JUN: PLZ - LIM 5:4p

Z parádního utkání proti Litvínovu berou junioři dva body

Plzeň - V pátém kole ve druhé části sezóny přivítala Škodovka na svém ledě Litvínov. Zápas to byl od úvodním minut velmi pohledný, diváci nakonec viděli devět branek a výhru domácích indiánů 5:4 po prodloužení.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

5:4p
0:1, 1:1, 3:2 - 1:0

Branky a nahrávky: 34. Slanina (Adamec), 46. Soukup (Procházka, Lokajíček), 48. Kolda (Houdek), 59. Červenka (Kolda), 63. Princl (Procházka, Lokajíček) – 16. Berka (Kitzberger, Limanovský), 25. Jindra (Jouza, Bartoš), 58. Myšák (Kysela, Viedemann), 60. Berka (Viedemann, Jouza) Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2, 3:3, 4:4, 5:4

Rozhodčí: Tomáš Micka – Ondřej Žídek, Stanislav Hnát

vyloučení
4:2, navíc Kolář (PLZ) 10.min
Využití
0:1
střely na branku
40:33
Diváci
74

HC Škoda Plzeň

Čech (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček (A), Kremláček, Šiller, Malák – Soukup, Kvasnička, Kolář, Balín, Kolda (C), Slanina, Matiášek, Adamec, Červenka, Malát, Procházka, Princl (A)

HC Verva Litvínov

Pejsar (Zajíček) – Bártek, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Myšák, Kovačič, Dufek, Svoboda

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Karel Čech 63 33 4 29 87,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 1 1 1 0
Petr Balín 0 0 0 -1 0
Martin Červenka 1 0 1 1 0
Michal Houdek 0 1 1 -1 0
Filip Kolář 0 0 0 -1 12
Matěj Kolda 1 1 2 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 2 2 3 2
Daniel Malák 0 0 0 1 2
Sebastián Malát 0 0 0 1 2
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Marek Princl 1 0 1 1 0
Jakub Procházka 0 2 2 1 0
Jan Slanina 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 1 0 1 0 0
Albert Šiller 0 0 0 -2 0

komentář

Zápas začal velmi z ostra. Hned po dvaceti vteřinách měl na hokejce první branku Jan Matiášek, bekhendovým pokusem trefil jen připraveného brankáře. Hosté odpověděli závarem v domácím brankovišti, to ukončil až brankář Čech, který dnes dostal přednost. V šesté minutě se hostující Myšák hezky prodral plzeňskou obranou až před brankáře, ovšem při zakončení si pomohl faulem a domácí dostali k dispozici první početní výhodu. V té měl velkou šanci Martin Červenka, ovšem zcela sám na zadní tyči nedokázal prostřelit hostujícího muže s maskou. V polovině třetiny dostali možnost první přesilovky i hosté. Ta se severočechům velmi povedla, domácího brankáře zasypali hromadou střel, ale bohužel pro ně žádná neskončila v brance. V patnácté minutě zívala na Matěje Kolu prázdná branka, ale i díky dobré práci hostujícího obránce ji hráč s indiánem na prsou netrefil. A tak přišel trest. Josef Kitzberger se protáhl podél levého mantinelu, přesnou přihrávkou našel před brankou Marka Berku, který přesnou ranou pod horní tyčku otevřel skóre. A když se Marek Princl neprosadil tvrdou ranou z levého kruhu, skončila první perioda jednobranovým náskokem hostů.

