JUN: PLZ - PCE 3:0

Skvělý Kolář vychytal Pardubice, junioři berou tři body!

Plzeň - K prvnímu utkání v roce 2019 přijeli prověřit formu indiánů hokejisté z Pardubic. Zápas sousedů v tabulce nabídl hezký hokej plný šancí. Zatímco Plzeň dokázala vstřelit tři branky, to hráči Dynama si vylámali zuby na skvělém brankáři Kolářovi. Domácí tak za tři branky berou tři body.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

3:0
0:0, 2:0, 1:0 - N 0:1

Branky a nahrávky: 36. Slanina (Procházka, Princl), 39. Červenka (Reitspies), 58. Kremláček (Kolda, Reitspies) – 64. Jelínek (Antoníček) Průběh utkání: 0:0, 3:0

Rozhodčí: Martin Šperl – Tomáš Pešek, Radim Charvát

vyloučení
0:2
Využití
1:0
střely na branku
31:32
Diváci
60

HC Škoda Plzeň

K. Kolář (Pilc) – Kovařík, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Kvasnička, Reitspies, Balín, Kolda (C), Slanina, Adamec, Červenka, Malát, Procházka, F. Kolář, Princl (A)

HC Dynamo Pardubice

Nečas (Vlk) – Dubovčí, Hrádek, Oliva (C), Nedelka, Bučko, Blažej (A), Jelínek – Costa, Pochobradský, Rouha, Rozlílek (A), Antoníček, Koffer, Chára, Rohlík, Bucek, Trejbal, Tobiáš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 64 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 0 0
Petr Balín 0 0 0 0 0
Martin Červenka 1 0 1 1 0
Filip Kolář 0 0 0 -1 0
Matěj Kolda 0 1 1 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 1 0 1 1 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 1 1 1 0
Jakub Procházka 0 1 1 1 0
Vít Reitspies 0 2 2 1 0
Jan Slanina 1 0 1 1 0
Dominik Soukup 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0

komentář

Utkání nám začalo hezky od podlahy. Na konci druhé minuty měl na hokejce první branku utkání hostující Dominik Chára, ten ovšem po odrazu puku netrefil zcela prázdnou bránu. Indiáni vzápětí odpověděli šancí Václava Adamce, který se dostal k puku po špatné přihrávce hráčů Dynama, ale kličkovaná nevedla k brance ani v tomto případě. Zápas jak na houpačce pokračoval. Z další rychlé akce střílel na druhé straně Filip Koffer, z pravého kruhu vyslal velmi svižnou střelu zápěstím, ale na celou arénu zazvonila jen levá tyč. Z následného odrazu puku netrefil opět prázdnou bránu Kale Costa. Poté se hra uklidnila, ale nadále aktivnějším celkem zůstávali hráči z města proslulého perníky. Těsně před polovinou první periody měl podruhé v zápase velkou šanci hostující Chára, který nyní ujížděl sám na domácího muže s maskou, střelou na vyrážečku si na něj ale nepřišel. Indiáni se v první třetině v útočné fázi velmi trápili, dlouhé minuty vůbec nemohli ohrozit gólmana Nečase. To se povedlo až Dominikovi Soukupovi, který obdržel přihrávku mezi kruhy. Střela neměla ale tak gólové parametry, jak by si plzeňský hráč, který je věkem stále ještě dorostenec, představoval. A jelikož i zbývající šance zůstaly nevyužity, branky jsme se v první třetině nedočkali.

Druhou část hry načal střelou od modré Daniel Blažej, jenže domácí brankář zůstával pozorný i po přestávce. Z rychlého brejku odpověděl střelou Jakub Procházka, ale jeho střela se mezi tyče nevešla. Ve 27. minutě stáli při domácí Škodovce všichni svatí. Jiří Bucek získal puk mezi kruhy, rychlou střelou orazítkoval jen břevno a puk se následně od brankové čáry odrazil zpět do hry. Na své si nepřišel ani o dvě minuty později Filip Koffer, proti kterému se Kolář vyznamenal parádním semaforem. A jak to většinou ve sportu bývá, nedáš - dostaneš. Střelu Jakuba Procházky brankář Nečas jen vyrazil do míst, kde hlídkoval Jan Slanina a domácí útočník pohotovou bekhendovou dorážkou otevřel skóre dnešního utkání. Na stadioně pořádně ještě ani nedovlály šály plzeňských fanoušků a skóre se nám změnilo podruhé. To se po přihrávce Víta Reitspiese prosadil přesnou střelou z mezikruží Martin Červenka, hostující gólman se jen smutně ohlédl za pukem. Indiáni už si zbývající minuty druhé periody pohlídali a žádnou střelu směrem na Koláře nepropustili.

Ve třetí třetině čekali diváci na první šanci jen půl minuty, to se ke střele z mezikruží protlačil Michal Pochobradský, ale brankář Kolář nadále puk za svá záda nepropustil. Šancí ubývalo, domácí hráli s náskokem a tak se do žádného hurá útočení už nepouštěli. Ve 47. minutě nebezpečně vypálil přes obránce od modré Koffer, ale pro pardubické mužstvo zůstávala domácí branka nadále zakletá. V polovině třetiny se blýskl parádní akcí domácí Václav Adamec, jenž se podél mantinelu proháčkoval přes tři hráče, ale z následné střely vyprášil jen levý beton. Přítomná šedesátka diváků byla svědky prvního vyloučení až čtyři minuty před koncem, když byl za hákování vyloučen Pochobradský. Škoda nabídnutou početní výhodou nepohrdla a na konečných 3:0 upravil z předbrankového prostoru Vladimír Kremláček.

V prodloužení nejprve ujel Martin Červenka, ale svůj únik nedokázal okořenit brankou. Za to hosté svou první šanci využili, v situaci dvou na jednoho vystřelil Antoníček a odražený puk dopravil do opuštěné klece Tomáš Jelínek a díky tomu tak hosté ze západočeské metropole neodjíždí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): “Vyhráli jsme, ale z naší strany nebyl zápas dobře odehraný. Do poloviny utkání jsme měli štěstí, Pardubice nás napadaly a my jsme s tím měli velké potíže. Brankář Kolář zachytal výborně. Musíme se hodně zlepšit do dalších zápasů. ”

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): “Podali jsme dnes nevýrazný, bezemoční výkon, s naprostým nedůrazem v koncovce. Měli jsme jednoznačně vyhrát, Plzeň nehrála víceméně nic, ale s naším výkonem jsme si nic jiného nezasloužili. ”