JUN: VSE - PLZ 2:3

Další skvělý obrat juniorů!

Plzeň - Junioři zakončili sérii venkovních duelů, když se po výhře ve Vítkovicích, nezdaru v Třinci a vítězství v Brně dnes představili na ledě Vsetína.

VHK ROBE Vsetín - HC Škoda Plzeň

2:3
1:0, 1:1, 0:2 - N 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 20. Jenáček (Ondračka, Lukačka), 22. Petriska (Vašenka, Kožený), roz. nájezd Petriska – 39. Procházka (Princl, Houdek), 49. Slanina (Malát, Kvasnička), 59. Procházka (Lokajíček, Princl). Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Rozhodčí: Škrobák – Novák, Zapletal

vyloučení
4:6, navíc Kolda a Houdek 10 min.
Využití
0:0
střely na branku
18:29
Diváci
85

VHK ROBE Vsetín

Málek (Sachr) – Kunst, Ondračka, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Klímek, Zetocha, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.

HC Škoda Plzeň

Čech (Pilc) – Houdek, Kovařík, Pánek, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Malák – Kvasnička, Hollar, Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Rohla, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 65 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Balín 0 0 0 1 0
Tomáš Hollar 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 1 1 0 10
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Matěj Kolda 0 0 0 -1 14
Filip Kovářík 0 0 0 0 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 1 0
Vlastimil Kvasnička 0 1 1 1 0
Martin Lokajíček 0 1 1 1 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 2
Sebastián Malát 0 1 1 1 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 2 2 1 2
Jakub Procházka 2 0 2 1 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 1 0 1 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 2

komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří vybojovali početní výhodu. V té se napřáhl Frimel a orazítkoval tyč. V dobré příležitosti se před plzeňskou svatyní zjevil také Petriska, její strážce ale zakročil. Tomu po chvilce opět pomohla branková konstrukce, když břevno nastřelil Klímek. Pravou tyč také olízl Petriska. Valaši se nakonec dočkali šestnáct vteřin před sirénou. Přečíslení dva na jednoho táhl Ondračka, v pravou chvíli přenechal Šimonu Jenáčkovi, který již neměl problém trefit poloodkrytou klec hostů. První perioda tak skončila fotbalovým vedením Vsetína.

A tak, jak první třetina skončila, ta druhá začala, tedy gólem. Pilc betonem vyrazil ránu Vašenky od modré a dorážkou dílo zkázy pro Západočechy dokonal Ján Petriska. Od modré to na druhé straně zkoušel také Malát, Málek vyrazil. Po chvilce se za obranu soupeře dostal Klímek, Pilc své barvy podržel ramenem. Po chvilce zakročil při hře ve čtyřech i proti ráně Koženého a dorážce Petrisky. Zajímavě také vypadala teč Kováříka, Málek ale stihl zareagovat. V závěru třetiny ale ani on nestačil na Jakuba Procházku u levé tyče a drama bylo na světě. O přestávce se ale i tak z vedení stále těšili Valaši.

Poslední dvacetiminutovku načalo přečíslení, které po přiťuknutí Klímka zakončoval Lukačka, Pilc odolal. Na druhé straně z mezikruží zakončil Rohla, Málek zakročil. Poradil si i s pumelicí Kremláčka od modré. A do třetice se vytáhl i proti Princlovi v samostatném úniku. Modrobílí však byli aktivnější a vyrovnání se dočkali. Malát na sebe vzal přečíslení dva na jednoho, střelu domácí gólman neudržel a dorážkou srovnal stav Jan Slanina. Dokonat obrat mohl štiplavou střelou přes obránce Malát, ujala se ale až v 59. minutě akce Jakuba Procházky, který si projel celé střední pásmo, nabruslil si na levý kruh a zakončil pod břevno. Domácím již následně nepomohla ani power-play a Plzeň tak rozhodla, stejně jako včera v Brně, gólem v samotném závěru.

Prodloužení v nadstavbě branku nepřineslo, přestože Vsetín vybojoval trestné střílení. Klímek ovšem střelou do horního růžku neuspěl. Na řadu tak musely samostatné nájezdy, ve kterých se prosadili pouze Ján Petriska a Klímek a rozhodli tak o zisku alespoň bodu pro svůj tým.

Ohlasy trenérů

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): "Dnešní zápas se mi hodnotí velmi špatně. Myslím si, že dvě třetiny jsme byli lepším mužstvem. Jedna taková menší individuální chybička rozhodla minutu před koncem druhé třetiny. Tam jsme to měli řešit trochu jinak. Ale samozřejmě je to juniorský hokej a ty chyby se tu dělají, dělají se i v mužích, nedá se nic dělat. Pak třetí třetina, opět jedna větší chyba, skóre 2:2 a opět stejný scénář jak s Libercem, kdy jsme opět dostali gól opět před koncem. Tady ty zápasy, kdy jsme po druhé třetině vedli, těch už bylo tolik, že je to obrovská škoda. Dnes jsme je měli na lopatě a určitě jsme měli bodovat více, než jen v nástavbě."

František Černý (HC Škoda Plzeň): "Dnes jsme samozřejmě rádi za vítězství. Tady na Vsetíně se těžko vyhrává, což se vlastně i ukazovalo, my však i když jsme prohrávali 2:0, tak jsme bojovali až do konce a myslím si, že v té třetí třetině už jsme byli lepším týmem. Šli jsme za tím vítězstvím. Nájezdy už jsou pak taková loterie, která buď vyjde nebo ne."