DOR: PLZ - KVA 4:0

Dorostenci obrali Karlovy Vary o všechny body

Plzeň - V letošní sezóně zatím neporažení plzeňští indiáni přivítali na svém ledě hokejisty Karlových Varů. Zápas začal z obou stran opatrně, ale postupně začali tempo udávat čím dál více domácí. Svůj tlak v závěru první třetiny potvrdili také dvěma góly. Další přidali škodováci na začátku druhé třetiny. Hosté postupně zcela odpadli a třetí třetinu už téměř neopustili své obranné pásmo. Pouze díky výbornému brankáři Bajgarovi hosté inkasovali už jen jednou. V nadstavbové části gól nepadl a tak o bodu navíc rozhodovaly nájezdy. V těch už domácí prohrávali 0:2, nakonec ale dokázali skóre otočit a získat i čtvrtý bod.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary

4:0
2:0, 1:0, 1:0 - N 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 16. Marcel (Kupčo, Páník), 20. Kanta (Soukup), 23. Soukup (Jiříček), 56. Dvořák (Dáňa), rozh. náj. Jasečko.

Rozhodčí: Václav Kosnar – David Jelínek, Tomáš Pešek

vyloučení
2:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
42:17

HC Škoda Plzeň

Bočan – Hodinář, Dolhý, Kanta, Jiříček, Jasečko, Špaček – Páník, Hauser, Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, Soukup, Matoušek, Václavík, Kaiser, Šiler, Kupčo

HC Energie Karlovy Vary

Bajgar – Zolonaj, Houdek, Hohl, Prošek, Vogel, Petretič – Galla, Šlechta, Hrůša, Blecha, Bubanec, Botoš, Sapoušek, Skuhravý, März, Helecz

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 65 17 0 17 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 1 1 1 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 1 0 1 1 0
Petr Hauser 0 0 0 0 0
Jan Hodinář 0 0 0 1 0
Sebastián Jasečko 1 0 1 0 0
David Jiříček 0 1 1 1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Jonáš Kanta 1 0 1 2 0
Matěj Korčák 0 0 0 2 0
Lubomír Kupčo 0 1 1 2 2
Marcel Marcel 1 0 1 1 0
Aleš Matoušek 0 0 0 0 0
Adam Páník 0 1 1 3 0
Marek Soukup 1 1 2 3 0
Jakub Šiler 0 0 0 1 0
David Špaček 0 0 0 1 0
Tomáš Václavík 0 0 0 1 2

komentář

Oba týmy začaly zápas spíše opatrně. První šance tak mohla přinést až přesilovka hostů ve 3. minutě. Těm se ale v početní převaze vůbec nedařilo a spíše náhodnou šanci Sapouška zlikvidoval včas domácí gólman Bočan. Na první skutečnou brankovou příležitost jsme si museli počkat až do poloviny šesté minuty. Jenže Soukup bekhendovou dorážkou minul zčásti odkrytou branku. Domácí si ale postupně začali vytvářet tlak a hosté se nevyvarovali faulů. Vyloučení Proška ještě přestáli v klidu, při trestu Vogela v 11. minutě už se ale musel Bajgar v brance pořádně otáčet. Zvlášť při střele Šilera, který pálil z prostoru mezi kruhy. Indiáni gól v přesilovce sice nevstřelili, ale převaha domácích ale byla postupně čím dál výraznější. Po pravém křídle ujel Marcel a střelou zápěstím otevřel skóre utkání. 15:45 - 1:0. Na konci 18. minuty poslal Kaiser na modré do brejku Korčáka. Tomu ale v koncovce scházela přesnost. Druhý gól indiánů přišel až v poslední minutě třetiny. Soukup poslal puk z pravého kruhu na levý a tam ho z první odrazem od břevno poslal do branky Kanta. 19:12 - 2:0. Domácí tak odcházeli do kabin se zaslouženým dvoubrankovým vedením.

