JUN ČF5: PLZ - VSE 2:0

JUN ČF5: PLZ - VSE 2:0 - Junioři po velkém boji slaví postup do semifinále!

Plzeň - Čtvrtfinálová série se po dvou zápasech na ledě Vsetína přesunula k rozhodující páté bitvě na západ Čech. Velice bojovné utkání rozsekl svou trefou zkraje druhé části Marek Princl, pojišťovací druhou branku přidali indiáni zásluhou Maláta, který v poslední minutě dopravil kotouč do opuštěné klece. Junioři tak po velké bitvě postupují mezi nejlepší čtyři celky. V semifinále plzeňské hokejisty čeká Sparta Praha.

HC Škoda Plzeň - VHK ROBE Vsetín

2:0
0:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 23. Princl (Procházka, Malák), 60. Malát (Slanina, Houdek)

Průběh utkání: 0:0, 2:0

Rozhodčí: Bejček, Micka – Klouček, Jelínek

vyloučení
2:0
Využití
0:0
střely na branku
33:21
Diváci
98

HC Škoda Plzeň

Kolář K. (Pilc) – Houdek, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Roubal, Kolář F., Kolda (C), Slanina, Matiášek, Adamec, Rohla, Malát, Procházka, Eret, Ženíšek, Princl (A)

VHK ROBE Vsetín

Sachr (Málek) – Kunst, Ondračka (A), Zeman, Jenáček Š. (A), Pernický, Kožený, Jenáček J. – Jindra, Klímek (C), Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 60 21 0 21 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 1 0
Petr Eret 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 1 1 2 0
Filip Kolář 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 1 1 1 2
Sebastián Malát 1 0 1 1 0
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Marek Princl 1 0 1 1 0
Jakub Procházka 0 1 1 1 2
Adam Rohla 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 1 1 1 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 1 0
Adam Ženíšek 0 0 0 0 0

komentář

Úvod utkání přinesl opatrný hokej, na obou týmech bylo vidět, že jde o hodně a nikdo se nechtěl dopustit možná osudové chyby. Přeci jen první větší příležitost měl v polovině čtvrté minuty domácí Jan Matiášek, který vystřelil z vrcholu levého kruhu, ale Sachr puk dokázal zkrotit. Hosté odpověděli akcí Jána Petrisky, který nic složitého nevymýšlel, krátce za modrou poslal touš směrem brána, ale tu stráží jistý Kolář. Následovala opět šance domácích, Adamec připravil puk před brankou Jakubu Procházkovi, ale domácí útočník z předbrankového prostoru těsně minul. V jedenácté minutě našel Petr Eret střílenou přihrávkou před brankou Matiáška, ten puk jen šikovně lízl, ale cestičku do branky skrz betony si puk nenašel. O chvíli později se Matiášek zhostil role asistenta, přesným pasem zpoza branky vybídl ke střele Roubala, ale oni on první branku utkání nevstřelil. Krátce před pauzou ujel sám na brankáře Petr Eret, domácí snajpr se rozhodl pro rychlou střelu mezi betony, ale ty bohužel pro něj sklaply včas. A když se neujal ani na druhé straně pokus Krupy, skončila úvodní dvacetiminutovka bez branek.

