídnutou početní výhodou nepohrdla. Po přihrávce Maláta naprosto přesně pálil od modré čáry Michal Houdek a letící puk zastavila až třepající se síť. O dvě minuty později se dral do zakončení svým typickým způsobem Václav Adamec, ovšem jeho střela byla sražená mimo branku. Další nebezpečí před plzeňskou brankou zachránil Josef Roubal, když domácímu brankáři vypadlo lehké nahození. V polovině třetiny ujížděli osamocení Ondřej Bláha se svým jmenovcem Martinem. První jmenovaný zkusil vystřelit, ale branku Koláře přestřelil. Poté dostali šanci na vyrovnání hosté z přesilové hry, ta se jim ovšem krutě nepovedla. A tak krátce poté, co se vyloučený Malát vrátil zpět do hry, přidali domácí pojišťovací čtvrtou branku. Jakub Procházka předložil černý nesmysl před poloodkrytou branku Václavu Adamcovi, který se nemýlil. Indiáni si poté v poklidu kontrolovali dvoubrankový náskok, který mohl být nakonec tříbrankový, ale Adam Šilhán od modré čáry trefil pouze tyč.

Následovalo prodloužení o čtvrtý bonusový bod. To ovšem přineslo pouze jednu střelu na branku, o kterou se postaral Petr Eret. O vítězi bonusového bodu tak museli rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých jako jediný uspěl hostující Pavel Husarik. Jeho zásluhou tak hosté neodjíždějí z Plzně s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): “Zápas byl hodně vyrovnaný. První třetina se nám vůbec nepovedla, poté jsme trošku zjednodušili hru a výkon hráčů se zlepšil. Bohužel za stavu 2:1 jsme nedali do prázdné branky a soupeř nám vzápětí vyrovnal. Ve třetí třetině jsme se přizpůsobili tvrdé hře Kladna a vedení jsme si udrželi až do závěru. Škoda jen toho čtvrtého bodu v nájezdech.”

Jiří Jirásek (Rytíři Kladno): “Mrzí nás to dnes hodně, byl to vyrovnaný zápas. Plzeň prokázala v útočných fázích kvalitnější, šikovnější útočníky na vstřelení branky. Těší nás alespoň výhra v nájezdech.”