ČF4 JUN: VSE - PLZ 4:3

Junioři ve Vsetíně těsně padli, v úterý se rozhodne v Plzni!

Plzeň - Junioři indiánů dnes nastoupili ke čtvrtému utkání čtvrtfinálové série s mečbolem v zádech. Podobně jako včera ale domácí pustili do dvoubrankového náskoku.

VHK ROBE Vsetín - HC Škoda Plzeň

4:3
2:1, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 11. Klímek (TS), 20. Zetocha (Ondračka, Lukačka), 21. Klímek (J., Lukačka), 53. Klímek (Ondračka, Jindra) – 11. Šiller (Roubal, Kolda), 37. Slanina (Princl, Lokajíček), 45. Malát (Houdek). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Kašík – Lukš, Novák

vyloučení
4:9
Využití
2:1
střely na branku
32:37
Diváci
580

VHK ROBE Vsetín

Sachr (Málek) – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Jenáček J. – Jindra, Klímek, Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.

HC Škoda Plzeň

Kolář K. (Pilc) – Houdek, Kovařík, Lokajíček, Kremláček, Šiller, Malák – Roubal, Kolář F., Kolda, Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Eret, Ženíšek, Princl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Petr Eret 0 1 1 -1 0
Michal Houdek 0 1 1 1 0
Filip Kolář 0 0 0 0 4
Matěj Kolda 0 1 1 1 2
Filip Kovářík 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Martin Lokajíček 0 1 1 1 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 1 0 1 1 0
Jan Matiášek 0 0 0 -1 2
Marek Princl 0 1 1 1 6
Jakub Procházka 0 0 0 1 0
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 1 1 -1 0
Jan Slanina 1 0 1 1 2
Albert Šiller 1 0 1 -1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 2

komentář

Duel načal tečí Procházkovy střely Slanina, touš zamířil mimo. Po chvilce vybídl ke skórování Eret zpoza branky před ní Roubala, Sachr se vytáhl. Podobně jako po chvilce, když z mezikruží pálil Houdek. Za domácí až v přesilové hře odpověděl Šimon Jenáček, z pravého kruhu našel jen připraveného Koláře. Při vyloučení Vsetína se již diváci branky dočkali. Nejprve pláchl všem na ledě Adámek a byl faulován. Sudí nařídili nájezd, který svižnou střelou k tyči využil Daniel Klímek. Jenže za devatenáct vteřin těžil z práce Koldy s Eretem Adam Šiller a začínalo se tak opět od nuly, tedy jedné. Valaši následně dostali dárek v podobě dvouminutové dvojnásobné početní výhody, avšak odražený kotouč napálil z levého kruhu mimo Ondračka a po chvilce se nechal vyloučit Lukačka. Ještě to alespoň zkusil Kožený z vrcholu pravého kruhu, přestřelil. Další trest pro Západočechy již bez povšimnutí nezůstal. V poslední minutě úvodí periody napřáhl na modré Ondračka a skvělou tečí se prosadil Adam Zetocha.

A jak první část skončila, tak její následnice pokračovala. Po devatenácti vteřinách hry Jakub Jenáček nahodil černý nesmysl směr brána a před Kolářem dráhu letu změnil Daniel Klímek. Po chvilce najížděl na plzeňskou svatyni z levé strany Krupa, její strážce odolal. Modrobílí odpověděli opět dvojicí Eret – Roubal, prvně jmenovaný na Sachra nevyzrál. V polovině utkání se Šimon Jenáček trhl do samostatného úniku, kličku do forhendu Kolář vystihl. A tak platilo otřepané: „Nedáš-dostaneš.“ Vsetínský gólman pouze vyrazil nahození Princla a s bleskurychlou dorážkou přispěchal Jan Slanina. Vzápětí se hnal za vyrovnáním Malát, jehož ránu Sachr neudržel a vznikla valná hromada, branka z toho nebyla. Zbytek třetiny si již domácí pohlídali, drama tak mohlo po přestávce pokračovat.

A to ještě přiživili Západočeši zkraje poslední dvacetiminutovky, když Houdek od modré našel před brankou Sebastiána Maláta. Ten měl čas na kličku a pohodlné zasunutí touše do klece. Stejný hráč vzápětí vypálil po příhře od zadního mantinelu Procházky, Sachr svůj tým podržel. Činil se i Kolář, jenž vyrážečkou zasáhl proti Klímkovi z bezprostřední blízkosti. Poté se již skóre měnilo. Vsetínu stačilo pouhých deset vteřin přesilové hry, protože právě Daniel Klímek z vrcholu pravého kruhu milimetrově přesně zamířil černého. Reagovat se snažil Procházka z mezikruží, rána byla zablokována. Nevedlo se ani Houdkovi, jehož první ránu Roubal ještě tečoval, ale stejně jako za nedlouho poté s druhou, si poradil brankář Valachů. V závěru utkání hosté faulem otupili vlastní tlak, série je tak opět vyrovnána. Rozhodující duel se odehraje v úterý na západě Čech.  

Ohlasy trenérů

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Tak dnešní zápas jak jinak než jen superlativy. Chceme ukázat, že i tak malý klub dokáže hrát velký hokej. Dneska to byl jeden z nejhezčích zápasů, co jsem v kariéře za Vsetín zažil. Teď si hlavně musíme přát, abychom to v Plzni zvládli. Myslím si, že naše šance jsou stále velké a řekl bych, že už Plzeň pochopila, že nejsme nějaký malý klub a dokážeme hrát dobrý hokej.

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): První třetinu jsme hráli skoro pořád v oslabení, pak jsme měli jen jednu v přesilovku. Naši kluci bojovali, dokázali jsme srovnat na 3:3 a upozorňovali jsme kluky, že Vsetín jenom vyhazuje puky, dobře brání a jedině nějakou přesilovkou, zbytečným faulem se můžou dostat do hry, což se také potvrdilo. Nechci se k tomu vyjadřovat, je hodně těžké hrát tady na Lapači.