DOR: KLA - PLZ 3:5

Dorost i podruhé v nadstavbě vyzrál na lídra z Kladna!

Plzeň - Shodou okolností se dnes díky přesunům v rozpisu zápasů utkaly podruhé v řadě celky indiánů a Rytířů.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

3:5
0:0, 2:3, 1:2 - N 1:0

Branky a nahrávky: 27. Procházka (Šapovaliv), 32. Bareš (Alscher, Sojka), 59. Alscher (Sojka, Bareš), 64. Ticháček (Chrenka) – 27. Holý, 31. Jiříček (D. Soukup), 35. D. Soukup (Kupčo), 55. Korčák (Šiler), 58. Jiříček (D. Soukup, Páník). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

Rozhodčí: Micka – Šimánek, Hána

vyloučení
5:4
Využití
1:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
35:30
Diváci
90

Rytíři Kladno

Gabriška (Suk) – Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Sýkora, Ticháček – Kouba, P. Bareš, Procházka, Sojka, Hrabík, Šilhavý, A. Bareš, Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Chrenka

HC Škoda Plzeň

Bočan (Vondraš) – hodinář, Jánský, Jiříček, Plecitý, Špaček, Páník, Houdek – Hauser, D. Soukup, Korčák, Dvořák, Dáňa, M. Soukup, Holý, Šiler, Kupčo,

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 64 35 4 31 88,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Petr Hauser 0 0 0 -1 0
Jan Hodinář 0 0 0 2 0
Jakub Holý 1 0 1 0 0
Matěj Houdek 0 0 0 0 2
Martin Jánský 0 0 0 -1 0
David Jiříček 2 0 2 1 0
Matěj Korčák 1 0 1 3 2
Lubomír Kupčo 0 1 1 1 0
Adam Páník 0 1 1 2 0
Dominik Plecitý 0 0 0 0 2
Marek Soukup 0 0 0 1 0
Dominik Soukup 1 2 3 1 0
Jakub Šiler 0 1 1 1 0
David Špaček 0 0 0 1 2

komentář

Jako první v utkání zahrozili domácí, když nebezpečně ránu od modré tečoval Adam, Bočan byl připraven. Stejný hráč o sobě dal vědět i o střídání později, když si na brankovišti našel touš, ovšem z otočky jej do sítě neprocpal. Následovalo první vyloučení duelu a opět zahrozili Rytíři. A to i přes to, že právě oni byli v oslabení. Do úniku se totiž dostal Šapovaliv. Klička do bekhendu ale na muže s maskou Západočechů neplatila. Na druhé straně k pěknému pokusu natáhl z levého kruhu Kupčo, činil se i Gabriška. Jeho kolega však měl více práce. Z mezikruží měl dostatek času zamířit Sojka, kouzlo Bočana neodčaroval. Čistý štít udržel i v sedě kladenský gólman, který na několikrát hasil Dvořákovo dorážky na brankovišti. Když těsně před první sirénou Plzeň nevyužila ani druhou početní výhodu, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Prostřední část načalo další oslabení, tentokrát na straně Západočechů. Opět výhoda jednoho muže v poli skórem nepohnula, ale po chvilce Šapovaliv našel v dobré pozici Viktora Procházku a ten otevřel dnešní střelecký výčet. Jenže uběhlo pouze dvacet vteřin a začínalo se opět od nuly, konkrétně jedné. Vše na sebe vzal Jakub Holý a individuální akcí srovnal. V polovině střetnutí musela Plzeň znovu do čtyř, paradoxně však sama udeřila. Gabriška ještě vyškrábl lapačkou zakončení Dominika Soukupa v úniku. Černý nesmysl si ale našel David Jiříček a dokonal tak obrat indiánů. Opět ovšem vedení dlouho vydrželo. Stejnou přesilovou hru totiž ještě zásluhou Pavla Bareše Rytíři využili. S tím se nehodlal smířit Dominik Soukup, jehož tvrdé zakončení tentokrát již skončilo až v síti. Těsně před druhou sirénou ještě gólman domácích dvakrát skvěle podržel svůj tým. Nejprve po příčné příhře k pravé tyči neuspěl Jiříček, nevedlo se ani osamocenému Dvořákovi na brankovišti.

Stejný hráč odšpuntoval i poslední dvacetiminutovku, když svou ranou v oslabení rozezvučel tyč. Ani Plzni se v přesilovce nevedlo, udeřila tak až v při hře v pěti na obou stranách. Matěj Korčák vypálil z pravé strany a trefil přesně mezi rameno a břevno do vzdálenějšího růžku. Poté se fanoušci ještě dočkali hry ve čtyřech na obou stranách, která oběma týmům vyhovovala. Nejprve bůra dokonal David Jiříček, aby po minutě zkorigoval celkový výsledek Marek Alscher. V nadstavbovém prodloužení se dlouho nic nedělo, až z ničeho nic zametl kotouč do sítě Jiří Ticháček. Indiáni ale i tak i napodruhé vyzráli na lídra nadstavby!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "Podruhé za týden jsme se utkali na Kladně s vedoucím týmem tabulky. I dnes jsme dokázali vyhrát za tři body. Zápas to byl ale trošku jiný, hlavně v první třetině jsme čelili tlaku soupeře a jen díky výbornému Bočanovi v brance ji ustáli s nulou vzadu. Pak jsme se zlepšili a byli herně lepší než Kladno. Ale opět to byl velmi těžký a vyrovnaný zápas. Chválím kluky za dobře zvládnutou koncovku, méně už za nastavení, kde jsme opět hloupě inkasovali. Tam ztrácíme dost bodů a doufám, že nám nebudou chybět na konci v tabulce."