DOR: PLZ - KOB 3:0

Dorostenci vstoupili vítězně do nové sezony!

Plzeň - Dorostenci indiánů vstoupili do nové sezony vítězstvím. Po výborném výkonu porazili pražskou Kobru 3:0.

HC Škoda Plzeň - HC Kobra Praha

3:0
0:0, 0:0, 3:0 - N 1:0

Branky a nahrávky: 43. D. Soukup (Korčák), 49. Špaček (Kupčo, D. Soukup), 51. Dáňa (Korčák), 64. Hauser (D. Soukup, Jánský). Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Rozhodčí: Jan Hucl – Martin Tvrdík, Miroslav Šimán

vyloučení
2:3, navíc Kaiser 10 min.
Využití
0:0
střely na branku
61:11
Diváci
43

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Lokajíček) – Kanta, Schindler, Jánský, Jiříček (C), Jasečko, Špaček – Hauser, Dominik Soukup, Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, Marek Soukup, Matoušek, Václavík, Kaiser, Šiler, Lupčo

HC Kobra Praha

Tuček (Černý) – Šnajberk, Bucek, Bartoň, Frydrich, Chytil, Capoušek – Král (C), Tichý Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Kvasnička

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 64 11 0 11 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 0 1 2 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Petr Hauser 1 0 1 2 0
Martin Jánský 0 1 1 1 0
Sebastián Jasečko 0 0 0 2 2
David Jiříček 0 0 0 1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 12
Jonáš Kanta 0 0 0 1 0
Matěj Korčák 0 2 2 2 0
Lubomír Kupčo 0 1 1 1 0
Marcel Marcel 0 0 0 0 0
Aleš Matoušek 0 0 0 0 0
Samuel Schindler 0 0 0 0 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 1 2 3 3 0
Jakub Šiler 0 0 0 1 0
David Špaček 1 0 1 2 0
Tomáš Václavík 0 0 0 0 0

komentář

V rámci prvního kola dorostenecké ELIOD extraligy zavítali na západ Čech hráči HC Kobra Praha. Zápas začal v pravé poledne a domácí začali jako nenajezená zvěř. Hned v první minutě zamkli svého soupeře v obranném pásmu a indiáni zasypali svého soupeře několika střelami. Hosté se nezmohli od začátku zápasu věsměs na nic, jen bránili a koukali jak Plzeňané hru zcela ovládají. Poprvé se hokejisté Kobry dostali do útočného pásma až v páté minutě, ale jejich akce skončila záhy v rohu ledové plochy. Poté se opět museli jen bránit, ale hostující brankář Filip Tuček zůstával nadále nepřekonán. Nevyzráli na něj ani jmenovci Soukupové, kteří měli plno možností. To na domácí straně si Vondraš připsal svůj první zákrok v polovině první třetiny, ale nejednalo se o střelu s gólovými parametry. Po zbytek třetiny se hrálo prakticky nadále jen na jednu branku, ale hostující gólman zaslouží za svůj výkon v úvodní třetině absolutorium.

Druhá třetina začala jak ta úvodní skončila. Indiáni se opět vrhli do útočného pásma, ovšem po dvaceti vteřinách byl vyloučen domácí Jasečko a hosté dostali možnost první přesilové hry. V té ovšem nic kloudného nevymysleli, navíc sami se dopustili po minutě proviněním proti pravidel a hra pokračovala ve čtyřech na obou stranách. Plzeňané pokračovali ve svém aktivní hře, snažili se kombinovat, stříleli ze všech pozic, ale stále se nedokázali prosadit. Ve 26. minutě se před Tučkem objevil zcela osamocený Lubomír Kupčo, ale fantastickým zákrokem lapačkou se opět zaskvěl hostující brankář. Po polovině utkání dostali první plnou přesilovou hru i domácí indiáni, ti zamkli svého soupeře, třemi střelami se prezentoval Dominik Soukup, ale co zatím brankář Tuček vidí, to chytí. Jediná kaňka je vyloučení Kaisera, který za ostrý náraz na mantinel dostal od rozhodčích 2+10, hosté se ovšem v přesilové hře vůbec nedokázali dostat do pásma, navíc sami mohli inkasovat, když po levé straně ujel Josef Dáňa, ale mezírku mezi betony nenašel.

Třetí třetina začala stejný náporem jak ty ostatní, s jedním rozdílem, že domácí indiáni dokázali po třech minutách poprvé skórovat. Dominik Soukup dostal od Matěje Korčáka ideální puk mezi kruhy a poté zamířil přesně k pravé tyčce. Domácí celek vstřelená branka ještě víc povzbudila. Ovšem ani hosté nechtěli dát kůži zadarmo, o chvilku později se zcela sám před brankářem Vondrašem objevil Lukáš Strnad, ale na domácího muže s maskou si bekhendovou kličkou nepřišel. V polovině třetí třetiny letěly podruhé v zápase ruce diváků vzhůru. Lubomír Kupčo našel před brankou volného Davida Špačka , na kterého už jen zývala odkrytá branka. To ale nebylo vše, o další dvě minuty později si odražený kotouč před brankou našel Josef Dáňa a bekhendem zavěsil pod horní tyčku. Plzeňané poté měli ještě několik dobrých šancí, ale žádný pokus už v brance Tučka neskončil.

Na řadu přišlo prodloužení, novinka této sezóny, kde měla obě mužtva možnost zabojovat o čtvrtý bonusový bod navíc. Prodloužení tři na tři začali překvapivě lépe hosté. Do samostatného nájezdu se dostal Filip Sekula, ale na domácího brankáře si nepřišel. O minutu později dostal stejnou možnost i jeho spoluhráč Tomáš Frydrich, ale Tomáš Vondraš dnes za svoje záda nepropustil jediný puk. Prodloužení ukončil minutu před koncem Petr Hauser, kterému parádně vyšla bekhendová klička. Indiáni si tak do tabulky připisují čtyři body a do nové ELIOD sezóny vykročili pravou nohou.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): “Bylo to z naší strany obrovské trápení co do koncovky. Bylo asi vidět, že kvalita byla na naší straně, odpovídá tomu i poměr střel. Ale ještě dlouho mi bude strašit ta obrovská nekvalita v zakončení, to bylo snad nejhorší, co jsem kdy viděl. Samozřejmě jsem ale rád, že alespoň v poslední tetině jsme nějaké góly dali a máme čtyři body. Ale je to zdvižený prst. Musíme na tom zapracovat, protože se nemůže stát, že tolik šancí, tolik střel i přečíslení promarníme.”

Petr Hrbek (HC Kobra Praha): “Věděli jsme, že Plzeň je hodně silná a přijeli jsme sem s pokorou. Ale musím kluky pochválit, dlouho s domácími drželi výsledkově krok, nějak hořcí z toho určitě nejsme. Samozřejmě Plzeň měla více ze hry, pak to ve třetí části prokázala i gólově. V nadstavbě jsme měli samostatný únik, mohli jsme si odvézt bod. I pak ale indiáni prokázali svou kvalitu. My bychom možná byli trochu až drzí, kdybychom si chtěli bod schrábnout, ale ono to tak někdy v hokeji bývá.”