DOR: PLZ - MHK 1:4

Dorost bere ze zápasu s Mountfieldem bod

Plzeň - Po dvanácti dnech vyjeli plzeňští dorostenci k dalšímu utkání ELIOD extraligy, tentokrát na svém ledě přivítali druhý tým tabulky - Mountfield HK. Po dvou třetinách svítil na kostce stav 1:1, ale v závěrečné periodě hosté vsítili tři branky a získali na svůj účet tři body. Domácí Škodovka bere alespoň bod za vítězství v nadstavbě.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

1:4
1:1, 0:0, 0:3 - N 1:0

Branky a nahrávky: 18. M. Soukup (Páník), 62. Hauser (Soukup, Páník) – 7. Slafkovský (Beneš), 41. Slafkovský (Pelda, Pajer), 52. Havlíček (Budina), 52. Novotný (Pajer, Slafkovský) Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:4

Rozhodčí: Martin Němec – Jaroslav Hřebík, Lukáš Matys

vyloučení
6:7, navíc Jiříček (PLZ), Slafkovský (MHK) 10 min.
Využití
1:2
střely na branku
37:29
Diváci
70

HC Škoda Plzeň

Bočan (Vondraš) – Schindler, Jánský, Jiříček (A), Plecitý, Špaček, Páník (C), Houdek – Hauesr, D. Soukup (A), Korčák, Dvořák, Dáňa, M. Soukup, Holý, Václavík, Šiler, Kupčo

Mountfield HK

Tichý (Žalčík) – Táborský, Boukal, Havlíček (C), Řehák, Pelda (A), Jerman – Giesl, Gaspar (A), Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 62 29 4 25 86,21 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 -1 2
Adam Dvořák 0 0 0 -1 2
Petr Hauser 1 0 1 0 0
Jakub Holý 0 0 0 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Martin Jánský 0 0 0 -2 0
David Jiříček 0 0 0 0 14
Matěj Korčák 0 0 0 -1 0
Lubomír Kupčo 0 0 0 0 0
Adam Páník 0 2 2 1 0
Dominik Plecitý 0 0 0 0 0
Samuel Schindler 0 0 0 0 0
Marek Soukup 1 0 1 0 0
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 -1 0
David Špaček 0 0 0 -2 0
Tomáš Václavík 0 0 0 0 0

komentář

Úvodní minuty dnešního utkání byly opatrné z obou stran, první šanci si připsal v páté minutě bek David Jiříček, jenž pálil z otočky, ale na brankáře nevyzrál. Za to hosté z první vážnější situace udeřili. V sedmé minutě si Juraj Slafkovský nabruslil do útočného a střelou z mezikruží prostřelil plzeňského brankáře střelou k levé tyčce. Hosty úvodní branka nabudila a následné minuty patřily jim. V polovině první části hry dostal nabito na vrcholu kruhů Lukáš Pajer, ale prudkou ranou těsně minul. Vyrovnání měl na hokejce Matěj Korčák, ale z předbrankového prostoru branku netrefil. Následně dostala Škodovka k dispozici první početní výhodu, ale ta se domácím vůbec nepovedla. Naopak největší šanci měl hostující Pajer, proti kterému zasáhl Bočan lapačkou. Nedlouho na to přišla druhá přesilová hra a ta byla pro domácí o mnoho lepší. Marek Soukup dlouho signalizoval přihrávku na pravý kruh, nicméně na poslední chvíli se domácí sedmnáctka rozhodla ke střele, která po ledě zapadla až do brány. Minutu před koncem úvodní třetiny měl na hokejce vedoucí branku jmenovec Dominik Soukup, jenž ujel všem po pravé straně, brankář Tichý ovšem dokázal střelu vyrazit ramenem.

Prostřední část načal střelou Václavík již po dvanácti vteřinách, gólman hostí byl pozorný. Ve 22. minutě se hosté dostali do rychlého brejku dvou na jednoho, po rychlé přihrávce zakončil z levé strany Lukáš Souček, domácí brankář se stačil včas přemístit a s přehledem zachytil puk do své výstroje. O dvě minuty později dostali indiáni další početní výhodu, ale znovu největší šance byla na straně Hradce. Matyáš Budina se zmocnil kotouče a v cestě za brankou už mu stál jen brankář Bočan, útočník Mountfieldu se rozhodl pro střelu, ale branku netrefil. Hostující hráč dostal o pár chvil později šanci na reparát, ale ani jeho druhá rána v domácí brance neskončila. I modrobílí měli šanci dát branku z nájezdy, Jakub Šiler se řítil na Tichého, ale v tváří tvář proti hostujícímu brankáři neuspěl. I Šiler měl druhou šanci, po přihrávce od Matěje Korčáka pálil prudce, avšak nepřesně. Druhá třetina branku nepřinesla i proto, že ve 37. minutě trefil Adam Páník břevno.

Na začátku poslední periody dohrávali hosté část přesilové hry a nyní už po 36 vteřinách udeřili. Juraj Slafkovský se trefil z pravého kruhu naprosto přesně a domácí byli o jeden krok pozadu. Mountfield se po vstřelené brance zatáhl a utkání tak ztratilo na své atraktivitě. Škodovka dobývala útočné pásmo, které Hradec mermomocí bránil. Vše se nakonec rozhodlo těsně za polovinou poslední části. Na trestnou lavici putoval domácí Jiříček a hosté dokázali své vedení zdvojnásobit. Střela Matěje Havlíčka od modré čáry zastavila až síťka v brance domácího brankáře. Pokud domácí cítili, že by se skóre dalo ještě otočit, po šestnácti vteřinách jejich myšlenky ochladly. Matěj Novotný se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a střelou bekhendem do poloodkryté klece definitivně rozhodl o vítězi dnešního utkání. Zbytek zápasu byl vyhrocený, k vidění bylo spousta zákroků i za hranou vyloučení. Dvě minuty před koncem se do sebe pustili domácí Dvořák a hostující Brožek. Z pěstního souboje vyšel jako vítěz domácí hráč, který svého soka dokázal svalit na ledovou plochu.

Utkání pokračovalo nadstavbovou částí, ve které nejprve Beneš tečoval puk těsně vedle. Naopak domácí z první šance udeřili. Dominik Soukup našel na levém kruhu Petra Hausera, který povedenou ranou získal pro svůj tým alespoň jeden bod.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň: "Dnešní zápas se lámal za stavu 1:1, kdy jsme měli dva samostatné nájezdy, bohužel jsme je neproměnili. Následně jsme Hradec pustili do dvou přesilovek, které využili a odskočili nám na 3:1. Čtvrtá jejich branka už byla z naší křeče, kdy jsme nedokázali pokrýt hráče."

Martin Štohanzl (Mounfield HK): "Myslím, že jsme dnes viděli pěkné utkání, jak Plzeň tak my jsme zápasu dali úplně všechno, zápas nabídl vše, bylo tam spousta soubojů, určitě se to muselo divákům líbit. My jsme byli o kousek lepší. V prodloužení si myslím, že se měl pískat před brankou nedovolený zákrok, ale teď už je to jedno. Tři body určitě bereme."