JUN: KOM - PLZ 2:5

Junioři dobyli Brno a mají jistotu čtvrtfinále!

Plzeň - Mladí indiáni využili hned první postupový mečbol v osmifinálové skupině a nemusejí se tak upínat k sobotnímu duelu se Vsetínem. Již nyní mají jistý postup do čtvrtfinále!

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

2:5
2:3, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 10. Střondala (Studený, Mlčák), 13. Střondala (Malý) – 3. Procházka (Balín, Kremláček), 11. Matiášek (Roubal, Eret), 14. Kremláček (Roubal, Eret), 23. Slanina (Malát, Procházka), 60. Roubal (Matiášek, Eret). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

Rozhodčí: Maršálek – Kleprlík, Urubčík

vyloučení
5:5
Využití
1:1
střely na branku
35:24
Diváci
185

HC Kometa Brno

Rachůnek (14. Micka) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Novák, Střondala, Snášel, Minárik, Meluzín, Škvrně, Plášek, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes.

HC Škoda Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček, Kremláček, Šiller, Malák, Roubal – Kolář, Balín, Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman, Princl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 2
Petr Balín 0 1 1 0 0
Petr Eret 0 3 3 2 0
Josef Hasman 0 0 0 -1 12
Michal Houdek 0 0 0 2 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 2
Filip Kovářík 0 0 0 -2 0
Vladimír Kremláček 1 0 1 2 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 0 1 1 1 0
Jan Matiášek 1 1 2 2 0
Marek Princl 0 1 1 -1 2
Jakub Procházka 1 1 2 1 2
Josef Roubal 1 2 3 2 0
Jan Slanina 1 0 1 1 0
Albert Šiller 0 0 0 2 0

komentář

Západočeši již dnes mohli oslavit postup mezi nejlepší juniorskou osmičku u nás a za svým cílem si šli hned od samého začátku. Již po necelých třech minutách střetnutí zatáhl kotouč do pásma Kremláček, oslovil Balína, který ještě viděl lépe postaveného Jakuba Procházku, jenž zamířil do protipohybu Rachůnka. Na druhé straně se pokoušel o rychlou odpověď po individuální akci Plášek, bekhend zblízka ale skončil v náruči Koláře. Vyrovnání se tak dočkal až Vojtěch Střondala. Mladý hráč získal puk ve středním pásmu, protáhl se podél levého mantinelu až do zakončení a trefil milimetrově přesně. Indiáni se nezalekli a za pětačtyřicet vteřin opět vedli. Jan Matiášek se dostal za obranu Komety a svůj únik zakončil bekhendovou kličkou. I Brno přispěchalo se svižnou reakcí. Opět Vojtěch Střondala využil dobré palebné pozice, tentokrát z mezikruží. Po chvilce Eret zpoza klece domácích oslovil před ní Matiáška, toho z první vychytal gólman Jihomoravanů. Potřetí tak do trháku v zápase poslal své barvy až Vladimír Kremláček. Plzni totiž stačilo jen sedm vteřin přesilové hry, aby vyhnala Rachůnka z branky, když se ujala dorážka Roubalovo nahození od modré. Srovnat mohl před přestávkou ještě Novák, jenž z kruhu pálil z první, Kolář se stihl přesunout.

Prostřední dějství načala lépe Kometa. Svozil našel mezi kruhy Švrněho, ten ale mířil až příliš přesně – do břevna. A tak platilo otřepané: „nedáš-dostaneš.“ Malát pláchl do přečíslení dva na jednoho. Předložil parťákovi Janu Slaninovi, jenž nadvakrát rozvlnil síť. Oba celky poté pohrdly přesilovou hrou, až v pěti bruslařích na každé straně málem udeřil Kolda, dorážkou Houdkovy pobídky od modré minul. Nevedlo se Pláškovi, jenž pálil z první po přistrčení Kučeříka, Kolář se bleskurychle přemístil. Když pak prudkou ranou zápěstím z kruhu nevyzrál na Micku Eret, byla i tak Plzeň o druhé přestávce jednou nohou ve čtvrtfinále.

Poslední periodu odšpuntoval Meluzín, který pláchl všem na ledě, jenže svižnou střelou minul zařízení. Za hosty odpověděl Hasman, jehož dorážku brněnský gólman zastavil doslova na brankové čáře. Po chvilce vyzval k definitivní pojistce v přečíslení dva na jednoho Eret Roubala, Micka se stihl přemístit. Sám asistent se za nedlouho poté dostal do úniku, pátý gól ale ne a ne přijít. To až v poslední minutě duelu. Nejprve prázdnou branku Jihomoravanů netrefili Houdek a Eret, povedlo se až Josefu Roubalovi. Indiáni tak mají již nyní jisté čtvrtfinále play-off, Kometa musí čekat a doufat do posledního kola ve své vítězství a porážku Vsetína.  

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): “Výborný zápas, hrálo se nahoru dolů. Čekali jsme, že se ve skupině bude hrát až do posledního zápasu a také to, že když v Brně vyhrajeme za tři body, tak budeme mít jisté play-off. Musím pochválit kluky, jak k zápasu přistoupili. Hráli s obětavostí a celkově s nasazením, které patří k play-off. Zápas odehráli skvěle a zaslouženě jsme vyhráli.”