Domácí hned v úvodu navýšili své vedení. Na modrou dostal puk Jiříček, dvěma kličkami se dostal až mezi kruhy, ale vystřelit už mohl pouze bekhendem. S tím si Bajgar poradil, ovšem proti dorážce Soukupa už zasáhnout nedokázal. 22:02 - 3:0. Hosté se mohli dostat zpět do hry v přesilovce, kterou nesehráli špatně. Nebezpečně pálil hlavně März. Gólu v plzeňské síti se však karlovarští nedočkali. Při hře 5 na 5 na druhé straně zahrozil Korčák, ale Bajgar jeho střelu vyrazil. V polovině třetiny předvedl jednu z mála útočných akcí hostů Botoš. Šikovně se prokličkoval až před Bočana. Plzeňský gólman ale svůj tým podržel. Za domácí kontrovalo duo Kupčo a Marcel. Druhý jmenovaný hráč se ocitl sám před Bajgarem, kterého ovšem zblízka nedokázal překonat. Přestože gólem neskončily ani dvě přesilovky domácích v závěru třetiny, odcházelo se do kabin mnohem lépe domácím, pro které hovořilo jednoznačně skóre i obraz hry.

Třetí třetina začala dohrávanou přesilovkou, ale domácí se v ní do žádné akce nedostali. Už v plném počtu hráčů si před branku najel Václavík a tečoval těsně před Bajgarem puk. Karlovarský brankář byl ale připravený. Stejně dobře si poradil i s pokusem Dvořáka z pravé strany. Domácí zcela kontrolovali hru, Karlovarští se nedokázali dostat s pukem z polovinu kluziště. Většinou se spokojili s vyhozením puku ze své obranné třetiny a o protiútok se nepokoušeli. V polovině třetiny měl další velkou šanci Kaiser, kterému mezi kruhy nabil Šiler. I tentokrát byl ale úspěšnější brankář energetiků. Stejně dopadla i přesilovková souhra Kupči a Soukupa. Až v 56. minutě domácí ze svého tlaku vytěžili také branku. Dvořák si v brankovišti všiml volného puku, který Bajgar nekontroloval, a dotlačil jej za čáru. 55:24 - 4:0. V 58. minutě se hosté poprvé za třetí dvacetiminutovku osmělili s pukem do útočného pásma, ale žádnou šanci si nevytvořili. Domácí tak zaslouženě slavili jednoznačnou výhru.

V nadstavbě se dlouho nic zajímavého nedělo, až v její druhé polovině nejprve nebezpečně pálil domácí a s vyraženým pukem pak naopak ujel do brejku Blecha. Domácí mu ale stačili znepříjemnit koncovku a jeho pokus tak minul branku. Až v samém závěru ještě zahrozil za domácí Dáňa, jinak toho ale v pětiminutovce se třemi hráči na každé straně moc k vidění nebylo. O prémiovém bodu tak musely rozhodnout nájezdy. První dva karlovarští hráči, Blecha a Vogel, své pokusy proměnili, zatímco domácí se prosadit nedokázali. Za stavu 0:2 na začátku 4. série se zdálo, že je rozhodnuto. Pak se ale za domácí trefili Špaček a Dvořák. Série tak po prvních pěti kolech za stavu 2:2 pokračovala. V osmém kole pak bod navíc zajistil Plzni střelou k pravé tyči Jasečko.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň) "Připravovali jsme na dnešní zápas jako na každý jiný. Soustředíme se hlavně na sebe. Sice jsme po šesté za sebou vyhráli, ale naše hra pořád není taková, jakou bychom očekávali. Je to neurovnané, ubojované. Za to samozřejmě kluky chválím. Ale chybí nám klid, pohoda a lehkost v řešení klíčových situací jako například dva na jednoho nebo koncovka před brankou. Útočníci málo bodují a špatně se prosazují. Na tréninku na to tom samozřejmě pracujeme a kluci si to uvědomují. Ale zatím nám ta kvalita v zakončení stále chybí. Na druhou stranu jsme samozřejmě rádi, že jsme sehráli další utkání bez obdržené branky."