JUN: LIB - PLZ 2:0

Šípy juniorů Tygry minuly

Plzeň - Až třetí zápas nadstavby přivál indiánům porážku. Po dvou vítězstvích pro ně byl krutý severní vítr.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:0
1:0, 0:0, 1:0 - N 1:0

Branky a nahrávky: 20. Šafařovský (Šeliga, Cikhart), 41. Dospěl (Had, Vomáčka), 63. Žemba (Klapka). Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Veselý – Bosák, Podrazil

vyloučení
5:6, navíc Charvát, Červenka, Liška 5+DKU
Využití
0:0
střely na branku
32:29
Diváci
45

Bílí Tygři Liberec

Pařík (Čajan) – Starý, Hampl, Charvát (A), Kovář, Had, Ira – Křepelka, Dospěl, Šafařovský (C), Jansa, Strnad, Jiruš, Klapka, Liška, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A).

HC Škoda Plzeň

Čech (Lokajíček) – Houdek, Kovářík, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Ženíšek, Kolář, Balín, Kolda (C), Adamec, Červenka, Procházka, Markov, Princl (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Karel Čech 62 32 3 29 90,63 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Petr Balín 0 0 0 0 2
Martin Červenka 0 0 0 0 27
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Filip Kolář 0 0 0 -2 0
Matěj Kolda 0 0 0 -1 0
Filip Kovářík 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -1 2
Daniel Malák 0 0 0 -1 2
David Markov 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 -2 2
Jakub Procházka 0 0 0 -2 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Do zápasu vstoupili lépe Tygři, už po dvou minutách si svou aktivitou vybojovali první přesilovku, ve které své šance ale nevyužili. Poté si slibnou příležitost na otevření skóre vypracoval Hampl, jenž dorážel střelu Cikharta, Čech proti němu však výborně zasáhl.

Následně se začali hlásit ke slovu i hosté. Nejdříve se dostal šance Červenka, který střílel z pravého kruhu, Pařík však jeho pokus lapil. Zanedlouho se sám na domácího brankáře řítil Procházka, jenže branku těsně minul. Necelou minutu před koncem první části hry sebral puk soupeři Cikhart, přihrál Šeligovi, jehož střelu vyrazil Čech pouze k Petru Šafařovskému, který už neměl se zakončením problém - 1:0.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky měl dobrou šanci Liška, sám před brankou však Čecha nepřekonal. Na druhé straně musel zasahovat Pařík proti nebezpečné střele Markova, kotouč za svá záda však naštěstí pro Tygry nepustil. Zanedlouho se před mužem s maskou indiánů objevil v obrovské šanci Křepelka, kotouč však poslal mimo tři tyče.

V 36. minutě jsme mohli vidět situaci 2 na 1 v podání hostů, které vyřešil Červenka střelou, kterou lapil Pařík. Poté se strhla potyčka. Proti sobě se postavili Charvát a Červenka. Bitka to byla opravdu tvrdá, úspěšnější byl nakonec plzeňský Červenka, ani Charvát se však rozhodně neměl za co stydět. Těsně před druhou sirénou měl ještě dobrou šanci Šeliga, Čech však proti němu předvedl opět skvělý zákrok.

Vstup do poslední části hry se domácím povedl na jedničku. Už po minutě hry přidal druhý gól Luboš Dospěl, jenž využil dobré náhravky Hada a bez problémů zakončil - 2:0. Tygry vstřelený gól nabudil a po zbytek zápasu byli na ledě více vidět. Šance na zvýšení vedení měli Ira, Šeliga nebo Hampl, ani jednomu se však výborně chytajícího Čecha překonat nepodařilo. Slibné šance si vypracovali i hosté, všechny je ale pochytal skvělý Pařík.

V následující nadstavbě byli opět aktivnější Liberečtí. Nejdříve měl dobrou šanci Dospěl, Čech však jeho pokus chytil. Poté si vzal puk Jan Žemba, vjel s ním do pásma a z pravého kruhu vymetl šibenici branky hostů. Západočeši tak poprvé v nadstavbě neuspěli.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): "Za dnešní utkání musím kluky pochválit. Dobře jsme se hýbali, hráči hráli přesně to, co jsme jim řekli. Chyby tam samozřejmě byly, jako v každých zápasech, ale podržel nás výborně chytající Pařík. V nadstavbě se hraje pohledný a útočný hokej, i minule s Českými Budějovicemi to byl pěkný zápas. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

František Černý (HC Škoda Plzeň): “Výsledkově to pro nás nedopadlo dobře, ale myslím si, že jsme neodehráli špatné utkání. Přijeli jsme bez řady hráčů, tedy s velmi mladým týmem a ten se toho chopil dobře. Výborně zachytal brankář a je jen škoda, že jsme z řady šancí nějakou neproměnili.”