Začátek druhé třetiny se nesl v opatrném rytmu, ani jedno z mužstev nechtělo udělat větší chybu. Ve 24. minutě obdržel na modré čáře přihrávku Dan Bartoš a zcela nikým neatakovaný mířil vstříc druhé brance, radost mu ovšem překazil domácí brankář, který chytil i následnou dorážku. Akce Litvínova ovšem pokračovala a dvacet vteřin později našel David Jindra mezeru mezi betony a hosté se podruhé v zápase mohli radovat. O dvě minuty později mohli domácí snížit, Sebastián Malát v situaci dvou na jednoho zvolil střelu, svatyni Pejsara přestřelil. V polovině utkání se do dalšího úniku dostal litvínovský hráč. Talentovaný Jan Myšák zkusil kličku alá Robert Kysela, ale střelou za nohou minul branku. To jakoby domácí nakoplo a o chvilku později letěli poprvé ruce fanoušků směrem ke stropu haly. Václav Adamec našel zpoza branky volného Jana Slaninu, který střelou z voleje trefil přesně. Hosté ke konci třetiny dostal možnost sehrání další přesilové hry, ale paradoxně se v ní více dařilo indiánům. Velkou šanci měl Dominik Soukup, ale ve vyložené šanci z mezikruží přestřelil. Vyvrocholení tohoto utkání tak mělo přijít v poslední části.

Tu odšpuntoval akcí Martin Červenka, který se dral do zakončení od levého mantinelu, jeho střelu bekhendem vyrazil Pejsar betonem. Na druhé straně zahrozil Háva švihem od modré čáry, ale domácí muž s maskou byl pozorný. Ve 45. minutě hostující Svoboda pocítil tvrdost plzeňského mantinelu a jen díky pomocí dvou spoluhráčů se dostal zpět na střídačku. O minutu později se Škodovce podařilo vyrovnat. Jakub Procházka vybojoval za brankou kotouč, ten následně předal volnému Dominikovi Soukupovi, na to ho už zívala jen prázdná branka. To ale nebylo vše. O další dvě minuty později dokonal domácí obrat Matěj Kolda, který dostal před branku přihrávku a i díky trochu štěstí dostal puk bekhendem do brány potřetí. Hosté museli následně přepnout a vrhnout veškeré své síly do útoku. Litvínov se dlouho nemohl přes dobře bránící Plzeň prosadit. Čtyři minuty před koncem se nechal zbytečně vyloučit domácí Malát a hosté dvě vteřiny před koncem přesilovky přeci jen dokázali vyrovnat. Jan Myšák napřáhl kousek za kruhy a střelou zápěstím se nemohl trefil lépe. Bláznivé utkání ovšem pokračovalo. V 59. minutě pálil ihned po vyhraném buly Martin Červenka a trefil se přesně k tyčce. Hostům nezbývalo nic jiného, než to zkusit v šesti a jejich risk se vyplatil. Šestnáct vteřin před koncem vystřelil z úhlu Marek Berka a puk se zatřepal až v síti. Utkání tedy nakonec muselo rozhodnout prodloužení.

To nejprve začalo velkou šancí Jana Matiáška, který nedokázal trefil z těžké pozice prázdnou branku. Ale druhá šance domácích už brankou skončila, Marek Princl se zjevil zcela osamocen před brankářem a kličkou zajistil domácím dva body.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): “Dneska dvě třetiny velmi špatné, hledali jsme se, nebyli jsme důrazní, nebruslili jsme. Litvínov hrál velmi dobře, měl spoustu šancí, ale dnes velmi dobře zachytal Karel Čech. Velmi nám pomohl kontaktní gól na 1:2 a po druhé třetině jsme si říkali, že ten zápas se dá ještě otočit. Velká škoda, že jsme se nakonec dostali dvakrát do vedení, ale soupeř pokaždé dokázal srovnat. Dva body jsou dnes vydřený a jsme za ně moc rádi.”

Radek Mrázek (HC Litvínov): “Nám se dneska utkání moc nepovedlo, bylo tam strašně moc nervózních věcí. Chvílemi jsme puk až moc tahali a utkání se mi vůbec nelíbilo. Naštěstí se nám povedlo vyrovnat, ale v prodloužení jsme propadli. Nám se povedl vstup do nadstavby, myslím, že je dobře, že jsme dnes dostali facku a kluci se zpět vrátí k poctivé práci.”