JUN: KLA - PLZ 0:3

Junioři s čistým štítem loupili na Kladně!

Plzeň - Mladí indiáni o tom hracím týdnu naplno bodovali i ve svém druhém venkovním utkání, po Litvínovu tak vykradli i Kladno.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

0:3
0:1, 0:1, 0:1 - N 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: rozh. náj. Bláha – 4. Eret (Matiášek, Malák), 39. Roubal (Malák, Matiášek), 48. Matiášek (Adamec). Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Rozhodčí: Pavlovič – Gabriel, Zmeškal

vyloučení
5:5
Využití
0:0
střely na branku
23:35
Diváci
70

Rytíři Kladno

Novotný (Jiroušek) – Staněk, Volráb, Šmatlák, Flachs, Zíka, Veber, Zich – Kraus, Šimek, Hašek, Bernat, M. Bláha, O. Bláha, Husarik, Rendla, Štrombach, Čermák

HC Škoda Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček, Kremláček, Šiller, Malák – Soukup, Kolář, Balín, Slanina, Matiášek, Adamec, Roubal, Procházka, Eret, Princl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 23 0 23 100,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 1 0
Petr Balín 0 0 0 0 0
Petr Eret 1 0 1 2 2
Michal Houdek 0 0 0 3 4
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 2 2 3 0
Jan Matiášek 1 2 3 3 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 0 0
Josef Roubal 1 0 1 2 2
Dominik Soukup 0 0 0 1 0
Albert Šiller 0 0 0 0 0

komentář

Indiáni ve čtvrtek ovládli v poměru 7:5 velkou přestřelku v Litvínově a střelecký apetit si přenesli i do dnešního utkání. Již ve čtvrté minutě totiž Petr Eret zakončil obléhání domácí svatyně a hosté vedli. Vyrovnání měl po ráně od modré v podání Staňka Bláha, jenže Kolář předvedl proti dorážkám skvělý zákrok betonem a později i lapačkou. Podobně si gólman Západočechů vedl i proti Čermákovi, který pálil z otočky. První třetina již branku nepřinesla, přesilových her, ale i hru ve čtyřech, přitom obě mužstva měla dostatek.

Úvod prostřední periody patřil kladenskému přečíslení, to však opět lapačkou vyřešil muž s maskou Plzně. Betonem zase řešil dělovku Husarika od modré. Činil se ale i na druhé straně Novotný, když musel hasit v dobré pozici pálícího Balína. Indiáni následně přečkali oslabení a později sami naopak udeřili. Matiášek oslovil na modré Maláka, jehož ránu ještě skvěle tečoval Josef Roubal a strážce rytířské svatyně neměl šanci zasáhnout. Indiáni tak i druhou periodu ovládli fotbalově 1:0.

Ihned po přestávce dostali Kladenští v přesilové hře další možnost vrátit se do zápasu, ovšem Západočeši situaci ustáli. Sami pak brzy navíc rozhodli. Jan Matiášek byl dnes u všech branek, tu třetí sám vsítil. Adamec jej od mantinelu našel mezi kruhy, odkud přišla skvělá rána k levé tyči. Oběma celkům poté opět prostor na ledě zvětšila hra ve čtyřech, změnu skóre ovšem nepřinesla. Nevedlo se ani Eretovi, jenž z mezikruží zamířil těsně mimo horní růžek. Když před třetí sirénou neuspěl svou dělovkou od modré ani Houdek, brali modrobílí z utkání tři body za tři vstřelené branky, po jedné v každé dvacetiminutovce.

V nadstavbě se v pětiminutovém prodloužení ani jednomu ze soupeřů rozhodnout nepodařilo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich se prosadil jediný exekutor - Ondřej Bláha - indiáni tak stejně jako z Litvínova vezou tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Odjeli jsme do Kladna se třemi pětkami, protože se nám nakupila zranění a nemoci. Zápas jsme ale zvládli, musím říct, že kluci hráli výborně a utkání si pohlídali. Trochu nás mrzí opět ztráta bodu v nájezdech, protože je to již po několikáté, tabulka je vyrovnaná a bod by se hodil. Ale kluky můžeme dnes jen pochválit."