ČF2: PLZ - OLO 2:3pp

ČF2: PLZ - OLO 2:3pp - Druhá bitva pro Olomouc

Plzeň - Ani ne po čtyřiadvaceti hodinách zkřížily opět hokejky celky indiánů a kohoutů. A bitva to byla vyrovnanější než včera, přestože indiáni se do pohodlného náskoku dostali dříve než v prvním utkání.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

2:3p
2:0, 0:0, 0:2 - 0:1

Branky a nahrávky: 8. Pour (Jan Kovář, Gulaš), 12. Pulpán (Vráblík) – 44. Holec (Kolouch, Škůrek), 59. Jergl (Škůrek), 63. Holec. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Rozhodčí: Pešina, Bejček – Kis, Lučan

vyloučení
5:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
37:41
Zblokované střely
10:16
Hity
10:15
Vhazování
37:25
Diváci
7177

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Allen, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Preisinger – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – D. Kindl, Nedorost, Stach.

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Dujsík, Matai – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – J. Káňa, Kolouch, Holec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 63 40 3 37 92,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 0
Jan Eberle 0 0 0 0 2
Milan Gulaš 0 1 1 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 0
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Denis Kindl 0 0 0 -2 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 1 1 -1 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 -2 2
Václav Nedorost 0 0 0 -1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 1 0 1 1 2
David Stach 0 0 0 -2 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 1 1 1 2

komentář

Oba celky si v úvodu utkání vyměnily po přesilové hře, lépe si ale vedli domácí. Ti totiž hned dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Nejprve pravou tyč z mezikruží orazítkoval Stach, poté mohutně na modré napřáhl Jones a div nerozpůlil levou. Vzápětí ale již modrobílí udeřili. Jakub Pour se trhl po levé straně a vymetl pavučinky v bližším horním růžku. Olomouc, podobně jako včera v závěru utkání, odpověděla nesportovně. Ondrušek si počíhal na Gulaše a trefil jej na koleno. Potrestat ošklivý atak mohl ihned po buly Vráblík, dělovku uzmul Konrád pohotovým zákrokem do lapačky. Nevedlo se ani Strakovi, který v přečíslení dva na jednoho po příhře Eberleho minul zařízení. Dotřetice to ale již domácím vyšlo. Lukáš Pulpán si našel odražený touš na levé straně a z první z ostrého úhlu div neprotrhl síť. Až poté poprvé pořádně zahrozila Olomouc. Ostřížek z mezikruží napálil kotouč směr plzeňská svatyně, její strážce vyrážel hřbetem lapačky. Na druhé straně zazmatkoval Konrád po střele Moravčíka pár kroků za modrou, pomohli mu ale obránci, kteří zpacifikovali dorážejícího Straku. Když měl v poslední minutě špatně seřízená mířidla mezi kruhy Nahodil, odcházeli do kabin spokojenější o dvě trefy Západočeši.

Prostřední část odšpuntoval Gulaš v přečíslení dva na jednoho. Všiml si, že parťák Kovář je dobře hlídaný, tak vypálil, Konrád lapil. Na osu hřiště se na druhé straně protáhl od levého mantinelu Káňa, mířil až příliš přesně – do levé tyče. V oslabení za to zase vzal Moravčík, jenž se dostal k zakončení na levém kruhu, těsně přestřelil. Hosté odpověděli taktéž bekem – Dujsíkem, když kohouti vykombinovali palebnou pozici na modrou, Frodl se překvapit nenechal. Následně Škoda předvedla dlouhé minuty trvající tlak, kdy například Škůrek protrpěl na ledě více jak tři minuty. Kotouč několikrát poskakoval brankovištěm, Kovář ani Gulaš s Kracíkem práci svých kolegů dorážkami nedokončili. V závěru periody ještě za záchranou brzdu zatáhl Káňa proti plzeňskému kapitánovi, skóre se ale již nezměnilo. Poprvé v sérii tak diváci během jedné třetiny neviděli gól.

Změnit to mohl hned na začátku třetího dějství Kracík, který se hnal se spoluhráčem do přečíslení. Byl nucen vystřelit, Konrád si místo u své pravé tyče pohlídal. Naopak nemusel zasahovat proti Stachovi, který z mezikruží minul zařízení. A tak udeřilo na druhé straně. Nenápadný útok zakončil o to více účinně parádní bombou pár kroků za modrou pod víko Miroslav Holec. Dokonale zmrazit Home Monitoring Arénu mohl vzápětí Káňa, pumelice z levého kruhu Frodlovi vypadla těsně mimo levé tyče. Plzeňský gólman naopak ukázal jistotu o chvilku později, když pohotově uzmul do lapačky pokus Laše z mezikruží. Tlak Olomouce umocnil ještě domácí faul, avšak v oslabení málem udeřil Gulaš. Ten se tísněný dostal až před Konráda, který ale naděje svého týmu udržel nad vodou. Hosté navíc po návratu Eberleho na led špatně prostřídali a svůj tlak sami otupili – museli do čtyř. Toho jen tak tak nevyužil po příhře z kruhu na kruh od Kováře pumelicí z první Gulaš, Konrád skvěle vyrazil ramenem. 127 vteřin před závěrečným hvizdem si kohouti vybrali oddechový čas a poslali na led šest bruslařů. A vyplatilo se! Ránu od pravého mantinelu Škůrka dorazil do sítě Aleš Jergl. Duel tak dospěl do prodloužení.

To poměrně brzy rozhodl Miroslav Holec, ke kterému se na brankoviště opět velmi šťastně prokutálel kotouč z levé strany a stačilo tak pouze dorazit do sítě.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Musíme hrát celých šedesát minut. Hrát dvě třetiny nestačí, musíme pokračovat v dobré práci, odvádět černou práci. Každý hráč ví, co má dělat. Odjíždíme do Olomouce za stavu 1:1 a uděláme maximum, abychom to domácím znepříjemnili a odjížděli do Plzně za stavu 3:1.”

Zdeněk Moták (HC Olomouc): "V první třetině jsme pokračovali ve výkonu, který jsme podali včera. Ve druhé periodě se hra vyrovnala a ve třetí jsme přitlačili a začali jsme být lepší než domácí. Prodloužení bylo už jen vyústění naší snahy."