OF1: BOL - PLZ 1:6

OF1: BOL - PLZ 1:6 - Skvělý výsledek! Škodovka veze z Itálie vysokou výhru

Plzeň - Západočeši se vydali k prvnímu duelu osmifinále Champions Hockey League, v Palaonda Eiswelle Areně se utkali s domácím týmem HC Bolzano. Vstup do utkání měli indiáni skvostný, již v sedmé minutě vedli 2:0. Také prostřední dějství Plzeňané vyhráli o dva góly. Škoda si nakonec po výhře 6:1 vybojovala vynikající pozici pro odvetu!

HC Bolzano - HC Škoda Plzeň

1:6
0:2, 1:3, 0:1

Branky a nahrávky: 23. Petan (Kuparinen, Frigo) – 5. Allen (Eberle, Kaňák), 7. Indrák (Kodýtek), 26. Indrák (J. Kindl, Kodýtek), 33. Gulaš (Kracík), 39. Indrák (Kaňák), 50. Straka (Kodýtek). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

Vyšší tresty: Frank (BOL) a Allen (PLZ) - oba 5 min + DKU

Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch – Pardatscher, Schauer

vyloučení
6:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
21:41
Zblokované střely
2:11
Vhazování
37:20
Diváci
4 850

HC Bolzano

Irving (41. Smith) – Rowley, MacKenzie, Gieger, Campbell, Nordlund, Marchetti, Glira – Catenacci, Findlay, Blunden – Miceli, Crescenzi, Insam – Frigo, Kuparinen, Petan – Deluca, Bernard, Frank

HC Škoda Plzeň

Miltchakov (Frodl) – J. Kindl (A), Jones, Allen, Kaňák, Čerešňák, Pulpán – Straka, Kracík, Gulaš (C) – D. Kindl, Nedorost, Němec – Stach, Preisinger, Kratěna – Indrák (A), Kodýtek, Eberle

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dmitri Miltchakov 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 1 0 1 1 25
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 2
Jan Eberle 0 1 1 1 0
Milan Gulaš 1 0 1 1 0
Miroslav Indrák 3 0 3 1 0
Nick Jones 0 0 0 2 0
Lukáš Kaňák 0 2 2 2 0
Jakub Kindl 0 1 1 2 0
Denis Kindl 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 2 2 2 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 2
Václav Nedorost 0 0 0 0 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 2
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 1 0 1 3 2

komentář

Zápas mezi Bolzanem a Plzní se musel hned zkraje přerušit kvůli úpravě ledu. Po pár desítkách sekund už se opět hrálo, ale nerovnosti na hrací ploše pocítil Ondřej Kratěna, který nepříjemně narazil do mantinelu. Po ošetření a šití plzeňský veterán ve hře pokračoval. A mohl se velmi těšit z aktivity svých týmových kolegů. V páté minutě se totiž Jan Eberle po pravé straně prohnal do útočného pásma, přes střed hřiště přihrál přesně na levý kruh, kde byl nikým nekrytý bek Conor Allen. Americký obránce si touš zpracoval a bleskově ho poslal do protějšího horního rohu branky Lelanda Irvinga.

O dvě a půl minuty později už indiáni vedli 2:0! Znovu skvěle zapracovala čtvrtá formace hostí, když Petr Kodýtek na vlastní modré čáře vypíchl kotouč, záhy se mohl s Miroslavem Indrákem vydal do přečíslení. Indrák vypálil puk do betonů Irving, poté ho však nespustil z dohledu a nakonec ho procpal do sítě, čímž zvýšil vedení Škody. I na druhé straně pak bylo rušno, plzeňský gólman Dmitri Miltchakov si musel poradit s pokusem Crescenziho, jeho bekhendový pokus zastavil běloruský brankář betonem. V první třetině musel krotit jen 5 střel, naopak Plzeňáci vystřelili celkem 15 pokusů. Po dvaceti minutách hosté vedli 2:0.

Také druhou třetinu vyhráli Západočeši o dva góly, i když se jako první radovaly domácí Lišky. Bolzano se rychle prohnalo do útočného pásma, gólman Miltchakov vyrazil krkolomný pokus Kuparinena jen před sebe, čehož využil pohotový Alexander Petan, který bleskově dorazil touš do sítě. O pár sekund později mohlo být vyrovnáno, leč italský tým z velkého závaru před plzeňskou klecí gól vsítit nedokázal. A tak udeřila ve 26. minutě opět Škodovka. Kodýtek našel na modré čáře Jakuba Kindla, který předvedl famózní individuální akci. Skvělou kličkou se zbavil dvou protihráčů, poté ještě skvělejším pasem oslovil Miroslava Indráka, který se střelou z voleje nemýlil.

Po dvou přísných vyloučeních šli hosté do tří a Bolzano mělo možnost v přesilovce snížit. Marco Insam se dostal před brankovištěm k puk, ale fantastickým zákrokem lapačkou ho vychytal Dmitri Miltchakov. Po další mele před plzeňskou bránou uzmul puk Milan Gulaš, který se svými spoluhráči vyrazil rychle dopředu. V útočném pásmu si zkušeně počkal a zamířil přesně pod břevno domácí brány. Indiáni vedli 4:1. V závěru třetiny pak uzamkli Bolzano v obranném teritoriu, Lukáš Kaňák se báječně protáhl kolem pravého mantinelu. Poté přihrál na volného Miroslava Indráka, který si šikovně potáhl puk a překonal Irvinga popáté. Pro plzeňskou 95 se jednalo o hattrick!

Ve třetí části měl jako první velkou šanci opět domácí Insam, ale ani v tomto případě nedokázal Miltchakova překonat. Poté střetnutí naprosto vládla Plzeň, jež měla několik minut obrovský tlak. V brance Bolzana už vládl střídající gólman Jacob Smith. Ten musel čelit ranám Gulaše v přesilovce, také po ní si indiáni připravili několik příležitostí. Postupně pálil Kracík, Jones a Kodýtek, ale ani jeden zatím nedokázal vsítit šestý plzeňský úspěch. To se povedlo až v 50. minutě. Petr Straka proplul po pravé straně k bráně Lišek a střelou zápěstím do horního rohu si i on připsal gól. A Petr Kodýtek zapsal třetí asistence v duelu.

Domácí byli z průběhu zápasu lehce frustrovaní, což ukázali při pošťuchování po gólu Petra Straky. Poté se do sebe dokonce v pěstním souboji pustili Daniel Frank a Conor Allen, oba po bitce zamířili kvůli trestu do kabin. Duel už se poté spíše jen dohrával, indiáni byli s výsledkem 6:1 naprosto spokojení, domácí se dopředu příliš nehnali. Škoda tak do odvety získala výtečný náskok.