DOR: PLZ - HKM 1:3

Plzeňští dorostenci poprvé v sezóně bez bodu

Plzeň - Dorostenci vstoupili do druhé části sezóny utkáním s Mountfieldem. Ačkoliv byli domácí střelecky aktivnějším celkem, prosadit se dokázala Škodovka jen jednou, naopak hosté dokázali protlačit puk za Bočana třikrát. Indiáni si tak připsali první porážku po šedesáti minutách v této sezóně.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

1:3
0:0, 1:1, 0:2 - N 0:1

Branky a nahrávky: 35. Dáňa (Kanta) – 26. Pinkas (Řehák), 54. Táborský (Gaspar, Boukal), 59. Jirků (Slafkovský), 65. Novotný (Beneš) Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:3

Rozhodčí: Jakub Hornáček – David Jelínek, Milan Štofa

vyloučení
9:8
Využití
1:1
střely na branku
32:26
Diváci
73

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – Hodinář, Kanta, Jánský, Jiříček (A), Špaček, Páník (C) – Hauser, Korčák, Dvořák, Marcel (A), Dáňa, Soukup, Václavík, Kaiser, Kupčo, Kreuzmann

Mountfield HK

Tichý (Žalčík) – Táborský, Boukal, Havlíček (A), Řehák, Pelda (C), Pinkas – Giesl, Gaspar, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 65 25 3 22 88,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 0 1 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 4
Petr Hauser 0 0 0 -2 2
Jan Hodinář 0 0 0 -1 0
Martin Jánský 0 0 0 0 0
David Jiříček 0 0 0 -1 2
Daniel Kaiser 0 0 0 0 2
Jonáš Kanta 0 1 1 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -2 2
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Lubomír Kupčo 0 0 0 -2 0
Marcel Marcel 0 0 0 0 0
Adam Páník 0 0 0 -1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 2
David Špaček 0 0 0 -1 2
Tomáš Václavík 0 0 0 -2 2

komentář

Zápas začal velmi opatrně. Po sedmdesáti vteřinách vypálil od modré čáry domácí Kanta, ale brankář hostí, ač s problémy, tak puk našel ve své lapačce. V páté minutě před brankou šikovně tečoval letící kotouč Josef Dáňa, jenže bohužel pro něj jen do míst, kde byl připravený gólman Tichý. Následně si mohla Plzeň vyzkoušet svou první početní výhodu, avšak ta se indiánům hrubě nepovedla. V deváté minutě se Petr Hauser zcela sám objevil na levém kruhu a snažil se puk se dostat pod horní tyčku, do střely dal ovšem mnoho sil a branku přestřelil. A když své šance nedokázali proměnit Matěj Pinkas s Jurajem Slafkovským skončila úvodní část zápasu bez branek.

Druhá třetina začala stejně tak, jako první skončila. Hráči obou mužstev si nic nedarovali a místo hokeje vidělo více než sedm desítek fanoušků jeden velký boj. Ve 23. minutě projel celým kluzištěm až k Bočanovi Slafkovský, v dobré střelecké pozici ovšem přestřelil. Indiáni to nebrali jako varování a tak přišel trest. O tři minuty později ujeli východočeši dva na jednoho, Matěj Pinkas místo přihrávky zvolil střelu a trefil se naprosto přesně - 0:1. Ihned po vstřelené brance mohli přidat druhou z přesilové hry, ale tu zahráli stejně špatně jako domácí. Těsně za polovinou utkání dostala Škodovka možnost sehrání přesilové hry čtyři na tři a taková možnost se využívá. Jonáš Kanta si vyměnil puk s Josefem Dáňou, který trefil parádně za Tichého rameno - 1:1. Hra se po vyrovnání ještě více přiostřila, k vidění bylo plno zákroků, někdy i za hranou. Další branka už nepadla a tak vše měla rozlousknout závěrečná perioda.

Tu načal střelou Havlíček, ale domácí muž s maskou vůbec zasahovat nemusel. Ve 42. minutě pálil ihned po buly David Špaček, ale letící puk skončil ve výstroji brankáře. Utkání začalo být nahoru dolů a obě mužstva se snažila o vstřelení vítězné branky. Velmi blízko k ní byl Matěj Giesl, který zcela sám jel na brankáře Bočana, ten si ale s jeho bekhendovým pokusem poradil. I domácí Škoda Plzeň měla své šance, jenže co brankář Tichý viděl, to dnes pochytal. Vítězná branka nakonec přece jen přišla, avšak k velké nevoli fanoušků skončila v domácí síti. Parádní přesilovkovou souhru zakončil v 53. minutě Šimon Táborský už jen střelou do prázdné branky. Domácí následně vrhli všechny síly do útoku, ale dnes jim nebylo přáno. V závěru utkání to indiáni zkusili v šesti, ale celé snažení skončilo třetí brankou v domácí síti. Adam Jirků trefil od červené čáry opuštěnou klec a dal konečnou podobu dnešnímu utkání.

Zápas pokračoval v prodloužení o bonusový čtvrtý bod. I ten nakonec získali hosté z Hradce, když po přihrávce Matěje Beneše trefil přesně mezeru mezi betony Matěj Novotný.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): “Jsem strašně zklamaný. Ne z toho že jsme prohráli, ale z toho s jakým hokejem jsem přijel soupeř hrát. Oni nepřijeli hrát hokej, my jsme se s tím ale neuměli vyrovnat. Hráči Hradce nepřejeli červenou čáru, jen nahazovali kotouče a my jsme dnes neměli kvalitu ani morál, abychom se s tím nějak popasovali. Je to pro nás facka, což je dobře, sedneme si na zadek a bude pracovat dál.”

Petr Luštinec (Mountfield HK): “Věděli jsme, že Plzeň vyhrála skupinu Západ. Nijak zvlášť jsme se na ten zápas nepřipravovali. Přijeli jsme sem dost v oslabené sestavě, ale dneska kluci, kteří tady byli předvedli týmový výkon, který vedl k vítězství a mají za to velkou pochvalu.”