DOR: lib - plz 2:6

Dorost si Tygry ochočil během jedné třetiny!

Plzeň - Mladí indiáni v tomto týdnu již dobyli led lídra z Kladna, dnes se v souboji se sousedem v tabulce popasovali s Libercem.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:6
0:1, 1:5, 1:0 - N 0:1

Branky a nahrávky: 25. Rossmy (Masař), 59. Gajda (Měchura, Šedivý) – 2. M. Soukup (Špaček, Korčák), 26. Dvořák (M. Soukup, Holý), 30. Korčák (Holý), 31. Jiříček (D. Soukup), 33. Jiříček (Korčák), 36. Hauser (Jiříček), 63. Dáňa (Špaček). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.

Rozhodčí: Horinek – Bosák, Špring

vyloučení
7:3
Využití
0:1
střely na branku
19:28
Diváci
68

Bílí Tygři Liberec

Krátký (33. Vopravil)– Damašek, Böhm, Duschka, Hladík, Šedivý (C), Dvořák, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Trunda, Jenčovský, Plos, Masař, Polák, Rossmy (A), Gajda.

HC Škoda Plzeň

Bočan (Vondraš) – Hodinář, Jánský, Jiříček (A), Plecitý, Špaček, Páník (c), Houdek – Hauser, Soukup (A), Korčák, Dvořák, Dáňa, Soukup, Holý, Šiler, Kupčo.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 63 19 2 17 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Josef Dáňa 1 0 1 1 0
Adam Dvořák 1 0 1 0 0
Petr Hauser 1 0 1 1 0
Jan Hodinář 0 0 0 3 0
Jakub Holý 0 2 2 1 0
Matěj Houdek 0 0 0 1 0
Martin Jánský 0 0 0 -2 0
David Jiříček 2 1 3 3 0
Matěj Korčák 1 2 3 3 0
Lubomír Kupčo 0 0 0 4 0
Adam Páník 0 0 0 0 0
Dominik Plecitý 0 0 0 1 0
Marek Soukup 1 1 2 2 2
Dominik Soukup 0 1 1 0 0
Jakub Šiler 0 0 0 -1 0
David Špaček 0 2 2 1 2

komentář

Již po půl minutě hry využil Masař špatnou rozehrávku Západočechů k nebezpečné střele, Bočan zasáhl betonem. To indiáni ihned udeřili. Marek Soukup pěknou tečí pobídky Špačka od modré otevře skkóre. Stejný hráč mohl navíc v dalším střídání skórovat znovu. Dostal příhru na brankoviště, na Krátkého beton ale tentokrát nevyzrál. Západočeši poté museli do čtyř a bránili se srdnatě. Přesto v závěru přesilové hry málem udeřil Gajda, jenže mířil až příliš přesně – do tyče. Nevedlo se ani Putzovi, který dorážkou Masařovy pumelice z pravého kruhu přestřelil. Na druhé straně opět úřadoval Dominik Soukup. Nejprve hrozil z mezikruží, neujalo se ani sólo, při kterém se prokličkoval až před domácí svatyni. A protože těsně před úvodní sirénou v gól nepřeměnil samostatný únik ani Rossmy, odcházelo se do kabin za fotbalového vedení indiánů.

Druhou část odšpuntoval Gajda. Liberecký šikula se natlačil až před Bočana, ani nadvakrát na něj ovšem nevyzrál. Podobně se nevedlo na druhé straně ani Hauserovi. Dotřetice se již skóre měnilo. Tygři zamkli hosty v jejich pásmu, Masař našel před plzeňským mužem s maskou Benneta Rossmyho a pod Ještědem se začínalo opět od nuly, konkrétně jedné. Jenže přesně do minuty a vteřiny si Západočeši vzali vedení zpět. Početní výhodu totiž z levého kruhu přetavil v gól Adam Dvořák. Vzápětí mohl srovnat Gajda, Bočana mu však tváří v tvář síť rozvlnit neumožnil. Tři sekundy před polovinou střetnutí odskočili Plzeňští do trháku. Holý táhl samostatný únik, byl sice odzbrojen, ke štěstí Škody se černý nesmysl dostal k Matěj Korčákovi, jenž nezaváhal. Neuběhla ani minuta, když Dominik Soukup oslovil mezi kruhy Davia Jiříčka. Ten parádní ranou trefil pravou šibenici. Krátkého z branky vyhnal po chvilce stejný hráč. Tentokrát obdržel hezkou přihrávku zpoza branky před ní od Korčáka. Povedenou pětigólovou třetinu Plzně uzavřel Petr Hauser, který přivítal Vopravila v brance domácích dělovkou do horního růžku z pravého kruhu.

Poslední část načal Páník od modré, mířil ale příliš nad. Na druhé straně vlétl do útočné třetiny Damašek a natáhl ke střele, Bočan zakročil betonem. Pak o sobě dal vědět Soukup, který tečoval nahození Šilera, jenže mimo. Lépe si vedl Jiříček, jenž nastavil svůj kanon na modré a Vopravil měl plnou výstroj práce. Činil se i hostující gólman, v lapačce ukryl tvrdý projektil Böhma. Zuby si vylámal i Plos, který obdržel přihrávku na plzeňské brankoviště. Tygři si za svou aktivitu ještě vysloužili korigování stavu. Měchura zavezl kotouč do pásma, předal do druhé vlny najíždějícímu Peru Gajdovi, jenž přesně zamířil z pravého kruhu. Nadstavbové prodloužení rovněž opanovali Plzeňští. Josef Dáňa se dostal před Vopravila a nadvakrát stvrdil čtyřbodový export bodů na západ Čech.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pejchar (HC Škoda Plzeň): “Dnes nám pomohlo, že jsme dali brzký gól. Z mého pohledu rozhodla druhá třetina. Proměnili jsme přesilovou hru, dobře jsme přestřídávali útočné pásmo z čehož jsme soupeře několikrát zatlačili a brankově odskočili. To byl klíčový moment utkání. Drželi jsme se naší hry a soupeře nepoušteli do vetších šancí. Ve třetí části jsme jsme začli vymýšlet, přídávat do hry věci, které neděláme a netrénujeme a podle toho hra vypadala. Byla to z naší strany slabší třetina. Po delší době jsme uspěli i v nadstavbě a bereme dnes plný počet. Dneska mají kluci pochvalu za poctivě odmakaný zápas.”