JUN: VIT – PLZ 4:5sn

To jsou praví indiáni aneb Snový obrat juniorů ve Vítkovicích!

Plzeň – Mladí indiáni se dnes představili na ledě Ridery. A předvedli parádní kousek, dotáhli čtyřbrankový náskok domácích!

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

4:5sn
1:0, 1:0, 2:4 - 0:0

Branky a nahrávky: 10. Fridrich (Ivan), 27. Ivan (Vojtovič, Fridrich), 42. Vojtovič (Beránek), 44. Fridrich (Gebauer) – 48. Lokajíček (Kolda, Soukup), 53. Houdek (Pánek, Princl), 53. Kolda (Soukup, Malák), 59. Princl, rozh. náj. Procházka. Průběh utkání: 4:0, 4:5.

Rozhodčí: M. Novák – J. Gebauer, M. Konvička

vyloučení
5:6
Využití
0:1
střely na branku
38:31
Diváci
156

HC Vítkovice Ridera

Piták (Mrázek) – Kunc, Bílý, Smolka, Smička, Zapletal, Věntus (A) – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský (C), Krška, Lednický, Vojtovič, Beránek, Mrva (A), Potočný, Gebauer, Ivan.

HC Škoda Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Kovářík, Pánek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Malák – Soukup, Kvasnička, Reitspies, Kolář, Balín, Kolda (C), Slanina, Adamec, Malát, Procházka, Princl (A)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 38 4 34 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Petr Balín 0 0 0 1 0
Michal Houdek 1 0 1 0 2
Filip Kolář 0 0 0 -1 0
Matěj Kolda 1 1 2 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 2 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -3 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 1 0 1 -2 2
Daniel Malák 0 1 1 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Pánek 0 1 1 1 0
Marek Princl 1 1 2 2 0
Jakub Procházka 1 0 1 0 4
Vít Reitspies 0 0 0 -3 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 0 2 2 -2 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0

komentář

Modrobílí načali duel brzkým vyloučením, avšak situaci ustáli. I proto, že Vojtovič od modré, i poté Ivan zblízka, minuli zařízení. Rideře se podobně nevedlo ani v další početní výhodě, potrestat to mohl Soukup, který se zjevil sám před Pitákem, ale nevyzrál na něj. Naopak na druhé straně následně již udeřilo. Petr Fridrich se v situaci jeden na jednoho elegantně zbavil obránce a následně zamířil do černého. Poté došlo opět k souboji Soukup a domácí muž s maskou, ten si znovu vedl lépe, vyrazil betonem. Podobně zakročil i proti ráně Houdka od modré. Když těsně před úvodní sirénou Kolář vyřešil únik Fridricha, odcházelo se do kabin za fotbalového vedení Vítkovic.

Prostřední dějství načal dělovkou Malák, Piták našel touš v lapačce. Pěkný pokus vyslal i Kolda, avšak mířil těsně nad. Když nevyzrál ani Reitspies na beton strážce svatyně Ridery, byly to Vítkovice, kdo navýšil skóre. Vojtovičův pokus Kolář jen vyrazil a s dorážkou přispěchal Ivan Ivan. Dvakrát to poté v rychlém sledu zkoušel Fridrich, jednou minul zařízení, poté nevyzrál na gólmana hostů. Svými zakončeními neuspěli ani Malát a Kunc, drama tak mohlo po přestávce pokračovat.

Dvaašedesát vteřin poslední třetiny stačilo domácím k potvrzení náskoku. Beránek vybojoval puk za brankou, před ní našel Jana Vojtoviče, jenž navýšil náskok svých barev již na 3:0. Čtvrtý zářez Ostravanů přidal Petr Fridrich, který zblízka zamířil přesně mezi rameno a břevno. Dočkali se i Západočeši. V přesilové hře se po Koldově pasu napřáhl Martin Lokajíček a ránu zastavila až síť. I další vyloučení soupeře mohli hosté potrestat, tentokrát ovšem Piták tvrdou ránu Procházky dokázal zlikvidovat. V rovnovážném počtu hráčů na ledě ale již Západočeši udeřili. Michal Houdek jako další obránce svou střelou rozvlnil síť a modrobílí byli rázem zpět v utkání. To po pouhých dvanácti vteřinách hry potvrdil Matěj Kolda a do konce duelu zbývalo ještě pět minut. Svůj tým chtěl probrat opět Fridrich, Kolář jeho pokus lapil. A tak došlo k senzaci, Plzeň během závěrečných dvanácti minut stáhla čtyřbrankový náskok soupeře! Konkrétně dílo zkázy pro Vítkovice dokonal Marek Princl při power-play.

Prodloužení rozuzlení velkého dramatu nepřineslo, na řadu tak musely samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem se stal Jakub Procházka, který tak dokonal parádní obrat svých barev.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Škoda Plzeň): "Samozřejmě jsme šťastní, že se nám povedl takový obrat. Do utkání jsme nevstoupili dobře, domácí byli aktivnější, lépe bruslili a my jsme se jim vyrovnali až postupem času. Celý zápas nás držel brankář Kolář, my se zvedli po naší první trefě. Poté jsme byli jasně lepší a i když to bude znít zvláštně, vyrovnání jsme si pak už zasloužili. Vypracovali jsme si řadu šancí a využili jsme je v závěru."