ČF2: PLZ – SKE 2:1sn

ČF2: PLZ – SKE 2:1sn - Plzeň má skalp Skellefteå a přivítá semifnále Ligy mistrů!

Plzeň – Indiáni mají za sebou tuhou bitvu se svým severským soupeřem v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů. Ani jeden ze zápasů totiž po šedesáti minutách nenašel vítěze.

HC Škoda Plzeň - Skelleftea AIK Hockey

2:1sn
0:0, 0:0, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 60. J. Kindl (Gulaš, Kovář), rozh. náj. Kovář – 58. Alvarez (Pudas, Aaltonen). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Piechaczek, Rohatsch (oba GER) – Špůr, Svoboda (oba CZE)

vyloučení
4:6
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
36:37
Zblokované střely
14:5
Vhazování
38:32
Diváci
4224

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Jones, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík – Indrák (A), Kovář, Gulaš (C) – Stach, Kracík, Kratěna – Němec, Preisinger, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Kantner

Skelleftea AIK Hockey

Lindvall (Armalis) – Pudas (A), Djuse, Berglund, Lindgren, Granberg, Alm, Norén – J. Lindström, Olimb, Möller (A) – Ericsson (C), Wingerli, Aaltonen – Alvarez, Pettersson, Holloway – Hedberg, Sundvik, L. Lindström

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 70 37 1 36 97,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 1 1 1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 2
Nick Jones 0 0 0 1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 1 0 1 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jan Kovář 1 1 2 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 4
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Čtvrtfinálovou odvetu načal Denis Kindl štiplavou ránou zápěstím, Lindvall zakročil ramenem. Na druhé straně přes obránce vypálil z mezikruží Lindström, Frodl uzmul touš do lapačky. Z podobného místa to zkoušel i Möller, ten však minul zařízení. Z pravé strany zase své štěstí hledal Kaňák, ještě dorážel Denis Kindl, skóre se však stále ne a ne pohnout. A série šancí pokračovala. Gulaš se ocitl sám před svatyní Švédů, ovšem v tísni na jejího strážce nevyzrál. Hosté zase zahrozili Hollowayem, který sám před Frodlem ještě předložil kotouč Alvarezovi, domácí gólman se bravurně přesunul. Domácí rozehrávku vzápětí vystihl Pettersson, ani on z pravého kruhu síť nerozvlnil, bezbranková třetina tak byla ukončena.

Druhou periodu odšpuntoval Kovář, který si před brankou našel odražený černý nesmysl. Mířil hezky k tyči, Lindvall se ale skvěle natáhl lapačkou. Za hosty odpověděl Lindström. Natlačil se před Frocka z pravé strany a po dlouhé kličce chtěl zakončovat u vzdálenější tyče, domácí muž s maskou bravurně zasáhl betonem. Stejně zakročil po chvilce i proti Möllerovi, který obdržel pas zpoza branky před ní. Pak si oba celky vyměnily tvrdé pozdravy z kruhů, jenže ani Aaltonen a Jakub Kindl si na brankáře nepřišli. A protože hosté následně nevyužili dvě početní výhody, fotbalový výsledek trval i nadále.

Zkraje poslední dvacetiminutovky to mohl změnit Indrák, jenže dorážkou Jonesovy střely z pravého kruhu přestřelil. Holloway kontroval z předbrankového prostoru, Frodl byl na místě. Domácí brankář následně kapituloval po střele Joakima Lindströma otřenou o tyč, jenže byl v brankovišti atakovaný Olimbem, což potvrdil i videorozhodčí. Po chvilce se mezi obránci protáhl Möller, nezakončil však dobře. V přesilové hře zase Gulaš s Kovářem vykombinovali šanci pro Indráka, proti vedoucí brance byl beton Lindvalla. Ten se po chvilce činil i proti dvěma střelám z pravého kruhu Allena i Gulaše. V závěru utkání své barvy podržel i vleže, když vytěsnil hřbetem lapačky dorážku Denise Kindla u pravé tyče po předchozí ráně Kratěny. A tak udeřilo na druhé straně. Robin Alvarez dostal na levém kruhu příliš mnoho prostoru a dokonale vymetl pravý horní růžek. Indiáni reagovali hrou bez brankáře, ve které šestatřicet vteřin před vypadnutím ze soutěže nadvakrát od modré srovnal stav duelu Jakub Kindl.

Prodloužení načal před brankou Kracík, nezakončil však dobře i díky faulu Alvareze. V následující početní výhodě nebezpečně z levého kruhu pálil Gulaš a Lindvall měl plné rameno práce. Oba celky po zbytek nastavení spíše kontrolovaly zadní vrátka, na řadu tak přišly nájezdy. V těch hosté zásluhou Pudase udeřili hned v první sérii, jenže to bylo vše. Za domácí naopak udeřil Petr Kodýtek, Milan Gulaš a vítěznou branku, stejně jako v Litvínově, zapsal navrátilec Jan Kovář!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Všichni jsme samozřejmě moc rádi, že jsme postoupili! Šance byly na obou stranách. Kluci plnili plán, který jsme si před zápasem řekli. Museli jsme s nimi hrát šedesát minut, to se nám vrátilo, když jsme vyrovnali. Jsme hodně šťastní, že jsme udělali radost věrným fanouškům.