JUN: PLZ - KOM 2:3sn

Junioři na úvod druhé části sezóny prohráli s Kometou po nájezdech

Plzeň - Na úvod druhé části sezóny se střetla mužstva, která ovládla své skupiny. Domácí Škodovka přivítala v Home Monitoring Aréně Kometu Brno a v mrazivém počasí nakonec mladé pušky prohrály 2:3 po samostatných nájezdech.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

2:3sn
0:1, 2:1, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 31. Matiášek (Soukup, Červenka), 34. Adamec (Matiášek, Houdek) – 17. Popelka, 38. Bartes (Sedláček, Popelka), rozh. náj. Svozil Průběh utkání: 0:0, 0:1, 2:1, 2:2

Rozhodčí: Jakub Šindel – David Jelínek, Tomáš Pešek

vyloučení
2:4
Využití
0:0
střely na branku
28:26
Diváci
50

HC Škoda Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Šiller (C), Malák – Soukup, Kolář, Ženíšek, Balín, Červenka, Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Princl (A)

HC Kometa Brno

Micka (Vystavěl) – Holemý, Kučeřík (C), Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minarík, Meluzín, Krejčí, Kadlin, Kunc (A), Bartes

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 1 0
Petr Balín 0 0 0 0 0
Martin Červenka 0 1 1 -1 0
Michal Houdek 0 1 1 0 2
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 1 1 2 0 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 1 0
Dominik Soukup 0 1 1 -1 0
Adam Šilhán 0 0 0 -1 0
Albert Šiller 0 0 0 1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Hned první minuta dnešního zápasu nabídla únik dvou plzeňských hráčů proti jedinému hráči Brna, avšak Dominik Soukup nedokázal přesně přihrát. O dvě minuty později měl po přihrávce Adamce na hokejce první branku v zápase Jan Slanina, nicméně proti jeho střele z první se vyznamenal gólman Micka. Hosté odpověděli rychlým kontrem, který táhl středem hřiště Michal Kunc, ale jeho střelu z mezikruží bez větších potíží zachytil do své výstroje Kristián Kolář. Poté se utkání vyrovnalo. V deváté minutě dostali domácí k dispozici početní výhodu, ta se ale příliš nepovedla. Navíc hosté mohli sami skórovat, když po špatné přihrávce ujel podél levého mantinelu Erik Mezulín, jenže jeho střelu vytáhl brankář Plzně levým betonem. Za polovinou první periody obdržel Martin Červenka puk na druhé vlně, kde byl úplně sám, ale ani on si na dobře chytajícího Micku nepřišel. A tak přišel trest. Na konci sedmnácté minuty se po diskutabilním zákroku dostal k puku Adam Popelka, který přesnou ranou do horního rohu Kolářovy brány otevřel účet dnešního střetnutí. Do konce třetiny už žádné nebezpečí před brankami nenastalo a do kabin odcházeli tedy šťastnější hosté.

Druhá třetina začala pro domácí dobře. Hned po půlminutě hry odcházel na trestnou lavici Minárik a indiáni měli k dispozici druhou přesilovou hru. V té Jan Matiášek nabíjel na pravý kruh Václavu Adamcovi, ale tomu se rána příliš nevyvedla. Ve 26. minutě mohl zdvojnásobit vedení hostů Michal Kunc, ale z předbrankového prostoru trefil pouze pravou tyč. Domácí nechtěli zůstat pozadu a po půlminutě hry Jan Matiášek metr za modrou čárou pálil a také orazítkoval břevno. Škodovka následně díky špatnému střídaní hostů dostala třetí přesilovou hru, ale ani v té se vyrovnání nedočkali. To ovšem přišlo velmi záhy. Těsně za polovinou utkání našel Dominik Soukup před brankou Jana Matiáška, který ranou z voleje vyrovnal stav. O tři minuty později už domácí vedli. Jan Matiášek se nyní proměnil v asistenta a od levého mantinelu našel přesně Václava Adamce, který ranou pod horní tyčku dokázal podruhé prostřelit Micku. Domácí byli v laufu. Navýšit skóre mohli z další početní výhody, ale ty se vůbec nedařily. Ve 38. minutě z ničeho nic hosté vyrovnali. Sebastián Bartes nevěděl co s pukem, a tak ho z nulového úhlu poslal na Koláře. Všichni fanoušci povzdechli, když nečekaně viděli puk v síti. Více už ani jedno mužstvo nestihlo a o osudu utkání musela rozhodnout třetí třetina.

Třetí periodu odšpuntoval svou akcí Michal Kunc, který dokázal projet celým kluzištěm, avšak jeho střela skončila jen na boční síti. Ve 43. minutě mohla Plzeň udeřit, když Martin Červenka zachytil špatné vyhození Komety, jenže rychlou střelou trefil jen svého spoluhráče Jana Slaninu. O chvilku později na Jana Matiáška zívala poloopuštěná branka, ale domácí útočník ji přestřelil. Domácí patnáctka hrála dobré utkání. Ve 47. minutě se Matiášek proháčkoval až před Micku, ale místo puku skončil v brance on sám. Těsně za polovinou třetiny napřáhl na modré čáře Vladimír Kremláček, brankář Micka se za kotoučem jen ohlédl a k jeho štěstěně puk skončil těsně vedle pravé tyče. Z rychlého brejku Komety byl vyloučený domácí Houdek a Brno dostalo ideální možnost k znovuzískání ztraceného vedení. Domácí ovšem sehráli oslabení nad míru dobře a hosty nepustili k jediné střele. Obě mužstva už se poté zaměřila hlavně na to neudělat žádnou zbytečnou chybu. A když v brance neskončily ani pokusy Michala Kunce či Erika Mezulína, tak o vítězi dnešního utkání muselo rozhodnout prodloužení, popřípadě samostatné nájezdy.

Prodloužení moc šancí nenabídlo, oba brankáři pochytali všehny pokusy a tak vítěze musely určit až nájezdy. V těch nakonec byli úspěšnější hráči Komety Brno, když rozhodující nájezd proměnil až v desáté sérii Stanislav Svozil.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): “Dneska to byl vyrovnaný zápas, Kometa dnes v Plzni nic extra nepředvedla, myslel jsem že to bude z jejich strany lepší. My jsme se dnes trápili v přesilovkách, přesto kluci dokázali otočit zápas. Škoda zbytečného gólu před koncem druhé třetiny, tam si myslím, že kdybychom tu branku nedostali, tak bychom utkání dovedli do vítězného konce. Třetí třetina už byla taková jalová. Opět se nám nepovedla trestná střílení, máme s nima velké problémy, sice jsme nějaké branky daly, ale nestačilo to.”

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): “Plzeň dnes potvrdila svou kvalitu, jakou má. My jsme dnes měli obrovské problémy, byli jsme hodně pod tlakem. Jsme samozřejmě moc rádi za dva získané body.”