ČF5: PLZ - OLO 2:0

ČF5: PLZ - OLO 2:0 - Indiáni míří na Hanou s mečbolem v zádech!

Plzeň - Čtvrtfinálová série mezi indiány a Olomoucí dospěla dnes k pátému utkání za vyrovnaného stavu. Ve hře tak bylo lákadlo v podobě možného zisku mečbolu.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

2:0
0:0, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 42. Pour (Allen, Indrák), 56. Allen (Jan Kovář, Čerešňák). Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Rozhodčí: Pešina, Šír – Bryška, Tošenovjan

vyloučení
3:5
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
37:26
Zblokované střely
11:17
Hity
11:7
Vhazování
35:38
Diváci
7268

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Čerešňák, Allen, Jones, Pulpán, Vráblík, L. Kaňák – Nedorost, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Pour, Kracík, Indrák (A) – V. Němec, Preisinger, Stach – Straka, Kodýtek, Eberle.

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Dujsík, Matai – Ostřížek, J. Knotek (A), Jergl – J. Káňa, Kolouch, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – Burian, Strapáč, Holec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 29 0 29 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 1 1 2 1 2
Peter Čerešňák 0 1 1 0 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Nick Jones 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 2
Václav Nedorost 0 0 0 0 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 2

komentář

Úvodní perioda patřila domácím. Nejprve se k levé tyči vymotal Gulaš, Konrád si místo u ní pohlídal. Stejně tak tečovanou ránu Kováře od modré. Poté si před něj sjížděl Pour, na něhož mířila přihrávka Kracíka, mladý forvard byl včas zablokován. Olomouc zahrozila Kolouchem, ten se dostal k zakončení na brankovišti, Frodl byl pozorný. Mohutně následně po buly napřáhl pár kroků za modrou Čerešňák, mířil příliš nad. Z podobné pozice vypálil i Moravčík, muž s maskou kohoutů měl plné rameno práce. Jak je již v sérii standardem, Hanáci se soustředí na pevnou obranu a vyráží ke smrtícím protiútokům. Jeden takový v přečíslení tři na dva zakončoval Knotek z mezikruží, dorážkou se ještě pokusil udeřit Jergl, mířil ale vedle. Lépe si na brankovišti vedl Eberle, kličkou si položil Konráda, beton již nepřehodil. Následně mezi kruhy těsně mimo tečoval ránu Čerešňáka od modré Kovář a stejný hráč neuspěl vzápětí ani osamocený na pravém kruhu. Krásnou přihrávku zpoza brány do hokejky na brankoviště dostal zase Indrák, mířil ale pouze do středu branky. To Jergl na druhé straně z levého kruhu donutil Frodla k těžkému zákroku ramenem. Tak nebo tak, i přes značnou domácí střeleckou převahu 16:8 odcházely do kabin oba celky za bezbrankové remízy.

Prostřední část odšpuntoval z mezikruží Kodýtek, rána byla na poslední chvíli nadzvednuta nad. Vzápětí hledal od tyče k tyči Gulaš Nedorosta, ten promáchl. Podobně našel Němec od levého mantinelu před Konrádem Allena, jeho pokus bekhendem skórem nepohnul. Na druhé straně vystřelil od modré Švrček, ještě dorážel Skladaný, Frodl si poradil. Po chvilce nedosáhl na ránu Koloucha z mezikruží, ta lízla břevno. Od modré to zkoušel zase Jones, hostující brankář zakročil betonem. Velké drama tak za stavu 30:20 na střely mohlo pokračovat.

Třetí dějství načalo přečíslení kohoutů tři na dva, ale bylo překombinováno. Plzeň odpověděla gólově. Indrák oslovil od pravého mantinelu na levý kruh Allena, ten se neukvapil, našel na brankoviště sjíždějícího Jakuba Poura, jenž protečoval k pravé tyči. Po chvilce jedovatě vypálil od modré právě Allen, Konrád vykopl pravým betonem. Činil se Frodl, před kterého se v oslabení prosmýkl Strapáč. Pak vyslal bombu z levého kruhu Kodýtek, mířil ale pouze do středu branky. Následně se protáhl do úniku Indrák, ani nadvakrát ale mezírku mezi betony nenašel. Necelých sedm minut před koncem základní hrací doby přišly pro domácí horké chvilky, zároveňnechali vyloučit Allen a Moravčík. Nejprve Irgl zamířil z první nad z levého kruhu, Nahodila zase vychytal z podobné pozice přemisťující se Frodl. Poté zmar hostí dokonal Kolouch, který do domácího brankáře zbytečně seknul po odpískání a putoval za katr. A právě jeho zbytečný atak indiáni potrestali. Kovář našel z pravé strany na levý kruh Conora Allena, jenž zamířil přesně pod břevno. Více jak tři minuty před koncem zkusila Olomouc hru bez brankáře, jedinou vážnější šancí ale byla rána Jergla z levého kruhu. Série tak míří na Hanou za vedení indiánů 3:2.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Vyrovnané utkání, všichni jsme věděli o co se hraje. Obě mužstva hrála opatrněji, což je logický. Bylo to o prvním gólu. V první třetině to dneska nebylo ono, ve druhé už to bylo o trošičku lepší. V té závěrečné už se to opět vyrovnalo, nám se podařilo vstřelit úvodní branku zápasu a klíčové pro výhru bylo, že jsme ustáli oslabení pěti proti třem. Vzápětí jsme měli k dispozici početní výhodu my, kterou jsme využili. Odskočili jsme a pak už zbývalo jen neudělat chybu ve středním pásmu."

Zdeněk Moták (HC Olomouc): "Byl to asi vyrovnaný duel, který byl ovlivněný našimi zbytečnými vyloučeními a střeleckou nemohoucností, která bohužel gradovala tou dlouhou přesilovou hrou pět na tři. Tuším, že tam jsme měli jen dvě střely. Nevím, zda to byla nervozita na našich holích... Těžko říct. Prostě jsme s tou dlouhou přesilovkou špatně naložili. Bylo tam od nás i jedno postavení mimo hru, takže to bylo opravdu špatně."