DOR: PLZ – CHM 4:2

Dorost byl proti Chomutovu stoprocentní!

Plzeň – Mladí indiáni v minulém kole poprvé v šedesáti minutách nebodovali naplno, dnes je čekal další těžký soupeř – aktuálně třetí Chomutov.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

4:2
0:0, 3:1, 1:1 - N 1:0

Branky a nahrávky: 34. Jiříček (D. Soukup), 37. Marcel (D. Soukup, Jasečko), 38. M. Soukup (Dvořák), 54. Václavík, 64. Marcel (Páník) – 25. Martínek (Iljuk, Kulich), 50. Döring (Štefančík, Němec). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Rozhodčí: Němec – Hřebík, Matys

vyloučení
5:5, navíc Štefančík (CHM) 10 min.
Využití
1:1
střely na branku
53:19
Diváci
80

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – Hodinář, Schindler, Jánský, Jiříček, Jasečko, Špaček, Páník – Hauser, D. Soukup, Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, M. Soukup, Václavík, Šiler, Kupčo, Beránek.

Piráti Chomutov

Šatný (Malant) – Němec, Frollo, Perný, Kovár, Pöschl, Martínek – Spudich, Šilar, Iljuk, Kulich, Svoboda, Štefančík, Vostiňák, Döring, Ekrt.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 64 19 2 17 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 1 1 2 2
Petr Hauser 0 0 0 0 2
Jan Hodinář 0 0 0 -1 0
Martin Jánský 0 0 0 2 0
Sebastián Jasečko 0 1 1 0 2
David Jiříček 1 0 1 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 2 0
Lubomír Kupčo 0 0 0 1 2
Marcel Marcel 2 0 2 1 0
Adam Páník 0 1 1 2 0
Samuel Schindler 0 0 0 0 0
Marek Soukup 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 0 2 2 1 2
Jakub Šiler 0 0 0 0 0
David Špaček 0 0 0 1 0
Tomáš Václavík 1 0 1 0 0

komentář

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se od prvních minut doslova nastěhovali před branku soupeře. Ten ovšem dobře bránil a držel palebné pozice. Zkusil to tak až od modré Špaček, Šatný zakročil náručí. Těžší zákrok již musel vytasit vyrážečkou po chvilce, když se před ním z první do puku opřel Marcel. Z mezikruží dvakrát zakončoval i Dvořák, jednou ale byl pokus zablokovaný, podruhé mu radost uťal beton gólmana Chomutova. Nevedlo se ani opět Marcelovi na brankovišti z otočky. K dorážce se za nedlouho poté na podobném místě dostal Kupčo, mířil však příliš přesně, do pravé tyče. Veškerou snahu modrobílých mohl v závěru periody dokonale potrestat Spudich. Ten pláchl všem na ledě, ovšem střela mezi betony na Bočana neplatila.

Zkraje prostřední části připravili hosté domácím studenou sprchu. Po buly před vlastním gólmanem vyrazili na zteč, se štěstím vybojovali pozici dva na jednoho, kterou po příhře Iljuka zakončil David Martínek. Poté mohl v přesilové hře navýšit náskok svých barev sám asistent, z pravého kruhu ale našel pouze rameno Bočana. A tak udeřilo na druhé straně. David Jiříček pár kroků za modrou z osy hřiště vypálil k levé tyči. Šatný si na puk sáhl, ten se však dokázal dokutálet za čáru. Následným tlakem vybojovali modrobílí početní výhodu, kterou dorážkou Soukupovy střely potrestal Marcel Marcel. Západočeši nepolevovali a odměnou jim byla třetí branka, kterou z brankoviště vsítil po velkých zmatcích Marek Soukup. Před druhou sirénou ještě mohl dodat střetnutí náboj Kulich, ovšem přečíslení v dobré palebné pozici překombinoval.

Poslední periodu načal Štefančík, jenž se po pěkné stahovačce dostal až před Bočana, který jej ovšem vychytal ramenem. Indiáni poté dvakrát na půl minuty museli do tří, ovšem i přes značnou snahu a řadu střel Pirátů situaci ustáli. Až v klasické početní výhodě napřáhl na pravé straně Filip Döring a dodal utkání náboj. Jenže modrobílí v pěti opět přidali na otáčkách a s velkým štěstím si brzy vzali pohodlný náskok zpět. Tomáš Václavík se dostal za obranu Pirátů, jeho pokus byl sražený, ovšem pro něj tak náramně, že přes Šatného zapadl puk přesně pod břevno. Poslední velkou šanci ještě měl na změnu vývoje utkání Iljuk, z brankoviště ale bekhendem na Bočana nevyzrál. Podobně se svižnou střelou nevedlo Hauserovi v samostatném úniku.

Následovala nadstavba. V prodloužení tři na tři dlouho velká šance nepřicházela, až Pánik vyslal do sóla Marcela Marcela, který zakončil krásnou ranou pod břevno.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Plzeň 1929): “První třetina byla z našeho pohledu nejlepší herně, ovšem ne výsledkově. Promarnili jsme čtyři přesilové hry. Hra byla ovšem z naší strany celkem slušná. Poté jsme soupeře pustili do ojedinělých šancí, ze kterých se dostali do vedení, přestože jsme stále měli herní převahu. V závěru zápasu jsme si zase duel zkomplikovali zbytečnými fauly hokejkou a podražením. Jsme ale rádi za čtvrtý bod v prodloužení.”

Petr Jíra (Piráti Chomutov): “Musím pogratulovat domácím, vyhráli zcela zaslouženě. My jsme se s nimi snažili držet krok, ovšem především první třetina nás stála mnoho sil. Plzeň nás zamkla a k ničemu nás pořádně nepustila. V průběhu druhé části se hra začala vyrovnávat, ve třetí jsme již byli zcela vyrovnaným soupeřem. Ale síla domácího celku byla jinde.”