JUN: PLZ - VIT 4:3sn

Junioři berou proti Vítkovicím dva body!

Plzeň - Junioři po třech dnech sehráli opět utkání před vlastními fanoušky. Po Salzburgu přijeli prověřit formu indiánů druhé Vítkovice. Vyrovnané utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které pro domácí rozhodl Petr Eret.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

4:3sn
1:0, 2:1, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 16. Adamec (Kolář), 31. Roubal (Matiášek, Princl), 33. Eret (Matiášek, Kolda), rozh. náj. Eret – 28. Lewandowski, 42. Potočný (Bernovský, Fridrich), 47. Fridrich (Bernovský, Kunc) Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3

Rozhodčí: Grech – Juránek, Baxa

vyloučení
4:3
Využití
0:2
V Oslabení
0:1
střely na branku
38:33
Diváci
55

HC Škoda Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček (A), Kremláček, Šiller, Malák – Roubal, Kolář, Balín, Kolda (C), Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Eret, Princl (A)

HC Vítkovice Ridera

Dolíška (Piták) – Kunc, Bílý, Zapletal, Ficek, Věntus (A) – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský (C), Krška, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva (A), Potočný, Gebauer, Ivan

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 65 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 1 0
Petr Balín 0 0 0 2 0
Petr Eret 2 0 2 0 2
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Filip Kolář 0 1 1 1 0
Matěj Kolda 0 1 1 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 2
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 0 2 2 1 0
Marek Princl 0 1 1 1 0
Jakub Procházka 0 0 0 0 2
Adam Rohla 0 0 0 0 2
Josef Roubal 1 0 1 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 1 0

komentář

Domácí hokejisté na nic v zápase nečekali a již po 41 vteřinách měl na hokejce úvodní branku Petr Eret, ten ovšem po přihrávce Matiáška netrefil poloodkrytou část brány. Hosté chvilku na to odpověděli střelou Potočného od modré čáry, s tou si ovšem bez větších potíží poradil Kristián Kolář. V páté minutě další střelou vyzkoušel pozornost domácího brankář Dominik Ficek, tentokrát se plzeňský muž s maskou zapotil, ale na poslední chvíli kotouč přeci jen vyrazil pravým betonem. Poté měla Škodovka k dispozici první početní výhodu, ve které byla k vidění rána Lokajíčka, ale po teči jednoho z hráčů skončila mimo tři tyče. Za polovinou úvodní periody hledal Filip Kovařík před branou zcela volného Matěje Koldu, ale obránce s indiánem na prsou poslal puk spoluhráči moc na paty a z celé akce nic nebylo. V patnácté minutě vystřelil od modré Adam Rohla, puk se od zadního mantinelu odrazil přímo na hokejku Jakuba Procházky, který bleskově zakončil, ale brankář Dolíška byl u tyče včas. Pár vteřin nastala situace ještě jednou, nyní střílel Michal Houdek a Sebastián Malát z pravého kruhu přestřelil. Na konci patnácté minuty už se domácí dočkali tížené vedoucí branky. Václav Adamec prokázal před brankou svůj důraz a pohotovou střelou otevřel účet dnešního utkání. A jelikož domácí brankář vyrazil i střelu Vojtoviče, odcházeli po první třetině do šaten šťastnější domácí hokejisté.

I ve druhé části měl po pár vteřinách na hokejce branku Petr Eret, tentokrát sám před gólmanem nezakončil dle svých představ. Následně se hra uklidnila a šancí ubylo. Na tu jsme si museli počkat až do sedmé minuty druhé periody, kdy Josef Roubal našel mezi kruhy Maláta, kterého skvělým zákrokem vychytal brankář Vítkovic. Z této akce pramenil i faul vítkovického Beránka a tak si indiáni mohli zahrát druhou přesilovou hru. Paradoxně to byli ale hosté, kdo se postaral o gól. Jakub Lewandowski se v útočném pásmu zmocnil puku a ten poté poslal chladnokrevně pod horní tyčku jak jeho jmenovec z fotbalového Bayernu Mnichov. Ovšem vyrovnání hostů trvalo jen tři minuty. Těsně za polovinou utkání našel Matiášek mezi kruhy Josefa Roubala, který zakončil střelou zápěstím přesně do pravého rohu brány. Plzeňských hráčů byl najednou plný led a po chvilce už to mohlo být o dvě branky, nicméně po střele Lokajíčka Marek Princl puk tečoval jen do levé tyče. Domácí fanoušci se třetí branky ale přeci jen dočkali. Do samostatného úniku se dostal Petr Eret a domácí snajpr puk poslal neomylně mezi betony. Stejný hráč mohl přidat i čtvrtou branku, ale z dalšího úniku nechal vyniknout brankáře Dolíška.

Vítkovice poslední dvacetiminutovkou začali přesilovou hrou, která byla po vyloučení Ereta zvýhodněna o dva hráče. Slezané nabídnutou situaci využili, když po přihrávce Bernovského nadvakrát dotlačil puk za Koláře Matěj Potočný. Indiáni záhy kontrovali střelami Roubala s Malátem, ale náskok Plzně zůstával jen jednobrankový. Ve 47. minutě se nechal vyloučit domácí Procházka a hosté dokázali využít i svou druhou početní výhodu v závěrečné periodě. Petr Fridrich dostal puk na levý kruh a přesnou střelou k tyčce zadělal na pořádné drama. Ztracené vedení mohl vrátit Sebastián Malát, jenž se ve středním pásmu zbavil obránce a řítil se sám na brankáře, úspěšnější z této dvojice byl ale ochránce svatyně, jenž se nenechal rozhodit kličkovanou plzeňského útočníka. I Ridera měla svou šanci na rozhodnutí, ale Jakub Lewandowski tečoval před brankou touš jen do výstroje. V závěru utkání mohla Škodovka rozhodnout z přesilové hry, ale nic zajímavého před jednou z branek už se nestalo.

Zápas tak dospěl do prodloužení, které načal opět svým nájezdem Malát, ale i tentokrát byl úspěšnější vítkovický brankář. O bodu navíc nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých bod navíc vystřelil domácím svou druhou trefou v zápase Petr Eret.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Utkání bylo hodně vyrovnané, dostali jsme se do vedení 3:1, bohužel jsme následně neproměnili své šance a soupeř nás poté potrestal z přesilových her. Pak už to bylo vabank. Je to škoda, my jsme měli utkání výborně rozehrané a takovou laxností jsme to nedotáhli do vítězného konce. Jsme rádi alespoň za dva body."