ČF2: PLZ - VSE 2:1sn

ČF2: PLZ - VSE 2:1sn - Obrovské drama přineslo juniorům vyrovnání série!

Plzeň - Junioři indiánů včera smolně ztratili úvodní duel čtvrtfinálové série v samotném závěru, přestože dlouho vedli. Dnes naopak po brzké inkasované brance hledali prakticky celé střetnutí recept na totální obranu Vsetína.

HC Škoda Plzeň - VHK ROBE Vsetín

2:1sn
0:1, 0:0, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 56. Matiášek (Roubal, Eret), rozh. náj. Roubal – 8. Adámek (Vašenka). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Jechoutek – Doležal, Horažďovský

vyloučení
7:10
Využití
0:0
střely na branku
47:29
Diváci
123

HC Škoda Plzeň

K. Kolář (Pilc) – Houdek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Roubal, F. Kolář, Balín, Kolda (C), Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Eret, Princl (A).

VHK ROBE Vsetín

Sachr (Málek) – Kunst, Ondračka (A), Zeman, Š. Jenáček (A), Pernický, Kožený, J. Jenáček – Jindra, Klímek (C), Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 70 29 1 28 96,55 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Petr Balín 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 1 1 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Filip Kolář 0 0 0 0 2
Matěj Kolda 0 0 0 0 2
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 2
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Jan Matiášek 1 0 1 1 0
Marek Princl 0 0 0 0 0
Jakub Procházka 0 0 0 0 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Josef Roubal 1 1 2 1 4
Jan Slanina 0 0 0 0 2
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 0 0

komentář

V utkání jako první zahrozili domácí. Malát dostal puk mezi kruhy, popojel ještě na pravou stranu a vypálil ke vzdálenější tyči, Sachr zakročil vyrážečkou. Po chvilce střílel v početní výhodě po přihrávce na osu hřiště Princl, gólman Vsetína předvedl prakticky totožný zákrok. Poté museli do čtyř i domácí, po chvilce dokonce na jednasedmdesát vteřin i do tří. Situaci sice zvládli bravurně, jenže za deset sekund hry pět na pět využil zmatků kolem plzeňské svatyně Lukáš Adámek. Druhou trefu mohli Valaši přidat vzápětí, jenže přečíslení tři na dva zhatila špatná přihrávka. Srovnání měl naopak na holi Matiášek. Přijmul puk na brankovišti, bekhendem ho ale mezi betony neprotlačil. Následně vlétl do útočné třetiny Adamec a vypálil z mezikruží, Sachr zakročil lapačkou. Když těsně před první sirénou Lokajíček svou bombou od modré pouze vyprášil betony brankáře hostí, odcházeli právě oni do kabin za fotbalového vedení.

Druhou část načal Jindra, který přejel útočnou modrou a vypálil přes obránce z osy hřiště, Kolář vyrazil na zadní mantinel. Za domácí odpověděl Kremláček, který si sjel od modré až na vrchol levého kruhu, činil se i Sachr. Gólman Vsetína musel vzápětí lapit i dělovku Houdka od modré. Poté se před ním na brankovišti zjevil Roubal a vyprášil betony. Z levého kruhu to zase zkoušel Matiášek, ale ani on z první neuspěl. Pak se proháčkoval mezi kruhy Adamec, bekhend rovněž na Sachra neplatil. Ze stejné pozice vypálil bez úspěchu z jízdy i Kolda. Vše nakonec mohli potrestat Valaši v přečíslení dva na jednoho, kdy Šimon Jenáček obdržel příhru na brankoviště, Kolář si situaci pohlídal.

Poslední třetinu načal Lukačka od levého mantinelu, střela šla ale mimo. Za domácí kontroval Šiller, pumelicí z pravého kruhu si vedl podobně. Následně musela Plzeň, stejně jako v první části, na více než minutu do tří, ale znovu oslabení ustála. Rychle se jala vyrovnat, ovšem tečí na brankovišti neuspěl Roubal, po chvilce Sachr bravurně vyrazil ránu Ereta zblízka. Trochu mu ale zatrnulo při dělovce Koldy z jízdy, kterou neudržel, černý nesmysl se však vykutálel těsně mimo pravé tyče. Přesto se nakonec modrobílí z drtivého tlaku dočkali. Roubal naznačil střelu na pravém kruhu, přihrál však na levou tyč Janu Matiáškovi, který už měl snadnou úlohu. Obrat mohl dokonat Malát osamocený na levém kruhu, Sachr sklapl betony včas. Dobře si vedl i poté proti Eretovi pálícímu z druhé strany a opět Matiáškovi z hrany brankoviště. Duel tak dokráčel až do prodloužení…

I v něm byli aktivnější domácí, kteří dokonce i vybojovali početní výhodu čtyři na tři, vše ale musely rozetnout až nájezdy. Dvě dobré palebné pozice totiž nevyužil Eret, na druhé straně Šiller skvělým obraným zákrokem zabránil ve skórování Všetečkovi.

V nájezdech se v prvních pěti sériích prosadili pouze Malát a Klímek, rozhodnutí tedy padlo až v šesté. Nejprve svůj druhý pokus neproměnil Jakub Jenáček, Josef Roubal ale svižnou střelou k levé tyči ano. Série se nyní na led Vsetína stěhuje na sobotu a neděli. Pokud stále nebude rozhodnuto, uvidíme rozhodující duel opět na západě Čech v úterý.

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Už dopředu jsme věděli, že série bude vyrovnaná. Všechny poslední duely byly na málo gólů a dnes zase. Soupeř vstřelil branku a pak oni hrají takový svůj obranářský styl a jsou nebezpeční do brejků. Posledních deset minut druhé části jsme hosty doslova mleli, ale chyběla taková ta drzost a chtíč vzít to na sebe. Nakonec jsme to zlomili pět minut před koncem a v nájezdech? To už je loterie a samozřejmě nervy obrovské. Je důležité, že jsme to dnes zvládli. Stav 0:2 by byl již těžký, 1:1 znamená, že série je zcela otevřená."

Trenéři (VHK ROBE Vsetín): "Trenéři hostů shodně odmítli hodnocení utkání."