JUN: PLZ - TRI 1:2

Junioři těsně padli s Třincem

Plzeň - Hotovo, dobojováno. Junioři mají za sebou základní část i nadstavbu, kterou zakončili duelem s Třincem.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

1:2
0:0, 0:0, 1:2 - N 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 53. Ženíšek (Procházka, Princl) – 47. Chovaniak (Krzak, Pastor), 60. Przybyla (Pastor, Homola), rozh. náj. Przybyla. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Rozhodčí: Horáček – Karda, Kálal.

vyloučení
2:2
Využití
0:0
střely na branku
46:36
Diváci
60

HC Škoda Plzeň

Pilc (Čech) – Houdek, Kovařík, Lokajíček, Kremláček, Šiller, Malák – Kvasnička, Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Princl.

HC Oceláři Třinec

Švehlák (Ochman) – Radzienciak, Krzak, Chovaniak, Kyselý, Šulák, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Wardas, Geidl, Urban, Čmiel, Przybyla, Matěj, Macháček, Ramik.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Pilc 65 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Petr Balín 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 2
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 -1 0
Filip Kovářík 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Vlastimil Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 0 2
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Jan Matiášek 0 0 0 -1 0
Marek Princl 0 1 1 1 0
Jakub Procházka 0 1 1 1 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 0 0
Adam Ženíšek 1 0 1 1 0

komentář

Utkání začalo pěkně zostra. Domácí Adamec se natlačil podél pravého mantinelu až před třineckou svatyni, její strážce sklapl betony včas. Poté dostal mnoho času zamířit z mezikruží Krč, Pilc ale ránu vytáhl ramenem. Po chvilce se po přečíslení dostal sám před plzeňského gólmana Macháček, jenže zcela minul zařízení. Indiáni si poté pohlídali bez vážnějších problémů jediné oslabení této periody, aby poté šance přišly opět v pěti na obou stranách. A byly identické. Z podobných pozic na ose hřiště pálil nejdříve Przybyla, který využil chyby v domácí rozehrávce a mířil na teploměr Pilce. Na druhé straně se tváří v tvář Švehlákovi po akci dva na dva zjevil Matiášek, prostor mezi betony nenašel. O přestávce tak na světelné kostce nad ledem svítil bezbrankový stav.

Prostřední dějství načal ranou od modré Lokajíček, Švehlák zakročil betonem. Činil se i Pilc, který ramenem nadzvedl schovanou střelu Geidla přes obránce z pravého kruhu. Indiáni v této periodě nevyužili dvě přesilové hry, své šance si schovali na závěr třetiny. Nejprve si na Švehláka nepřišel bombou z levého kruhu Procházka. Poté ani osamocený Šiller z mezikruží a dotřetice Malát z podobné pozice našel jen lapačku muže s maskou Ocelářů. Duel týmů z popředí průběžné tabulky tak pokrčoval ve velkém duchu dramatu nadále.

Poslední dvacetiminutovku načala situace dva na dva Plzně, kterou zakončoval z osy hřiště přes obránce Matiášek, avšak mimo. Za hosty odpověděl Przybyla, který se před plzeňskou klec protáhl po levé straně, její strážce odolal. Pak se již skóre měnilo. Pilc vyrazil pěknou střelu přes obránce z mezikruží Pastora a odolal i dorážce Krzaka. Na druhou v podání Daniela Chovaniaka ale byl již krátký. Rychle odpovědět mohl Princl, v samostatné úniku ovšem neuspěl kličkou do bekhendu. To se povedlo až po chvilce, když se ihned po buly dostal touš na brankoviště k Adamu Ženíškovi, jenž zavěsil pod břevno. Když už duel spěl do prodloužení, chybovali čároví sudí, kteří zcela vypustili zjevný icing Třince, čehož ranou z mezikruží využil Dan Przybyla osmatřicet vteřin před třetí sirénou. Před nadstavbou se tak oba celky bodově srovnaly na třetím místě tabulky a kdo na něm zůstane, nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich uspěli tři střelci, rozhodl je až v páté sérii opět Dan Przybyla.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Myslím si, že jsme dnes hráli dobře, měli jsme hodně šancí. V zápase jsme ale dojeli na jejich neproměňování. Měli jsme jich dost, ale nevyužili a jak to tak bývá, soupeř z minima vytěžil maximum. Nechci se vyjadřovat k rozhodčím, ale byla tam celá řada sporných situací a především rozhodující gól padl z jasného icingu. To je ovšem věc rozhodčích, zpětně už se k tomu nedá vracet."

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Jsme rádi za vítězství, s hrou jsme ale nespokojení, možná se třetí částí. Nebyli jsme v zápase, nebyli jsme ve hře. Ale jak se říká - konec dobrý, všechno dobré. Něco jsme hráčům říkali o přestávce, ale kluci se zvedli sami, takže se závěrem můžeme být spokojení."