JUN: PLZ - SAL 4:3

Junioři i podruhé v sezóně porazili rakouský Salzburg!

Plzeň - Po pěti odehraných zápasech na hřištích soupeřů se konečně plzeňští junioři představili před vlastními fanoušky. Protivníkem jim byl rakouský Salzburg, který indiáni v sezóně už jednou porazili.

HC Škoda Plzeň - EC Red Bull Salzburg

4:3
1:1, 2:2, 1:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Slanina, 35. Princl (Roubal), 38. Malát (Kolda), 49. Rohla (Šiller, Kremláček), 63. Malát (Roubal, Šiller) – 1. Eliaš (Harnisch, Necesany), 31. Vogt (Leonhardt, Hengelmüller), 31. Harnisch (Hede, Borzecki) Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:3, 4:3

Rozhodčí: Jakub Šindel – David Jelínek, Petr Bělohlav

vyloučení
2:4
Využití
1:0
V Oslabení
2:0
střely na branku
38:33
Diváci
43

HC Škoda Plzeň

Beran (Pilc) – Houdek, Kovařík, Pánek, Lokajíček (A), Kremláček, Šiler – Roubal, Kolář, Balín, Kolda (C), Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl (A)

EC Red Bull Salzburg

Kristiansen (Kolarz) – Hadamczik, Menner, Szuber, Frandl, Necesany – Borzecki, Hede (C), Eham, Eliaš, Vogt (A), Polegoshko, Lindner, Maier, Harnisch (A), Leonhardt, Hengelmuller, Peterka, Reisnecker

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Beran 63 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Petr Balín 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 1 1 0 0
Filip Kovářík 0 0 0 2 0
Vladimír Kremláček 0 1 1 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 2 0
Sebastián Malát 2 0 2 0 0
Jan Matiášek 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 -1 0
Marek Princl 1 0 1 1 0
Jakub Procházka 0 0 0 1 0
Adam Rohla 1 0 1 0 0
Josef Roubal 0 2 2 0 2
Jan Slanina 1 0 1 0 2
Albert Šiller 0 2 2 0 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Konfrontace s rakouským hokejem začala velmi zostra. Hned po dvaceti vteřinách měl na hokejce úvodní branku Jan Matiášek, avšak Kristiansen puk se štěstím vyrazil vedle své pravé tyče. Za to hosté z rychlého protiútoku udeřili. Tim Luca Harnisch nabruslil do třetiny podél levého mantinelu, střelou zápěstím donutil Berana k zákroku, jenomže domácí brankář puk vyrazil jen na hokejku Juraje Eliaše, který po 51 vteřinách hry vsítil první branku. Na vyrovnání nemuseli diváci čekat dlouho. Již ve třetí minutě vypálil z pravé strany Jan Slanina a puk zastavila až síťka v brance Salzburgu. V páté minutě se ocitl v dobré pozici Filip Reisnecker, který zůstal zcela sám mezi kruhy, ale místo střely hledat ještě lépe postaveného spoluhráče, což nebyl dobrý nápad. Indiáni vzápětí kontrovali střelami Rohly a Houdka, ale hostující muž s maskou zůstal nepřekonán. Na další vzrušení před jednou z branek jsme si museli počkat až do čtrnácté minuty, kdy nenápadnou střelu Šillera Kristiansen vyrazil jen na hokejku Josefa Roubala, útočník s indiánem na prsou ovšem nedokázal puk z dorážky dopravit do sítě. Plzeňský Roubal měl po půl minutě hry další dobrou příležitost, když vystřelil z první z mezikruží, brankář Salzburgu byl ale opět pozorný. V 19. minutě vystřelil nebezpečně Harnisch, ale i domácí brankář Beran dokázal svůj tým výborným zákrokem podržet.

