DOR: SLA - PLZ 1:5

Dorost nasázel v Praze Slavii bůra!

Plzeň - Mladí indiáni po nezdaru z ledu Mountfieldu v minulém kole dnes uspěli na Slavii, kterou skolili i počtvrté v sezóně!

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

1:5
1:1, 0:4, 0:0 - N 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 12. Rulc (Slavíček, Svoboda), roz. nájezd Rulc – 4. Dvořák (Šiler, Jiříček), 30. Václavík (Marcel), 35. Šiler (Jiříček), 39. Hauser (Jiříček), 40. Dáňa (Špaček, Hodinář). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Rozhodčí: Müller – Marek, Kučera

vyloučení
6:4
Využití
0:0
střely na branku
17:48
Diváci
59

HC Slavia Praha

Janura (41: Pittr) – Dráb, Čech, Stejskal, M. Svoboda, Hrdlička, Palát, Kluch – J. Svoboda, Malínek, Greguss, Jokl, Slavíček, Skoupý, Hofmann, Vlasák, Rulc, Krásný.

HC Škoda Plzeň

Bočan (na SN Lokajíček) – Hodinář, Dolhý, Kanta, Jánský, Jiříček, Špaček, Páník – Hauser, Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, Soukup, Václavík, Kaiser, Šiler, Kupčo.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 65 17 1 16 94,12 0
Jan Lokajíček 0 1 0 1 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 0 1 2 0
Adam Dolhý 0 0 0 -1 2
Adam Dvořák 1 0 1 2 0
Petr Hauser 1 0 1 0 0
Jan Hodinář 0 1 1 2 0
Martin Jánský 0 0 0 2 0
David Jiříček 0 3 3 3 2
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Jonáš Kanta 0 0 0 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 1 0
Lubomír Kupčo 0 0 0 -1 0
Marcel Marcel 0 1 1 2 2
Adam Páník 0 0 0 1 0
Marek Soukup 0 0 0 1 2
Jakub Šiler 1 1 2 3 0
David Špaček 0 1 1 0 0
Tomáš Václavík 1 0 1 1 0

komentář

Domácí hned v první minutě museli do čtyř, ovšem situaci ustáli. Jenže brzy při hře v pěti hosté přeci jenom udeřili. Adam Dvořák napřáhl ke střele pár kroků za modrou a tu zastavila až síť. Stejný hráč to z ještě lepší pozice zkoušel i po chvilce, to už byl úspěšnější Janura. Pak se karta zcela obrátila. Sešívaní sice nevyužili početní výhodu, vzápětí ale srovnali s hosty krok. Slavíček se protáhl podél pravého mantinelu do šance, jeho pokus ještě Bočan vykopl, ale dorážkou dílo zkázy pro modrobílé dokonal Šimon Rulc. Do přestávky ještě mohl svým barvám vedení vrátit zpět Dáňa, avšak mířil až příliš přesně - do tyče.

Prostřední část načal při hře ve čtyřech ve velké příležitosti Korčák, sám na brankovišti Slavie ale skórem nepohnul. Poté to ale již Západočechům vyšlo. Tomáš Václavík natáhl ke střele, která byla obránci ztečována nad a nakonec zapadla přesně za Januru. Po chvilce, po vyloučení na obou stranách, opět více prostoru vyhovovalo hostům, což potvrdil Jakub Šiler. Nabruslil si na levý kruh a bombou o břevno navýšil náskok Plzně. Poté se na brankovišti nenechal odstavit Peter Hauser a osm vteřin před druhou sirénou dokonal parádní modrobílou třetinu Josef Dáňa.

Do poslední části nahradil v brance Pražanů Pittr Januru a hned sledoval, jak se Slavíček utrhl po levé straně, ovšem Bočan zakročil pohotovou lapačkou. Vyrážečku zase gólman Západočechů povolal do zbraně vzápětí, když pálil Hofmann. Podobně zakročil i na druhé straně novic mezi třemi tyčemi sešívaných proti Dáňovi. Následně se na něj řítil Hauser, stopku mu vystavily betony. Stejně tak po chvilce Kupčovi.

Následovala tedy nadstavba, která byla v režii Plzně. Jenže neuspěl dorážkou Korčák, neujala se ani situace dva na nikoho. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, ve kterých za indiány udeřil pouze Šiler, naopak za Slavii se radovali Vlasák, Šimon Rulc a Skoupý.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "Dobře jsme dnes začali, byli aktivní a zaslouženě se dostali do vedení. Ale pak soupeř z ojedinělé akce vyrovnal. Do druhé třetiny jsme chtěli udržet aktivitu, ovšem nedařila se nám koncovka. Situace jsme zbytečně přehrávali, chtěli hrát do prázdné branky. Kluky jsme tak potom nabádali, aby všechno tlačili do branky, aby více stříleli a začalo to tam padat. Dnes jsme odehráli velmi slušný zápas, v nadstavbě jsme měli tři tutovky, ale neproměnili jsme opět ani situaci dva na nikoho. Nájezdy se nám moc nedaří. Jednoznačně to dnes mělo být za čtyři body."