JUN: PLZ - KOM 4:5pp

Z parádního zápasu berou junioři jen bod

V rámci osmifinálové skupiny ve svém druhém zápase plzeňští junioři vyzvali brněnskou Kometu. Indiáni se třikrát dostali do vedení, ale hosté vždy zareagovali a nakonec rozhodli v prodloužení. Plzni nestačily dva góly Sebastiána Maláta, Brnu zařídil dva body čtyřmi trefami a jednou asistencí Matěj Novák.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

4:5p
2:1, 2:2, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 11. Malát (Matiášek), 18. Malát (Kolda), 31. Adamec (Kvasnička, Matiášek), 34. F. Kolář (Balín, Ženíšek) – 6. Novák (Škvrně), 24. Kadlic (Škvrně, Novák), 31. Novák (Škvrně, Střondala), 54. Novák (Střondala, Kadlic), 61. Novák (Mlčák, Škvrně). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

Rozhodčí: Horák - Jelínek, Malý

vyloučení
4:3
Využití
1:2
střely na branku
30:40
Diváci
86

HC Škoda Plzeň

K. Kolář (Pilc) – Houdek, Kovářík, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Malák – Kvasnička, F. Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Ženíšek, Princl

HC Kometa Brno

Micka (34. Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Novák, Popelka, Střondala, Snášel, Minárik, Meluzín, Škvrně, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 61 40 5 35 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 1 0 1 1 0
Petr Balín 0 1 1 0 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 14
Filip Kolář 1 0 1 1 2
Matěj Kolda 0 1 1 1 0
Filip Kovářík 0 0 0 1 2
Vladimír Kremláček 0 0 0 2 0
Vlastimil Kvasnička 0 1 1 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 2 0 2 0 0
Jan Matiášek 0 2 2 1 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 -1 0
Adam Rohla 0 0 0 -1 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 -1 0
Adam Ženíšek 0 1 1 0 0

komentář

Domácí mohli jít do vedení hned po sedmnácti sekundách. Malát předložil kotouč před branku Koldovi, ale Micka se výborně přesunul a kotouč vytěsnil mimo tři tyče. Hrál se svižný hokej nahoru, dolu bez jediného přerušení až do času 5:48! To hosté totiž dokázali otevřít skóre. Matěj Novák se protlačil přes posledního plzeňského beka a svoji akci zakončil výborně provedeným blafákem mezi Kolářovy betony.

Západočeši následně měli k dispozici početní výhodu, dokázali ji zužitkovat. Matiášek z levého kruhu ještě trefil z boku tyč, poté ovšem předložil kotouč na pravou stranu Sebastiánu Malátovi, jenž připravenou ránou vymetl pavučinky ve vzdálenější šibenici, Micka se jen ohlédl.

Hostující obrana si vybrala slabší chvilku ve 13. minutě, po Slaninově střele se k dorážce tlačil osamocený Vlastimil Kvasnička, ale kotouč mu v klíčové chvíli přeskočil hůl. O pár minutek později zaváhali v defenzivě také indiáni, kteří hned po prohraném buly v útočném pásmu nechali ujet brněnského Matěje Nováka. Ten zkoušel překonat Koláře střelou, trefil jen horní tyč.

Škoda trestala nevyužitou šanci hostů hned za 21 sekund. Kolda v útočné třetina vyhrál buly přesně na hůl Sebastiána Maláta, který na branku vyslal další parádní střelu, kotouč tentokrát zapadl pod horní tyč. Plzeň tak vedla po první části 2:1.

Kometa se dočkala vyrovnání ve druhé části brzy. Střelu Nováka ještě Kolář vyrazil, následně dotlačil puk do sítě Vojtěch Kadlic a ačkoliv domácí gólman neměl masku a rozhodčí chviličku předtím, než hosté dostali kotouč do branky, zapískal, byl gól uznán a protesty indiánů samozřejmě nepomohly.

Západočeši ale nepolevili a dále si vypracovávali šance. Matiášek dvakrát osamocen mezi kruhy, avšak napoprvé do parádně vychytal přesunující se Micka a napodruhé přestřelil. Další tutovku už domácí využili. Kvasnička posunul kotouč bekhendem na najíždějícího Václava Adamce, kterého si Brňané nepohlídali a plzeňský útočník zakončil chytře mezi betony.

Vedení Škodě nevydrželo ani minutu, Brno totiž využilo možnost přesilové hry pět na čtyři, která byla ještě vylepšena o signalizovanou výhodu. Kolář pouze vyrazil střelu Škvrněte a Matěj Novák měl už práci velmi jednoduchou, zblízka doklepl kotouč do branky. Plzeň však rychle zareagovala. Nenápadnou akci zakončil Filip Kolář z úhlu přesně mezi Mickovy betony a zklamaný brněnský gólman odešel střídat.

K vidění byl i nadále pohledný a vyhecovaný hokej, šance střídala šanci. Ženíšek zachránil indiány od inkasování, když se vrhl do hostující dorážky do prázdné branky. Na druhé straně zase střídající brankář Matěj Rachůnek parádně vychytal při brejku tří proti jednomu střelu Matiáška, dorážku Koldy a hattrick sebral Malátovi při další dorážce. V závěru druhé části bylo aktivnější Brno, ale při závaru kotouč do sítě neprocpalo, a naopak mohlo inkasovat, Kolda při dalším přečíslení ovšem branku minul.

Plzeň nenavýšila vedení ani v úvodu třetí třetiny. Jan Matiášek ujel hostující obraně, ale forhendový blafák nedotáhl do gólového konce. Kometa si následně vytvořila dobré šance. Svozil našel na pravé straně zapomenutého Střondalu, proti němuž se ale parádně přesunul Kolář a betonem tutovku zneškodnil. O tři sekundy plzeňskému brankáři pomohla horní tyč, kterou hosté nastřelili hned po vyhraném vhazování.

Klíčovou se stala početní výhoda Brna po faulu Kováříka. Kapitán indiánů Kolda svoji šanci neproměnil, při úniku minul levou tyč, a Kometa to potrestala. Střondala přihrávkou na levý kruh vybídl k zakončení Matěje Nováka, který ranou do bližšího horního rohu zkompletoval hattrick. Ani jeden z týmů rozhodující branku do 60. minuty nevstřelil, neuspěl opět Matěj Kolda sám před brankou, na druhé straně v podobné pozici vypálil jen do Koláře brněnský Kunc.

Duel tak dospěl až do prodloužení, které ale trvalo pouze 29 sekund. Škvrně vypálil z mezikruží, Kolář kotouč neudržel a bekhendová dorážka Matěje Nováka zapadla k levé tyči. Kometa si tak z Home Monitoring Arény odváží cenné dva body.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Dnes jsme dojeli na neproměňování šancí. Z obou stran to byl bojovný zápas, třikrát jsme vedli, ale nepovedlo s nám odskočit na dvě branky. Zápas jsme si prohráli sami vlastní nemohoucností a laxním přístupem některých hráčů. Mrzí nás sporný gól na 2:2, ale vyjadřovat se nemá cenu. Rozhodčí se přijel omluvit, že se upískl, ale v tom případě nechápu pravidla. Když pískl před gólem, branka neměla platit, což by samozřejmě byla smůla pro Brno. Ale stalo se, jdeme dál.

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Jsme naprosto spokojeni se dvěma body, Plzeň má výborně organizovaný a kvalitní tým. Zlobila nás koncovka a inkasovali jsme některé laciné góly, tím jsme domácí dostávali do hry. Myslím si, že jsme ale nebyli horším týmem, takže jsme v prodloužení zvítězili zaslouženě.