Prostřední část odšpuntoval střelou Kremláček, ale branku netrefil. Nicméně domácí hráči zůstali u kotouče, Petr Eret ho naservíroval mezi kruhy, kde byl připravený se svou střelou Matěj Kolda, Sachr odolal. O dvě minuty už se plzeňští fanoušci dočkali a naplno mohli oslavovat úvodní branku zápasu. Marek Princl se prosmýkl mezi dvěma obránci a krkolomnou střelou v pádu překonal hostujícího brankáře. Vsetín o chvíli později dostal šanci skóre dorovnat z přesilové hry. V té dvakrát nebezpečně pálil Lukáš Jindra, ale nulu z ukazatele nedostal. Po skončení oslabení navíc mohli domácí skóre navýšit. Jakub Procházka v situaci dvou na jednoho našel před brankou Marka Princla, domácí útočník se rozhodl pro bekhendovou kličku, ale poloprázdnou bránu netrefil. Další velkou šanci měl za polovinou utkání Josef Roubal, který stál zaparkovaný před bránou, touš se k němu příhodně odrazil, ale hráč s indiánem na prsou poslal puk těsně vedle brány. Domácí brankář se po většinu zápasu zatím nudil, z rovnováhy ne nevyvedla ani šance Vašenky, který nebezpečně pálil. V závěru druhé třetiny měl ještě velkou šanci Eret s Princlem, ale ani jeden ze samostatného úniku druhou branku nepřidal. Proti prvnímu se předvedl Sachr semaforem, druhý netrefil mezírku mezi betony.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili hosté jak vyměněny. Hned po patnácti vteřinách střílel Ondračka, ale plzeňský brankář na svém místě. O dvě minuty později měl dvě velké příležitosti Marco Lukačka. Nejprve se zjevil nehlídaný mezi kruhy, odkud svou střelu otřel o tyčku, následně byl sám před brankou, ale bekhendem trefil jen Koláře do výstroje. Další akci Vsetína táhl Ján Petriska, který se v situaci dvou na jednoho rozhodl ke střele, ale do černého nezamířil. Domácí odpověděli šancí Ereta, kterému nabil Lokajíček, domácí útočník rychlým švihem pořádně vylekal brankáře. V polovině třetiny dostal domácí Malák dvě minuty za vyhození kotouče, i když puk skončil na střídačce. Velkou šanci na srovnání ale hosté promarnili. Většinu času drželi puk na svých hokejkách, ale v nejdůležitějším momentě zapomněli střílet. Domácí přečkali akce hostů bez větší újmy. Jak se blížil konec utkání, hra se více kouskovala a hosté to měli těžší a těžší. Naopak z rychlého brejku mohl pojistit domácí vedení Eret, ale i Sachr chytal výborně. Krátce před koncem utkání to hosté zkusili v šestí hráčích, ale jejich risk neskončil ziskem. Sebastián Malát získal puk ve středním pásmu a černý nesmyl nakonec dovezl až do opuštěné klece. Indiáni po výhře slaví postup do semifinále extraligy!

Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Strašně těžká série, všechna utkání byla vyrovnaná. Myslím, že jsme byli celkově lepší, hokejovější. Vsetín výborně bránil, měl skvělé přesilové hry a pro nás škoda, že jsme ve všech utkáních byli hodně vylučovaní. My jsme na rozdíl od nich tolik přesilovek neměli, oni je dokázali proměnit a z toho pramenili i ty jejich góly. Moc děkujeme klukům, že to zvládli. Kdybych nám někdo řekl s kolegou před sezónou, že se dostaneme do semifinále, tak bychom tomu asi moc nevěřili. Postupem času se dala dohromady skvělá parta a já už byl optimista, že můžeme dojít daleko. V celé sezóně jsme vesměs všechny nadstavby vyhráli, opravdu před klukama klobouk dolů. " 

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): "Jsme strašně zklamaný, nedotáhli jsme to, byli jsme strašně blízko mezi čtyři nejlepší. Kluci to vybojovali až do pátého zápasu, byli jsme daleko, čtvrtfinále dlouho ve Vsetíně nebylo. Rozhodně se nemáme za co stydět. Kluci překročili svůj stín, ve většině utkáních nehráli na sto, ale na sto dvacet procent. Samozřejmě jsme si tu sérii neprohráli dnes. Ve druhém zápase v Plzni jsme vedli 1:0, ke konci jsme to neudrželi a rozhodly dvě penalty. V zápase číslo tři jsme vedli 3:2 a v poslední třetině jsme dostali dva góly ve vlastní přesilovce. Ale to je hokej a kluci se pořád učí. "