DOR: CHM - PLZ 0:4

Opět s čistým kontem! Dorost ovládl i duel v Chomutově

Plzeň - Mladí indiáni zvítězili i ve svém třetím utkání v extralize a nadále se vyhřívají na čele průběžné tabulky.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

0:4
0:1, 0:1, 0:2 - N 1:0

Branky a nahrávky: 65. Svoboda – 20. Hauser (Soukup, Marcel), 27. Šiler (Jasečko), 47. Kupčo (Páník, Jasečko), 59. Hauser (Dáňa, Páník). Průběh utkání: 0:0, 0:4.

Rozhodčí: Zubzanda - Kokrment, Baxa

vyloučení
7:5
Využití
0:2
V Oslabení
1:0
střely na branku
14:33
Diváci
89

Piráti Chomutov

Šatný – Němec, Perný, Kovár, M. Pöschl, Martínek – Spudich, L. Koblížek, Iljuk, Príhoda, Jiří Kulich, T. Svoboda, Štefančík, Kalčík, Döring, Ekrt

HC Škoda Plzeň

Bočan – Dolhý, Kanta, Jánský, Jiříček, Jasečko, Špaček, Páník – Hauser, D. Soukup, Korčák, Marcel, Dáňa, M. Soukup, Václavík, Kaiser, Šiler, Kupčo

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 65 14 1 13 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 1 1 0 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Petr Hauser 2 0 2 2 2
Martin Jánský 0 0 0 0 0
Sebastián Jasečko 0 2 2 2 2
David Jiříček 0 0 0 0 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Jonáš Kanta 0 0 0 0 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 2
Lubomír Kupčo 0 0 0 1 0
Marcel Marcel 0 1 1 0 0
Adam Páník 0 2 2 2 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Jakub Šiler 1 0 1 -1 2
David Špaček 0 0 0 -1 2
Tomáš Václavík 1 0 1 1 0

komentář

Do utkání lépe vstoupili hosté, kteří si již v úvodních minutách vytvořili značný tlak. Ve třetí minutě si plzeňský Dominik Soukup sjel od mantinelu na hranici pravého kruhu, ale tvrdou ranou Šatného nepřekonal. Minutu poté se Piráti provinili za hranicí pravidel, ale přes oslabení udrželi vyrovnaný stav. Škodovka se těžko dostávala do střeleckých pozic a do největší šance se paradoxně propracovala při vyrovnaném počtu hráčů. V deváté minutě Šatný nejprve odrazil nadějnou střelu Dominika Soukupa, dorážejícímu Václavíkovi následně puk sjel z čepele.

Ve druhé polovině úvodní části se konečně ozvali Chomutovští, kteří se ve 13. minutě prokombinovali do zakončení, avšak Iljukovu ránu k bližší tyčce si brankář pohlídal. Dvě minuty poté byli Piráti blízko otevření skóre po šanci z přečíslení, při kterém Príhoda zakončoval do odkryté klece, ale trefil pouze tyč. Hra dále pokračovala přesilovými hrami na obou stranách, přičemž efektivnější byl západočeský tým. Ve 20. minutě pobídl Dominik Soukup ke střele Jakuba Hausera, jenž se z ideální pozice nemýlil – 0:1.

V prostřední fázi zápasu Škodovka pokračovala s ofenzivní hrou, což se potvrdilo již v počátečních minutách. Nejprve ve 23. minutě Marek Soukup prozkoušel pozornost brankáře Pirátů troufalým nahozením od pravého kruhu, čtyři minuty poté již Plzeň pálila ostrými. Hostující Jakub Šiler projel celé kluziště jako nůž máslem, vyhnul se chomutovské obraně a bekhendovou kličkou obešel gólmana – 0:2.

V polovině zápasu o sobě dali vědět rovněž domácí, konkrétně Svoboda, který pokusem ze střední vzdálenosti pouze vyprášil výstroj brankáře Bočana. Piráti se ocitli ve velké šanci znovu ve 35. minutě při dvojité početní výhodě. Němec vyslal puk pod víko plzeňské klece, takřka jistý gól ovšem v posledním okamžiku výborně vyrazil brankář Bočan a udržel čistý štít. V závěru třetiny se hosté dostali do úniku, útočník Hauser ve výborné šanci minul.

Do závěrečného dějství vstoupili Piráti lépe a ve 42. minutě sahali po kontaktním gólu. Bočanovi vypadl puk z výstroje k dojíždějícímu Kalčíkovi, jenž v obrovské příležitosti neprotlačil puk za brankovou čáru. Smůla se na Chomutovské přilepila znovu ve 46. minutě, kdy se kotouč po střele Tomáše Václavíka od modré odrazil o brusli domácího obránce za Šatného záda – 0:3. Piráti posléze hráli v pěti proti třem, avšak znovu bez vstřelené branky.

Závěrečná desetiminutovka byla zprvu výrazná pro časté nepřesnosti na obou stranách a nízký počet nebezpečných akcí. V 53. minutě se po dlouhé době dostal ke střele domácí Koblížek, jehož střela pouze označila Bočanovu vyrážečku. V 59. minutě znovu zaúřadovali hosté, kteří přidali čtvrtý přesný zářez. Petr Hauser se nejlépe zorientoval v brankovišti Chomutova a odražený puk po střele od modré zasunul mezi Šatného betony – 0:4.

V nadstavbové části se všechny rozdíly z předešlého průběhu utkání smazaly a Piráti překvapivě ukořistili bonusový bod. V 65. minutě se Tadeáš Svoboda protlačil do úniku a střelou zápěstím v akci jeden na jednoho překonal brankáře plzeňské Škodovky.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Výsledek 0:4 vypadá hrůzostrašně, ale myslím si, že jsme byli celý zápas důstojným soupeřem. Bohužel rozhodly individuální chyby a osobní statečnost v soubojích. Dostali jsme gól tři vteřiny před koncem třetiny, kde jsme měli vyblokovat střelu, což se nám bohužel nepovedlo. Při druhém gólu nám propadl obránce. Jinak si myslím, že nás ten zápas stál dost sil, ale nebyli jsme schopní dát branku v šedesáti minutách, a proto nemůžeme vyhrát. Musíme se zaměřit na koncovku.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Mám velmi rozpačité pocity. Nám se sice podařilo vyhrát a první polovinu zápasu jsme byli lepší. Ale potom jsme byli strašně pasivní, odešli jsme. Pustili jsme soupeře do hry. S druhou půlkou jsme nebyli vůbec spokojení. Pak se nám podařilo vstřelit ještě dvě branky, ale myslím, že to nebyl dobrý zápas. V prodloužení jsme dostali přesilovku. Špatně jsme jí několikrát sehráli. Vyvrcholilo to tím, že nám ujel hráč a dal nám gól.“