Druhá třetina začala stejným nasazením jako ta první. Hostům mohl náskok vrátit po dvou a půl minutách Filip Reinsnecker, jenomže po krásné akci nedokázal trefit poloodkrytou Beranovu klec. Chvíli na to dostala Škodovka k dispozici první početní výhodu, ve které Malát přes celou šíři hřiště našel Adama Rohlu, který vystřelil tvrdě avšak nepřesně. Na druhé straně pálil Luis Lindner, avšak ani po jeho střele se skóre nepohnulo. Krátce za polovinou utkání nicméně už hosté znovu vedli. Po přihrávce z rohu zůstal před brankou nehlídaný Constantin Vogt, který přesnou střelou k pravé tyčce překonal Berana. Na kostce uběhlo jen osm vteřin a Adam Beran lovil puk opět ze své svatyně. Tim Luca Harnisch dostal prostor na pravém křídle a střelou zápěstím na zadní tyč zdvojnásobil hostující vedení. O tři minuty později se zmocnil zadarmo na modré čáře puku Sebastián Malát, proti domácímu útočníkovi už stál jen brankář, ale forward Škodovky bekhendem minul. Indiány vrátilo zpět do hry paradoxně vlastní oslabení. Marek Princl vystřelil z pravého kruhu přesně švihem k levé tyčce a už to bylo zase jen o jednu branku. Ve 38. minutě byl vyloučený plzeňský Roubal a domácí dokázali i svou druhou početní nevýhodu zužitkovat v branku. Matěj Kolda vyslal do samostatného úniku Sebastiána Maláta, který Kristiansena prostřelil střelou mezi betony a utkání mohlo začít opět od nuly.

V závěrečné periodě se domácí do svého soupeře zakousli již od první minuty. Po sedmdesáti vteřinách měl na hokejce vedoucí branku Marek Princl, který se dokázal dostat za obránce soupeře, ale střelou mezi betony neuspěl. Na své si nepřišel ani Jakub Procházka, který si výborně nabruslil na osu hřiště, ale prudkou ranou netrefil bránu. Ve 47. minutě našel Matěj Kolda z vlastní třetiny na útočné modré Jana Matiáška, který brankáře vystrašil střelou zápěstím. O další dvě minuty už plzeňský stadion explodoval nadšením. Škodovka je známa svými obraty v závěrečné třetině a povedlo se to i dnes. Albert Šiller zachoval na modré čáře klidnou hlavu, místo střely našel mezi kruhy volného Adama Rohlu, který jen nastavil hokejku a puk skončil přesně mezi betony brankáře Salzburgu. Radost ovšem mohla trvat jen něco málo přes minutu, na opačné straně hřiště vypálil Vladislav Polegoshko a jeho pokus zastavila až levá tyč. Tlak hostů přibrzdil Vogt, který se nechal zbytečně vyloučenit. Čtyři minuty před koncem našel přes celé útočné pásmo Malát Jana Matiáška, který ranou z první donutil Kristiensena k výbornému zákroku. Salzburg to v závěru zkusil v šesti hráčích, ale tíženého vyrovnání se stejně nedočkal, naopak Marek Princl mohl přidat pojistku, ale ze středního pásma trefil jen tyč opuštěné klece.

Utkání pokračovalo nadstavbou. Ta ovšem trvala jen dvě minuty a šest vteřin. Po půl minutě byl vyloučen hostující Reisnecker a domácí nabídnutou početní výhodu využili. Josef Roubal nad kruhy našel Sebastiána Maláta, který ranou z voleje rozvlnil síť. Pro domácího útočníka to byla druhá branka v zápase a i díky němu si Plzeň do tabulky připisuje všechny čtyři body.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Výborný zápas z obou stran. Salzburg je vyhlášený tým, který hraje nahorů dolů. Nám dnes nevyšla prostřední část hry, ve které jsme dostali dvě branky, pak se nám shodou okolností podařilo dvakrát skórovat ve vlastním oslabení a ve třetí třetině jsme dostali soupeře pod tlak a tu vítěznou branku jsme si zasloužili. Jsme strašně rádi za čtyři body, jelikož se nám následně podařilo uspět i v nadstavbě."