DOR: PLZ - LIM 0:3

Ach ta koncovka, Litvínov si odváží všechny body

Plzeň - K dalšímu zápasu dorostenecké ELIOD extraligy přijel do Home Monitoring Arény severočeský Litvínov. Škodovka do utkání šla s výhrou z pražského Edenu v zádech, ale dnes neměla svůj den. Do brány Čermáka nedostala jediný kotouč a svému sokovi podlehla 0:3.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

0:3
0:2, 0:0, 0:1 - N 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 1. Slavík (Brouček, Krocker), 19. Dej (Skuhrovec), 59. Kuchař, rozh. náj. Brouček Průběh utkání: 0:0, 0:3

Rozhodčí: Gabriela Malá – Ondřej Malý, Pavel Sedláček

vyloučení
1:5
Využití
0:0
střely na branku
44:25
Diváci
45

HC Škoda Plzeň

Bočan (Lokajíček) – Hodinář, Dolhý, Houdek, Jánský, Jiříček (A), Špaček, Páník (C) – Hauser, D. Soukup (A), Korčák, Dvořák, Dáňa, M. Soukup, Václavík, Kaiser, Šiler, Kupčo

HC Verva Litvínov

Čermák (Ešler) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár (A), Kuchař, Hora – Beran, Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Postl, Slavík (A), Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec (C)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 65 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Adam Dolhý 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Petr Hauser 0 0 0 -1 0
Jan Hodinář 0 0 0 -1 2
Matěj Houdek 0 0 0 -1 0
Martin Jánský 0 0 0 -1 0
David Jiříček 0 0 0 -1 0
Daniel Kaiser 0 0 0 -1 0
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Lubomír Kupčo 0 0 0 -1 0
Adam Páník 0 0 0 -1 0
Marek Soukup 0 0 0 -1 0
Dominik Soukup 0 0 0 -1 0
Jakub Šiler 0 0 0 -1 0
David Špaček 0 0 0 -1 0
Tomáš Václavík 0 0 0 -2 0

komentář

Zápas začal pořádně od podlahy. Než se stačili všichni přítomní diváci usadit na svá místa, hlavní rozhodčí Gabriela Malá už ukazovala směrem k bráně signalizující gól. Přesně po 27 vteřinách obdržel Marek Slavík přihrávku mezi kruhy a táhlou střelou k pravé tyčce otevřel skóre dnešního utkání. Ve třetí minutě už mohlo být srovnáno. Nahození od modré čáry vyrazil Čermák jen k domácímu Tomáši Václavíkovi, na kterého už zívala poodkrytá brána, útočník indiánů ji ovšem netrefil. O první branku Škodovky se nepostaral ani Lubomír Kupčo, který dostal ideální pas na útočnou modrou, čímž se dostal do samostatného úniku. Domácí útočník zkusil bekhendový blafák, který ale Dvořák vystihl a lapačkou stačil zasáhnout. V sedmé minutě se zčistajasna dostal kousek za kruhy k puku Dominik Soukup, ale proti jeho střele zápěstím zasáhl Dvořák reflexně lapačkou. Těsně za polovinou první periody dostali indiáni možnost první početní výhody, ale ani v té se prosadit nedokázali, šance na to byly, ale jak Jiříček, tak Soukup své mířidla nedokázali pořádně seštelovat. A poté co Plzně své šance nevyužila, ozvali se podruhé v zápase hosté. V předposlední minutě vyřešili hráči Vervy parádně přečíslení dvou hráčů na jednoho, David Skuhrovec našel na druhé vlně přesnou přihrávkou najíždějícího Daniela Deje, který střelou pod horní tyčku navýšil hostující vedení.

Do prostřední části vstoupili domácí s velkým elánem, ale všechny jejich pokusy pochytal sebevědomí brankář Čermák. Tomu nejvíce tekl pot z čela pět minut po začátku třetiny, to když se Dominik Soukup po parádním zpracování kotouče ve středním pásmu na něj řítil zcela sám, nicméně jeho bekhendový pokus donutil Čermáka k dalšímu skvělému zákroku. O minutu později dostala Plzeň k dispozici druhou přesilovou hru, hostující Skuhrovec vyhodil puk mimo mantinely. Indiáni svého soka zasypali další várkou střel, největší gólové parametry měla střela Jiříčka, ale brankář Litvínova dokázal puk vyrazit na poslední chvíli lapačkou. Poté co se Skuhrovec vrátil odpočatý z trestné lavice, sám mohl ještě více rozesmutnit domácí obecenstvo, avšak střelou z pravé strany trefil jen bližší tyč. A poté co na Čermáka nevyzrál ani Lubomír Kupčo z dalšího samostatného úniku, odcházeli po dvou třetinách do šaten stále spokojenější Severočeši.

Škodovka chtěla v poslední části s výsledkem ještě něco udělat, ale již po třech minutách se musela bránit po vyloučení Hodináře. V té Bočanovi vypadl po střele z výstroje kotouč, ale celou situaci zachránil pohotovým zákrokem proti dorážce Deje. Hosté se následně stáhli do obrany a k vidění moc velkých šancí nebylo. V polovině poslední části se do zakončení dral aktivní Dominik Soukup, ale střelou bekhendem z pravého kruhu těsně přestřelil. Tlak domácích v druhé polovině třetiny sílil, velkou šanci na zkorigování měl Jan Hodinář, který si ke střele sjel od modré, ale trefil jen připraveného brankáře Litvínova. Čas pro indiány utíkal strašně rychle a na hokejkách se začínala projevovat nervozita. Tři minuty před závěrem to zkusila Škoda hrou bez brankáře, ale jejich úsilí bylo rychle zmařenou střelou Jakuba Kuchaře, který z vlastní poloviny hřiště trefil prázdnou bránou a rozhodl o třech bodech pro Severočechy.

Zápas pokračoval prodloužením, v němž dostali domácí možnost i početní výhody, ale Litvínov vše ustál. Hra ve třech hráčích na obou stranách o bodu navíc nerozhodla, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Ty rozhodly o vítězi až v závěrečné páté sérii a k veliké nelibosti padesátky diváků to byl Dominik Brouček, který v brankovišti vykoupal domácího brankáře. Plzeň tak z dnešního utkání nemá ani bod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): "Měli jsme špatný vstup do utkání, hned při prvním střídání jsme inkasovali gól a následně už jsme jen celý zápas dotahovali. Dnešní hlavní příčinu vidím v tom, že nedáváme branky a byli jsme laxní v zakončení. Těžko se pak s tím výsledkem něco dělá, když nedáváme góly a odrazem toho byly ty nájezdy, kde jsme totálně vyhořeli. "

Martin Nosek (HC Litvínov): "Po dnešním utkání musím kluky pochválit, kluci odehráli disciplinovaný zápas. Samozřejmě Plzeň měla více střel, ale nebyli tak nebezpečné a my jsme hráli perfektně dozadu. Skvěle nám zachytal gólman Čermák, který nám to dnes vychytal. Bylo to rychlé, hezké utkání a já jsem moc rád, že se šťastným koncem pro nás. "